gerus sinagogu 

kapat
  1. bursa arap sukrusokagında bulunan sinagogun adıdır. bursa da bulunan musevi cemaatinin ibadetine acıktır. hala saglam ve bakımlıdır. gerus ibranice de kovulmus anlamını tasımaktadır. bu anlamdan oturu bu sinagog ayrı bir onem tasır.

soyleki 14. yy sonunda ispanya dan yahudiler goce zorlanmıs, padisah 2. selim in yardımıyla zor durumda kalan bu yahudiler bursa ve diger illere yerlestirilmislerdir. goce zorlanan musevi cemaati tarafından yapılan ilk sinagogtur.
    #790597 (kabaktadi, 30.10.2006 02:30)
  2. çocukken özellikle ilgimi çekerdi... devasa duvarlarıyla acaba içeride ne yapıyorlar ?düşüncesiyle... yıllar sonra karşısındaki küçük esnaf çay ocağında çay içerken seyrettim uzun uzun ama giren çıkan görmedim meğer başka bir kapısı varmış ama bu sinagog hala pek çok insan için gizemli bir çekiciliğe sahiptir..
    (bkz: yahudi mezarlığı)
    #1334776 (birdy, 22.02.2007 18:24 ~ 18:27)
  3. resimleri:
    http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=38244
    #1448780 (Gozdewell, 24.03.2007 18:33)
  4. halen bursa da ibadete açık tek sinagog.
    #1628307 (imhotep, 10.05.2007 17:28)
  5. altıparmak'taki yesilirmak dersanesi'nin tam arkasında yer alır .
    #3394842 (kamil, 14.05.2008 01:53)

© 2008 - uludağ sözlük

gerus sinagogu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. gerus sinagogu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gerus sinagogu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kiz olsam bakire kalirdim » radioheadbanger » berber vs kuafor » hitaf miret » maven » recep tayyip erdogan in msn i » gursu » yerel saat farkini hice sayan cola turka reklami » majezik » cisi geldigi zaman tutan insanin inanilmaz iradesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games