gizli yuz 

1. başrollerinde zuhal olcay, fikret kuskan ve rutkay aziz'in oynadığı, omer kavur'un yönetmiş olduğu 1991 yapımı film. konusu:

"Orhan Pamuk'un bir romanı üzerine kurulu Gizli Yüz, güzel, gizemli bir kadın tarafından yabancıların fotoğrafını çekmek üzere tutulmuş bir delikanlının hikâyesidir. Kadın merak uyandırıcı bir yüz aradığını iddia eder; sonunda aradığını bir saatçinin resminde bulur- ve onunla gizlice kaçar. Ama genç fotoğrafçı, müşterisine tutulmuştur ve umutsuzca onu aramaya başlar. Kavur'un bu sıra dışı, saplantılı aşk hikayesi, hislere hitap eden, şiirsel ve aykırı işlenişiyle, zamana meydan okuyan görkemli bir başyapıt."

filmi izledikten sonra insan metafor manyağı oluyor.
    uzun uzun diyaloglar. garip bağlantılar.
    ömer kavur biraz daha zorlasaymış kafa karıştırma konusunda david lynch filmleriyle kapışabilirmiş zannımca.
    #158714 (cikarinbeniburdan, 09.04.2006 01:28)
  2. küçükken izleyip hiçbirşey anlamadığım filmdir.orhan pamukun yazdıgı romana film mi çekilir be amca.daha yeni hayatı çözemedik biz.
    #158746 (plug in baby, 09.04.2006 01:54)
  3. ömer kavurun her zamanki, bilinmezler, saatler ve yolculuklarla örülü dünyasında her yalnız insanın kendi yalnızlığına mahkum olduğunu insanın gözüne soka soka gösterdiği film. ortaokulda izlendiğinde "ha, ne?" gibi, lisede "iyi film yapmış esasında" gibi tepkilere yol açarken; üniversite çağlarında izlediğinizde boğazınıza yumruk yemiş gibi olursunuz.
    #676237 (refsum, 29.09.2006 03:14)
  4. başrollerini zuhal olcayve fikret kuskan'ın paylastığı, orhan pamuk senaryolu türk filmi. 10 yasındaki çocukların seyretmesi gayet sakıncalıdır; elitist entellektüel ürünü bu film bu sabiler için bir travma sebebi olabilir. sonra o çocuk büyür, bir sözlükte kullanıcı olur ve bu anlamda insanlığa "madem sen benim travmam oldun, bende şimdi senin travman olmaya geldim ulan!" diyerek psikopatik mesajlar verebilir... gibi düşündüm ben?
    #1496532 (Travman Olmaya Geldim, 06.04.2007 00:09 ~ 00:10)
  5. Yönetmenliğini; omer kavur'un, Senaryo Yazarlığını; orhan pamuk'un yaptığı, müziklerinde; cahit berkay'ın imzasının bulunduğu, yapımcılığını; omer kavur ve sadik dereci'nin yaptığı, başrollerinde; zuhal olcay, fikret kuskan ve rutkay aziz'in yeraldığı, '90 yapımı, sinema filmi.
    #2100952 (leggare, 09.08.2007 18:41)
  6. 1991 yılından bir omer kavur filmi. Her Kavur filmi gibi sembollerin metaforik dünyasında gezinen bir film.. geçmişte babasıyla kapanmamış bir hesabı bulunan fotoğrafçı, gizemli bir kadının kendinden istediği pavyon fotolarını ona servis yapmaktadır. Kadın, bir fotoda bulunan bir yüze meftun olur ve fotoğrafçıdan onu bulmasını ister. Fotoğrafçı o yüzü ararken bir bakar ki, kendi iç dünyasında yolculuğa koyulmuş..

Saat metaforunun çok kullanıldığı bir filmdi bu. rutkay aziz ve savas yurttasın oynadığı karakterler birer saatçi. Filmin sonlarında gidilen kasabada bir saat kulesine sahip.. sanırım saat kavramı üzerinden zaman kavramına atıfta bulunulmaya çalışılıyor. Film 4 bölümden oluşuyor: Şehirler Şehri, Ölüler Şehri, Garipler Şehri, Kalpler Şehri. Bu bize tasavvuftaki 4 kadameyi hatırlatıyor: Şeriat, Marifet, Tarikat ve Hakikat.

Başrollerde 26 yaşında gencecik bir fikret kuskan ile zuhal olcayı izlediğimiz, Ömer kavur'un sembolik dilinin ve metaforlarının dünyasında gezinen bir film.. Mükemmel renk ve görüntü seçimleri, Orhan Pamuk destekli senaryo, nüfuzu güç bir metin ve film, dikkat ve sabır isteyen bir takip bekliyor seyircisinden. Meraklısı için tadına doyulmaz bir gösteri olduğunu tahmin ediyorum ancak benim için sabretmesi zor bir film oldu..
    #2583575 (walter klemmer, 12.11.2007 17:19 ~ 17:20)
  7. bir senaryo kitabı olarak oldukça eğlenceli.
    özellikle kara kitabı yemiş yutmuş birisi için tekrar o günlere dönmek güzel.

"Bana bir hikaye anlat diyorsunuz olur, size bir hikaye anlatayım, ama kalbimi açabilir miyim bilmem ne zaman bir hikaye anlat deseler ağaçları düşünüyordum. Rüyadaki ağaçları... bir zamanlar bir hikaye anlatmıştım, kalbimi açmıştım...ama yalnız ben değildim anlatan. Herkes bir hikaye anlatıyordu..."
    #3239371 (oyuncakdunya, 07.04.2008 00:56)

© 2008 - uludağ sözlük

gizli yuz başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. gizli yuz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gizli yuz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» varoluscu olmanin anlamsizligi » yasak sevismek » tayyip gul diyaloglari » deniz feneri dernegi davasi » kizilderiliye kiralik » iskeceli mumun aga » tayyipler alemi » metal muzikteki gizli mesajlar » sevgili icin caylak olmak » hatun pesinde her seyi yapan erkegin tripleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games