genco erkal 

kapat
  1. türk tiyatro oyuncusu. çok karizmatik bir sese sahiptir. ayrıca cem karaca gibi robert kolej mezunudur.

bir delinin hatira defteriperfonmansı mukemmeldir.

http://www.dostlartiyatrosu.com/genco_erkal.html
    (kasimpasa canavari, 26.11.2006 20:17 ~ 20:20)
  2. 12 aralık 2006 pazar günü izmir ismet inönü sanat merkezi'nde hayatım boyunca izlediğim en güzel performansa nazim hikmet oyunuyla imza atmış, sesini kullanmakta usta olan, başlığında bu kadar az şey yazılmasına şaşırdığım, aydın kimliğini sonuna dek hak eden, gösteride üç kere sahneye geri dönüp nazım hikmet'in vatan haini şiiriyle izmirlilerin ve izmir'de bir şekilde bulunan benim gibi öğrencilerin mükemmel bir gece yaşamasına, düşünmesine neden olan kapıyı açan tiyatro sanatçısı.
    (karanlikta, 15.12.2006 23:30)
  3. çok da güzel şiir okuyabilme yeteneğine sahip olan oyuncu.
    (simitcikahvecigazozcu, 15.12.2006 23:31)
  4. 4 Aralık akşamı Akatlar Kültür Merkezinde Nazım Hikmet'in şiirlerini zemin alarak hazırladığı ,insanlarım, oyunuyla orada bulunanlara büyülü anlar yaşatan adam.

Pek çok iyi oyuncu var kuşkusuz ama ben bu alanda, Genco Erkal'ın tiyatromuzda erişilmesi güç bir noktada durduğunu düşünüyorum.

Oyuncu-seyirci ilişkisine pek çok farklı açıdan yaklaşılabilir, ama bir açıdan baktığımızda seyirciyle oyuncuya buluşturan şey; bir insanın başka bir insanı izlemesinin yaratığı keyiftir. Sadece ve sadece bir insanı izliyor olmaktan aldığımız keyif. Genco Erkal bu güne kadar izlediğim bütün oyunlarında bu duyguyu ben de yaratmış ender insanlardan bir tanesi.

Burada Genco Erkal'la ilgili tumturaklı ifadeler kullanmak istemiyorum. Ama sahnede bir kelebek gibi, o kadar hafif ve güzel. Sesi gerçek bir enstrüman, en inceden en kalına kadar bütün tonları büyük bir ustalıkla kullanıyor. Ayrıca bütün şiirleri büyük bir içtenlik ve sahicilikle okuyor ve bir çok kişinin ezbere bildiği şiirleri hiç hatasız okuyacak kadar dikkatli.

Bu özelliklerin hepsini bütün oyunlarında gördüm. Bu ustalıklardan herhangi bir tanesine erişmek için bile, yıllarca çalışmak gerektiğini bizim işimizle yakından ilgilenenler bilir. daha önemli bir şey daha var ki,ömür boyu çalışarak bile elde etmen mümkün olmayabilir. Duyarlı ve bütün insanlık için çarpan bir yürek. insanı gerçek sanatçı yapan da bu zaten, gerisi laf ü güzaf. O akşam bir kez daha oyuncu olduğum için şükrettim ve bir kez daha yıldızların altında ki bu küçük gezegende ne kadar önemsiz bir varlık olduğumu hissettim.
    (kargabeyaz, 26.12.2006 13:10 ~ 11.01.2007 00:57)
  5. doguştan karizmatik ve yetenekli olan tiyatrocudur.
    (unexpected paradox, 26.12.2006 17:29)
  6. 'Dört nala gelip uzak Asya'dan,
    Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim...'

mısralarını, umudu yeşerten adam.
    (steril mikrop, 05.03.2007 14:29)
  7. şiiri okuyan değil, şiiri yaşayan üstad.
    (fasafiso, 14.05.2007 00:42)
  8. "memleketimden insan manzaralari" adlı oyunda sahnede devleşen oyuncu. o sesin alçalıp yükselmesi, tek başına salonu doldurması, jest ve mimikler...
    büyük şairin hakkını da teslim etmek gerek elbette.
    (bkz: nazım hikmet ran)
    (dalgali kur, 14.05.2007 00:49)
  9. (bkz: insanlarım)
    (yasakani, 07.07.2007 06:33)
  10. dinlendikten sonra baskasindan siir dinlemek istemeyeceginiz bir ses tonuna sahip tiyatrocu.
    (hendrix, 30.10.2007 13:56)
  11. şiir dramatizasyonu konusunda herhalde eline kimsenin su dökemeyeceği başarılı oyuncudur.
    hayran olmamak elde değil.

(bkz: nazım hikmet)
    (bkz: vatan haini)
    (stalker, 07.11.2007 17:23)
  12. nazım hikmet oratoryosu projesinde devleşen tiyatro oyuncusu. başta şef ibrahim yazıcı, fazıl say ve konseri izleyen herkesin hayranlıkla izlediği kişi.
    (adini unutan adam, 19.11.2007 15:57)
  13. çok beğeneni olan fakat benim sesine, sahnesine bir türlü alışamadığım sanatçı.nedendir bilinmez ama duruşu bana pek itici gelmektedir.ayrıca bu kişi marksist olduğunu iddia eder ve bir televizyon programında da ''din insanları uyutur, din insanların gelişimini engeller'' gibi klişe, marksizmden anladıklarını zanneden kişilerin ettiği bir laf ederek bende daha da şüphe uyandırmıştır hani...*
    (kapcikagazliyazar, 19.01.2008 14:02 ~ 14:03)
  14. fazıl say'ın nazım hikmet için yazdığı oratoryoda insanları sesiyle ağlatabilecek kadar büyük yeteneğe sahip büyük sanatçı.

(bkz: ben içeri düştüğümden beri)
    (bkz: vatan haini)
    (dreamofrock, 27.01.2008 16:55 ~ 16:56)
  15. insanin aklina ister istemez vajina monologlari adli oyunu getiren usta tiyatrocu.
    (el matador, 27.01.2008 16:57)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» zavet » en azindan » cocukken yapilan salakliklar » grafis » migfer » alaca » losyondayim » 2008 » windows defender » gundeme ilgisiz gencler » suicide bomber » gokturk alfabesiyle kopya cekmek » tezkereci » cv ye uludag sozluk yazari yazmak » hic bu kadar guldugumu hatirlamiyorum » hayattan soguma nedenleri » ulkucu » norvecli balikci » 4 8 15 16 23 42 » masa tenisi » cemal safi » new york knicks » istanbul » hos geldiniz » cappie pondexter » geceyedir kusmelerim » lerzan mutlu dan nefret eden yazar » iron maiden » i thought i knew it all a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa