gelmiyorsun 

kapat
  1. yetişmiyor sana sesim
    bekliyorum gelmiyorsun
    yıllar geçti mevsim mevsim
    bekliyorum gelmiyorsun
    dağlar yüce beller uzun
    günler, aylar yıllar uzun
    bu kadar mı yollar uzun
    bekliyorum gelmiyorsun

(bkz: ezginin günlüğü)

loş ışık altında, yalnızlığın en derin hissedildiği anlarda dinlendiğinde ciddi şekilde içe işleyen, "bu kadar mı yollar uzun, bekliyorum gelmiyorsun." diye bağırtan muhteşem bir ezginin günlüğü şarkısıdır.
    giden veya daha önce hiç gelmemiş olan nedir bilinmez, belki bir sevgili, belki bir sevilen, belki bir umut, belki yalnızca bir ışık ya da bir sevinç, ...
    o her ne ise, çok kötü vurur insanı. beklemek değildir bu kadar hüzünlendiren. beklenenin hiçbir zaman gelmeyeceği hissine kapılmış br kişinin ruh haliyle söylenmiştir bu şarkı. beklenen gelmeyecektir. bunun farkına varılmıştır ama yine de beklemekten vazgeçilmez, beklenir, beklenir... sarsan da budur zaten.
    öyle bir duygudur işte. insanı yerden yere vurabilir, şarkı demek hafif kalır.
    (tekrar dinleyelim, bakalım belki bu sefer gelir..)
    #186095 (pandora, 20.04.2006 23:13)
  2. şarkı uzaklarda olup kavuşulmayanı anımsatsa da henüz gelecekte karşılaşılmayan ama sana çok yakın olduğunu bildiklerini, hissettiklerini de hatırlatır. o yüzden davulun sesi uzaktan da olsa acı verir, hiç karşılaşılamayacağı umutsuzluğu çöker içe. şarkı bütün bunları duymasına sebep olurken insanın, bir yandan da kalbinize ve aklınızın bir ucuna kazınır. her daim dinlenme özlemi içine girilir, özlenir, beklenen gelmeyenlerle birlikte..
    #198542 (karın desen jack, 25.04.2006 23:11)
  3. gecenin bi vaktinde gidipte geri dönmeyenler için mırıldanması çok keyifli olan şarkı
    #226086 (devrim, 09.05.2006 22:48)
  4. nadir gokturk bestesidir.
    #615686 (vernon sullivan, 07.09.2006 22:35)
  5. seni dusunmek'te nadir gokturk, hurriyete dogru'da husnu arkan yorumuyla dinlebilecek ezginin gunlugu şarkısı!
    (bkz: hiç gelmeyecek bir şeyi beklemek)
    #984293 (little girl in bloom, 12.12.2006 02:32 ~ 02:34)
  6. (bkz: bekle beni)
    #984309 (zibende, 12.12.2006 02:47)
  7. { yeti$miyor sana sesim }

bağırıyorum aralıksız. aramızda birbiri ardına yavrudağlar, yavrukentler, aradenizler, araa$klar var. niteliksiz bir bağlanı$a kurban etmi$im de sanki kendimi, ağzım burnum siyanür, bileklerim kan. pinpon topu gibi almı$ sesimi iki dağ birbirine vuruyor, sır çıkmıyor aralarından, su sızmıyor, evcille$tirilmi$ iki yavrufok gibi oynuyorlar benle. yetismiyor sana sesim!

{ bekliyorum gelmiyorsun }

çayı koydum, annem yolluk kurabiye yapmı$, birazdan film de ba$layacak. "e hadi gel artık diyorum" içimden, kapı vurulsun, kapı kur$unlanarak vurulsun, ringin ortasına yığılan boksör gibi yarım kalsın aramızda bahar! sen bilmezsin buralarda orman var, buralarda uçurtmalar var vurulmamı$, hem bak kurabiye de var ! e gel artık !! bekliyorum gelmiyorsun !

{ yıllar geçti mevsim mevsim }

cemre dü$tü, cemre senin için yollara dü$tü. o gün sana yazdığım $iirin sayfası sarardı, dipdiri servilere kom$u papatyalar sarardı, dünya sarardı. ayakizlerimin silindiği yollarda bir tek, ardımdan döktüğün su kaldı, buralarda hidrojen oksijenden ayrıldı, su yalnız kaldı. anla, çok oldu bebeğim ! yillar gecti mevsim mevsim !

{ dağlar yüce beller uzun }

farz-ı misal ağlasam $imdi, en rüzgarlı tepeye çıksam, en rüzgarlı tepeye daha çabuk dü$er yağmur desem eğer; ses'sem, sersem bir heceysem ; oturup biraz $iir yazsam, biraz annemden bahsetsem dağlara, küfür etsem mütemadiyen.. şefkatle sarar mı beni kutsal kitabım hüzün ? bilmiyorsun, hiç sorma! daglar yuce beller uzun !

{ günler aylar yıllar uzun }

"zaman" derdi bana tanıdığım ilk filozofabim ! yer ile gök arasında evlat edindiğim bu pürtela$ yağmura zıt buralarda zaman ! yolcu bekleyen tren vagonları gibi birbirini takip eden saniyeler arasında sıkı$ıp kaldım, baka'kaldım fotoğraflara flu ; her birinde bir gülümseme eksik çıktı. senden sonra, kan asansörle beynim çıktı. anla dedim anne anla, melankolik oldu oğlun ! gunler aylar yillar uzun !

{ bu kadar mı yollar uzun }

bir $ehir insanı nasıl çağırır, bir insan bir $ehri neden sever ? dizkapaklarının kanadığı $ehre uzaklığın 784 km'den daha uzun gelir de ondan. ağaçlara salıncak kuran iki afacan çocuk gibi, acıdan elektroliz edilmi$ iki saf element gibi, melengiç'in dalındaki iki saksağan gibi. bitti. uçup giden hatıralardan bana yarabantları kaldı. onları da kalbime tentürdiyot ile sürdüm ! - konu$ma, kırıcı oluyorsun.. - bu kadar mi yollar uzun ? . / ..
    #1009697 (ceviz agaci, 17.12.2006 02:21 ~ 02:25)
  8. seni bekliyorum ne zamandır her zilin çalışında, her arabanın duruşunda, her köşe başından dönen insanda.. seni bekliyorum hiç gelmeyeceğini bile bile, umudum bir türlü kaybolmuyor belki geri dönersin, gelirsin diye.. sen gelmiyorsun içim acıyor.. sen gelmiyorsun çağırıyorum sessiz çığlıklarla ama sen duymuyorsun gelmeyeceksin. gelmiyorsun..
    #1711801 (kursunkalem, 01.06.2007 12:23)
  9. bana unutamayacagim bir mucize yasatan essiz benzersiz güzellikte ezginin günlügü sarkisi.
    #1869311 (yogurette, 05.07.2007 21:59 ~ 22:00)
  10. çok pis koyan bir ezginin günlüğü eseridir ki aynı zamanda uçurtmayı vurmasınlar ın soundtrackında bulunur.
    #2160610 (white rabbit, 19.08.2007 16:55)
  11. ezginin gunlugu'nün ceyrek isimli 25. yıl özel tribute albümünde candan ercetin tarafından yorumlanmıştır.
    #2206379 (vernon sullivan, 27.08.2007 00:50)
  12. candan erçetin in içine ettiği şarkı.
    bu kadın böle yapmazdı ama ...
    #2317623 (white rabbit, 14.09.2007 23:19)
  13. yıllar geçti mevsim mevsim
    bekliyorum gelmiyorsun... diyen ezginin günlüğü şarkısıdır.
    #2730654 (verona, 22.12.2007 18:01)
  14. her dizesi ile ayrı yüreğe oturan, hıçkırıklara boğulup ağlama isteği uyandırıp, duyguları adeta boğazda düğümleyen mükemmel şarkıdır.
    #3523492 (sevgipitircii, 11.06.2008 11:10)
  15. seni düşünmek albümünde nadir göktürk'ün, hürriyete doğru albümünde hüsnü arkan'ın ve en güzel yorum olan ölüdeniz albümünde de emin igüs ün seslendirdiği parça.
    #3675871 (lost control, 17.07.2008 06:03 ~ 06:06)

© 2008 - uludağ sözlük

gelmiyorsun başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. gelmiyorsun ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gelmiyorsun nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» memur maasiyla araba ev ve yazlik alabilen aileler » italya 90 » ubs » 20 agustos 2008 ermenistan turkiye u21 maci » fenerbahce » bos zaman » klasspor com » mescit » yin jian » sultanfirardasenneredesin a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games