gitme turnam 

kapat
  1. anonim bir türkü. Yedi karanfil enstrümantal yorumu ve erdal erzincan yorumu dinlemeye değerdir.
    gitme turnam bizim elden
    dön gel allahin seversen
    ayrilik ölümden beter
    dön gel allahin seversen

gitme turnam vuracaklar
    kanadini kiracaklar
    seni yarsiz koyacaklar

ikrar verdim dönülür mü
    kalbi hain görülür mü
    yarsiz devran sürülür mü
    dön gel allahin seversen
    #661238 (diyonsos, 24.09.2006 01:21)
  2. yurtseven kardeşler yorumunu dinlediğinizde dünyanızdan soğutabilecek ,aslı güzel türkü!
    #661264 (little girl in bloom, 24.09.2006 01:30)
  3. ilkay akkaya'lı kızılırmak'ın söylediği anonim bir türküdür, sivas - erzurum ve yöresine ait.
    geçişlerdeki kaval sesi artı ilkay'ımın o ince sesi adamı bitirir, hele bide arada gurbet varsa...
    "anam, bacım bir ağlarım yok benim" daha ötesi bir laf yok, lanet olsun lan.
    ananı s.k.m gurbet.

sözleri,

Gitme turnam gitme yollar ıraktır
    Şu halıma şu gönlüme bak benim
    Şu yabancı eller bana duraktır
    O yar vurdu bu sineme ok benim

Turnam gökyüzünde bölüktür bölük
    Ayrılık elinden yürektir yanık
    Önü muhabbettir sonu ayrılık
    Tazeleme eski yaram çok benim

Geldim gurbet ele geri dönülmez
    Kim öldüğü kim kaldığı bilinmez
    Ölsem gurbet elde gözüm yumulmaz
    Anam bacım bir ağlarım yok benim.

copy - pastedir.
    kaynak: muzaffer şahin.
    #1935974 (hattori kibar feyzo, 14.07.2007 23:48)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

gitme turnam başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. gitme turnam ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gitme turnam nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about gitme turnam. Copyright of the articles are belong to their authors.