giden gitmistir gittigi gun bitmistir 

kapat
  1. terkeden kisinin artık bir hiç olduğunu anlatan cümle.

(bkz: asla geri dönme)
    (hendrix, 17.10.2006 02:50)
  2. "giden gitmiştir, giden gittiği gün bitmiştir" versiyonuna da rastlanan söz öbeği/cümle. iddialıdır; bu sebepten ötürü de yonja tayfasının favori repliklerinden biridir aynı zamanda.
    (timsah, 22.06.2007 23:45)
  3. bunu diyen bunu da dedi;

(bkz: sevene thank you, gidene fuck you)
    (KoPuSh, 22.06.2007 23:48)
  4. kabullenildiği an, inanılmaz ferahlatan söz.
    (tepesersemi, 16.07.2007 11:28)
  5. devamini da $öyle getirirler..
    (bkz: ben gideni değil, giden beni kaybetmiştir.)
    internette artik coluk cocugun msn nicklerine sakiz olmu$tur.
    (cenq0, 16.07.2007 11:30)
  6. hatta devamı da vardır... "ben gideni değil giden beni kaybetmiştir".
    (seydikoylu, 16.07.2007 11:36)
  7. (bkz: gidene git gelene gel demeyeceksin)
    (mulayim, 16.07.2007 11:38)
  8. zaten hayat o biçim, dünya o biçim, gördüm ki olmussun sende o biçim, madem sende o biçim, bana gelmez bu biçim, eyvallah herşey için. *
    (komplee, 16.07.2007 11:43)
  9. gidenin arkasından iç ferahlatmak için kullanılan bi cümledir..mutlu olmak isteniyorsa yapılmalıdır..
    (menthol, 16.07.2007 13:51)
  10. züğürt tesellidir. rakı masasında ise gitmediği anlaşılır.
    (komikhobbit, 16.07.2007 13:56)
  11. benim msnimde birinin yazdığı nick.hatta devamı da var ki evlere şenlik.'giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir ben gideni değil giden beni kaybetmiştir'***
    (nickerim, 16.07.2007 13:58)
  12. (bkz: sikilmi$ gotun davasi olmaz)
    (iktidarsiz tecavuzcu, 16.07.2007 13:59)
  13. cevap olarak ulen zaten önce ben seni sildim hava mı yapıyorsun şimdi diye içinden geçirebileceğin cümledir.
    (dibi dibi rek, 16.07.2007 14:11)
  14. zamanla, doğruluğu anlaşılan bitiştir. giden, gider ve dönse de ilk gidişinde bitmiştir aslında. size, sırtını ilk döndüğünde, siz de dönmeli ve koşar adım uzaklaşmalısınız. gelse de, kovulmayı hak etmiştir artık. anlam yüklediğiniz her insan böyledir. anlam yükleyecek kadar anlamlı olan sizsiniz aslında. anlamsızlarla uğraşmayın. siz varken, o, anlamlıdır. siz olmadan önce, o bir "hiç"ti.
    (tepesersemi, 18.03.2008 03:00)
  15. gidenden sonra yeni başlayan hayatın ilk sözleridir. silen silmiştir sildiği yerden başlamıştır ki bu sözü söylemiştir.
    (asperg, 18.03.2008 12:36)
  16. bana her seferinde sezen aksu' nun gitme şarkısını hatırlatan sözdür.hatırlarsınız ki; sezen ablamızda şarkının ilk bölümünde hadi lan ordan pezevenk diye ayarı çektikten sonra, bir kedim bile yok misali bir yalnızlıkla her git kelimesinin peşi sıra -me yi vurgulamıştır.altında ezilmeden önce iyice düşünüp sarfedilcek cümlelerden biridir tezime göre.
    (anata o gi shiteimasu, 18.03.2008 12:40)
  17. ilk patronların söylediğini düşündüğüm söz .

- giden gitmistir gittigi gun bitmistir
    + patron, adamın aylığını hesaplamayacakmısın
    - kendi gitti ne aylığı
    + ulan 5 yıldır yanında çalışıyor
    - giden gitmistir gittigi gun bitmistir
    + hay bu uludağ sözlüğün, ordan okuyosun bunları başımıza şair kesiliyosun .
    (templar, 18.03.2008 12:43)
  18. (bkz: yok böyle bir şey)
    saçma bir kendini avutma cümlesi.
    kim kimi ilk anda unutmuş? unutabilmiş? yaşanan onca şey, onca anı nasıl bir anda silinebilir? 2 gün önce gözlerine bakarak onu ne kadar sevdiğini söylediğin kişiyi bir gün de nasıl silebilirsin?
    ancak silmen gerektiğini anlatabilirsin kendine. artık onu düşünmemen gerektiğini, hayatının geri kalanında onun olmayacağını, onu bir daha hiç görmeyeceğini söylersin kendine.
    'kendi kaybetti' 'bana sevgili mi yok' 'elimi sallasam ellisi' 'zaten yakışıklı değildi salaktı da biraz' cümleleriyle kendini ikna etmeye çalışırsın.avutursun bir nevi.
    ancak yeterince zaman geçtiğinde biter olay, gittiği gün değil.
    (soffy, 18.03.2008 12:47 ~ 12:48)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» hayatla dansta azrailin ayagina basmak » sakinlik huzur verir » erkekleri anlamanin yollari » devils advocate » sehirlerarasi otobuslerde yasanan dumur olaylar » her sikim hiyar diyene bir avuc tuzla gitmek » chrome » 1858 » salvatore quasimodo » degirmenler » wanda rutkiewicz » dolmustan inme istegini soyleme cesitleri » inler ve cinler » allah a inanmama sebepleri » bilgisayar meraklisi gozluklu cocuk » kutsal degerlere hakaret etmeyi marifet sanmak » kendim gibi olmak istemiyorum » plajda ereksiyonu gizlemek icin kumdan kule yapmak » galatasaray tezahuratlari » anti emperyalizm populistligi » sozum odun gibi olsun hakikat gibi olsun tek » montgomery cliff » tout va bien » cirkin kizlarin makyaj yapmasinin anlamsizligi » uludag sozluk moderasyonu » utanmadan cakma converse giyebilen insan » kim kardashian » dusa girmeden onceki usengeclik » anadolu universitesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa