giordano bruno 

kapat
  1. Evrenin sonsuz olduğunu iddia eden italyan düşünür, şair. (1548-1600) çağdaşı olan galile'den farklı olarak inandığından çark etmediği için engizisyon tarafından roma'da yakılarak cezalandırılmıştır. ortaçağ düşününün temeli olan yaratan-yaratılan ayrılığını reddetmiş, tanrı ve evrenin aynı gerçeklik olduğunu savunmuştur.

"Ne gördüğüm gerçeği saklamaktan hoşlanırım, ne de bunu açıklamaktan korkarım. Aydınlık-karanlık, bilim-cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım. Bu yüzden her yerde zorlukla karşılaştım ve cehaletin ağababaları resmi akademisyenlerin ve kalın kafalı çoğunluğun öfkesine uğradım."
    #517131 (CATY Blake, 09.08.2006 14:04)
  2. engizisyon mahkemelerinin yargıçlarını bugün kimse anmıyor isimleri tarihe geçmedi ama giordano bruno gibi insanlar adını tarihe övgüyle yazdırmış insanlardır şeklinde düşünmeye neden olacak kadar akıllı bir italyan filozofudur.
    #2175750 (bohembebek, 22.08.2007 04:43)
  3. ' ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu aşıkça ifade etmekten korkarım. aydınlık ve karanlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım. bundan dolayı her yerde zorlukla karşılaştım ve cehaletin babaları olan resmi akademisyenlerin yanı sıra kalın kafalı çoğunluğun öfkesinde hedef olarak yaşadım. ' *
    #2386552 (abberline, 27.09.2007 01:07)
  4. şamdancı, neden - ilke ve birlik üzerine, sonsuz evren ve dünyalar üzerine ile yiğitçe öfkeler üzerine adlı kitapların yazarı, tommaso campanella' nın, farklı ve özgürce düşündüğü için yakılan halefi, italyan düşünür. *
    #2386565 (abberline, 27.09.2007 01:09)
  5. erhan gokgucu tarafından yazılıp yönetilen ve sezon itibariye (2007-2008) ankara devlet tiyatrosu'nca sahnelenmekte olan biyografik oyundur.

(bkz: irfan şahinbaş atölye sahnesi)
    (bkz: akün sahnesi)
    #2991349 (grup vitamin, 12.02.2008 11:21)
  6. bruno'ya naat şeklinde özetleyebileceğimiz didaktik, satirik ve kimi bölümlerinde grotesk öğelerle bezenmiş iki perdelik oyun. özellikle alt-metin okumayı sevenler için gündeme göndermeleri bulma ç/cabası.
    #3018140 (zongulca, 17.02.2008 14:44 ~ 14:45)
  7. insanın düşünce özgürlüğüne inanan,yaşadığı dönemde zındık diye adlandırılan ve sonunda öldürülen düşünür.
    #3183258 (bazenn, 24.03.2008 03:43)
  8. özgür düşüncenin havarisi olan, yakılarak katledilen italyan filozoftur.
    2007-2008 sezonunda ankara devlet titarosu tarafından sahnelenen aynı adlı oyundur.
    oyunda giordano buruno' yu durukan ordu oynamaktadır.
    herşeyi bırakıp küçük bi kasabaya yerleşmek isteyenlerin özellikle izlemesi gereken oyundur.
    (#3198786)*
    #3225756 (estel, 03.04.2008 17:38 ~ 17:39)
  9. yüzyılar önce roma da yakıldığı meydanda sonradan heykeli dikilen düşünür.
    #3369398 (steinbeck, 07.05.2008 21:20)
  10. (bkz: #3455486)
    #3455515 (basri, 27.05.2008 19:19)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

giordano bruno başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. giordano bruno ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu giordano bruno nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about giordano bruno. Copyright of the articles are belong to their authors.

» uykum geldi » ekberlik » safran cayi » turbanli kiz » kundi » bakkal hasan » ps 2 port » televizyonun zararlari » nazli tolga » helikopter yayinevi » neredekal » renault 21 optima » rapidlibrary com » minyon tipli sarisin kizlar » hesap makinasiyla hackerlik yapmak » noel baba » tahtaka » oyumu nerede kullanacagim » esekler » hazine gov tr » alma miya » olimpiyat halkalari » deviantart » centralia » msnde konusurken resmim yok diyen kiz » tekyoldevrim » cobb douglas uretim fonksiyonu » celalettin cerrah » malcolmriver » lakerda » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » bekarete onem veren insanlar dernegi » nuhungemisi » guldunya » kampanya annecocuk com » kursuni renkler » gachayim bari » siyah sut icen beyaz zenci » gadjo » ahim kalacak » arthur antonios coimbra zico