gide gide bir sogude dayandim 

kapat
  1. adana yöresi türküsüdür.

Gide Gide Bir Söğüde Dayandım Dayandım,
    O Söğüdün Allarına Boyandım Gelin Boyandım.
    Ben O Yare Dağlar Kadar Güvendim Güvendim,
    Güvendiğim Dağlar Elime Geldi Elime Geldi.

Ölem Ben Ölem Ben,
    Kurban Olam Ağzındaki
    Dile Ben Gelin Dile Ben.

Yüce Dağlar Size Var Mı Zararım Zararım,
    Yar Yitirdim Uğrun Uğrun Ararım Gelin Ararım.
    Ben O Yari Her Gelenden Sorarım Sorarım,

Yüce Dağ Başına Çadır Açarım Açarım
    Çadırın içine Güller Saçarım Gelin Saçarım
    Ben O Yari Çalar Dağa Kaçarım Kaçarım
    #1008060 (kara hilal, 16.12.2006 21:21)

© 2008 - uludağ sözlük

gide gide bir sogude dayandim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. gide gide bir sogude dayandim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gide gide bir sogude dayandim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» avanak kuzenler » tuana sanat genclik ve spor kulubu dernegi » eski tatar sevgili » discovery channel in marmaray belgeseli » x e koyayim sana bir sey olmasin » hair » babylon a d » vudu » trans » 21 haziran » necrofili » no one like you » decay » sozlukteki pkklilar » 1 0 2 » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » uretim cini » favori ayna » kondansasyon » ekonomik kriz » sizofreniform bozukluk » mangal yapan adamdaki gereksiz telas ve fedakarlik » sabahat akkiraz » canim yaniyor diyen sevgiliye alternatif cevaplar » masumiyet muzesi » dam ustunde el hareketi yapan sevgili » tuvaletde kabinler arasi duet » kot pantolonu kesip kot sort yapmak » erzincanspor » dorock » histeri