giyotin 

/ 2
kapat
  1. giyotin 16.lui zamanında icat edilmiş bir idam aracıdır.(isimleri okunduğu gibi yazıcam,kasamam valla.)ilk icat edildiğinde yarım ay,ayça şeklindeydi.bu da aletten yeteri kadar verim alınamamasına sebep oluyordu.tam bu sıralar mari antuanet(16.lui'nin eşi)falcıya gitti.falcı ona gelecekten haberler verdi(haliyle geçmişten verse falcı olmazdı)falcıya göre onlar yarım ay şeklinde değil de çapraz yatay şekilde kesen bi giyotinle idam edileceklerdi,kocasıyla birlikte.üstelik bu çok büyük bi ayaklanma sırasında olacaktı.fakat kraliçe bunları dikkate almadı.halktan kopuk yaşadığı için herşey mükemmeldi ona göre.(ekmek-pasta hikayesi).birkaç yıl sonra idam memurlarından biri 16.luinin karşısına gelip,giyotin ile ilgili sorundan bahsetti.kral da biraz düşündükten sonra (geometride benim adını bilmediğim şeklin)yeni buluşunu söyledi.kraliçe dondu kaldı olduğu yerde.yoksa falcı doğru mu söylüyordu?kocasına bu konuyu açtığında kral ,falcıyı idam ettirdi hem de bu aletle.hemen ertesi yıl bastil ayaklanması patlak verdi.o kadar hızlı gelişti ki kraliyet ailesi kaçmaya fırsat bulamadı.yakalandılar ve giyotinle idam edildiler.
    #2646583 (iuliano, 30.11.2007 15:06 ~ 15:07)
  2. Fransa'da ölüm cezasının kaldırıldığı 9 Ekim 1981'e kadar kullanılmış olan ölüm düzeneği.
    #2931263 (naturalboy, 01.02.2008 14:08)
  3. tüm bilinenlerin aksine giyotin ilk olarak ingiltere de yorkshire bölgesinin halifax şehrinde icat edilmiştir. halifax darağacı (halifax gibbet), yaklaşık 4,5 metre uzunluğundaki dikey destekten oluşmaktaydı ve bu destekler arasında bir ip ve makarayla kontrol edilen, kurşun kaplama bir çapraz kirişe yerleştirilmiş bir demir balta asılıydı. 1286 ile 1650 arasında bu aletle 53 kişi idam edilmiştir.
    #3688811 (uretim cini, 19.07.2008 21:31)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

giyotin başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. giyotin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu giyotin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» jose antonio reyes » yeni baslayanlar icin fransa » bence sen de herkes gibisin » nessaj » babanin genclik resimleri » ummugul kahveci » churcill » 25 temmuz 1908 » mahir cayan » deniz kizi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci