gelinin belini kirmak 

kapat
  1. gerdek gecesi abazanlığın tavana vurmasıyla gerçekleşebilen durum. yalnızca türkiye de görülür.
    #3542226 (notrinova, 15.06.2008 21:09)
  2. (bkz: ekmege getirmek)
    #3542230 (objebi, 15.06.2008 21:10)
  3. (bkz: gerdekte gelinin belini kiran ayi)
    #3542234 (arabaciarabayatasget, 15.06.2008 21:10)
  4. dugunde damadi vurmak kadar güzel yurduma özgüdür.
    #3542242 (iktidarsiz jigolo, 15.06.2008 21:11)
  5. (bkz: gerdekte ayının belini kıran gelin)
    #3542245 (devils advocate, 15.06.2008 21:12)
  6. şu haberi okumuş bizler için pek de yabancı bir kavram değil;

görücü usulüyle evlendirilen çoban, ilk gece azgın boğa gibi saldırdı. gözünü hastanede açan gelin, "beni o adama vermeyin" diye yalvardı.

karyoladan yuvarlandılar

gelin ile damat, düğünden sonra odalarına kapandılar. ancak çoban musa, daha odaya girer girmez fadime'ye saldırdı. ilk başlarda bu fadime'nin de hoşuna gitmişti. oda adeta savaş alanına dönmüştü. bir ara nasıl olduysa ikisi birden karyoladan yuvarlandılar ve 90 kiloluk musa'nın altında kalan fadime acı bir çığlık attı. belinde müthiş bir ağrı vardı ve kıpırdayamıyordu. musa hemen köylülerden yardım istedi. fadime apar topar kasabaya hastaneye götürüldü. yılların birikimiyle saldırmış! taze gelinin yapılan muayenesinde belinde kırık tespit edildi. gözünü hastanede açan ve belki de bir daha yürüyemeyecek olan fadime, iki gözü iki çeşme ağlayarak, "beni bir daha o adama vermeyin" diye doktorlara yalvarırken, hastane polisi de musa'nın ifadesini aldı. şaşkınlığını üzerinden atamayan çoban musa, "Hep yalnız yaşadım. elime kadın eli değmedi. yılların birikimiyle saldırmışım. gerisini hatırlamıyorum" dedi.

alintidir

edit: aslında bazı cümlelere yorum yazıcaktım ama hiç gerek yok.
    #3542251 (prosiner, 15.06.2008 21:14 ~ 21:16)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

gelinin belini kirmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. gelinin belini kirmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gelinin belini kirmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about gelinin belini kirmak. Copyright of the articles are belong to their authors.