giz 

kapat

1. (bkz: gız)
    'kız' demek yerine , bunu da diyebilirsiniz. daha güzel hem de!
    #1564598 (aby, 24.04.2007 17:58)
  2. bir özdemir asaf şiiri;

GiZ

Gözün, bir bakışa rengini çiziyordu,
    Sesin, bir söze ağırlığını,
    Ellerin bir ele adını çiziyordu,
    Üşüyen sıcaklığını.

Bir renk, karanlığa adını çiziyordu
    Karanlık, yuvarlaklığını.
    Bir gecenin gizine çiziyordu
    Yuvarlak parlaklığını.
    #2638848 (arpaci kumrusu, 28.11.2007 08:56)
  3. denizcilikte; serenlerin üstünde bulunan küçük direk. seyir halindeyken milli bayrak gizde bulunur. milli bayrak dısındaki hiçbir bayrak toka edilemez.
    #4213664 (limanla kavgali isyankar kaptan, 10.11.2008 23:37 ~ 23:58)
  4. istanbul maslak'ta bulunan iş merkezi.
    (bkz: beybi giz plaza).
    #4213742 (magictouch, 10.11.2008 23:50)
  5. Hep ulaşma amacına konu olan ama hiçbir zaman ulaşılamayan giz... Gerçeğinden yansımış hedefler... Gölgelerdeki adımlarımın imgeleri... Hep olmak istenilip hiçbir zaman olunamayan kişilik.... Yaşanmış anların gerçekten uzaklığında ve yaşanacak anların bitkin varlığı Hep gizde... . Hep gizli.... Ama hep var...

Tıpkı gerçek gibi... Gerçeğin karanlığı ve gizemliliği gibi... Köşelere saklanmış gölgelerin içinde, yine saklanmış, küçük gerçek parçacıklarını teker teker bulma ve bir araya getirme çabasıdır belki.
    #5215420 (linka, 16.05.2009 03:00)
  6. mükemmel anlamlarla dolu bir, birhan keskin şiiri;

giz...

Ey yâr; boynumun borcu
    strateji ve taktikler burcu
    anlat tabii,
    tek kişi çok kişidir.
    çöz gövdemin beyaz kimyasını,
    aklımın hizasını,
    kanat içimdeki uzayı, akşamın bahçelerini.
    söze söyle, yazıya dök beni.

bir kucakla
    bir imkansızlıkla
    nasıl bilirsen onunla ilişkilendir,
    bir anlatana bir anlatılan gerekir.
    #5437359 (dusunuyorum bulamiyorum, 21.06.2009 03:03 ~ 24.06.2009 15:07)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

giz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. giz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu giz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about giz. Copyrights of the articles are belong to their authors.