gelincik 

kapat
  1. bahar da kırmızı açan bir cicek
    http://pages.prodigy.net/jospencer/corn_pop.jpg
    #46126 (aabi, 30.01.2006 22:29 ~ 14.02.2006 03:15)
  2. yırtıcı bir hayvan. ufak fakat boyundan büyük hayvanlara saldırır. kümese girdiğinde bütün tavukları boğazlamadan bırakmaz.
    http://10e.org/samcimg/fer.jpg
    #65646 (aabi, 14.02.2006 03:15)
  3. intizar'ın çok güzel bir şarkısı. sözleri şu şekildedir;

getirirdim tabii ki bütün yıldızları sana
    istersen doldururdum ayışığını avucuna
    gökyüzünde parlayan yıldız
    sen orda aya aşık ben burada yalnız
    ne yapsam ne düşünsem
    aklımda yine sen
    bir türlü seni söküp çıkaramadım içimden
    sen doya doya baktın o aya
    ben daha doymadım ne aşkına ne sana
    yıllara muhtaç yüreğim
    seni unutmak için
    azad olmuşsun kuşum
    dön artık gelinciğim
    gökyüzünde parlayan yıldız
    sen orda aya aşık ben burada yalnız
    ne yapsam ne düşünsem
    aklımda yine sen
    bir türlü seni söküp çıkaramadım içimden
    sen doya doya baktın o aya
    ben daha doymadım ne aşkına, ne sana

(şiir)

tenine gözlerimle bir resim çizdim
    bir kuş koydum göğsümün sol köşesine
    öyle yalanlarla kandırki onu, öyle yalanlar
    uçmasın bu dünyanın saklı gerçeklerine
    belki sakinleşir bu yer küre
    biter sevgi kısırı insanların
    bulanmadan masumiyetin gökyüzüne
    çocuk olup gel benimle
    #87555 (montajelemani, 25.02.2006 15:02)
  4. bahar aylarında yemyeşil kırlara en çok yakışan iki çiçekten biridir.* yaprakları şekerle kaynatıldığın da çok tatlı ve uyku verici şerbet olur.
    #250019 (karga, 16.05.2006 12:59)
  5. çiçek olanı bilemem ama hayvan olanının çok pis kin tuttuğu söylenir.öldürme çabasında başarı sağlayamazsanız,geri dönüp yüksek tahribat verebileceği söylenir.o yüzden düzenleyeceğiniz operasyonlarda ya başarılı olun,ya da hiç saldırıp gelincik hayvanıyla sürtüşme çıkarmayın.
    #379167 (riggo, 27.06.2006 16:38 ~ 16:39)
  6. küçükken anneler gününde topladığım, üstümü kirlettiğim için azar işittiğim sonrada ezerek suyunu cıkardığım ve içine şeker katıp içtiğim çiçektir.
    #379278 (meksikalı, 27.06.2006 17:20)
  7. bir ailenin küçük gelini.
    #379280 (meksikalı, 27.06.2006 17:20)
  8. (bkz: beyaz gelincik)
    #379294 (ingılışık, 27.06.2006 17:28)
  9. lisenin bitmesi ile birlikte, uzak bir şehirde ormanın tam ortasında dağ evi kiralayıp 5 samimi arkadaş yaz tatiline çıkılmıştır. evin önünde sincap görülmüştür, daha yakından görmek için hareket ederken sincabın arkasından bir gelincik gelmiştir ve sincabı kaparak kaçırmıştır. afiyetle yemiş midir, yoksa çiftleşerek melez bir tür mü oluşturmuştur bilemem*.
    #379528 (roy mustang, 27.06.2006 19:13)
  10. eger ona zarar verirseniz sizi sürekli rahatsız edecegi söylenir.asla korkmadan takip eder ve sürekli size saldırmaya calısırmıs.
    #542569 (karpuzkabugu, 15.08.2006 15:18)
  11. ayna grubunun eski ama hala aynı tadı koruyan hüzünlü şarkısı. şarkının ardından gelen bir şiir vardır ki; sürüm sürüm süründürür. yanılmıyorsam sözler erhan guleryuz'e aittir. şarkı ve şiirin sözleri şöyledir:

Varoşların sevdaları gerçek olur çıkarsız
    Bende seni öyle sevdim gözüm gibi yalansız
    iş ararken kahvelerde inanan gözlerin vardı
    Aş pişmeyen ocaklarda aç doyuran umut vardı
    Yağmur çamur varoşlarda sımsıcak yürekler vardı
    Yalın ayak çocuklarda tertemiz gelecek vardı

Söyle birbirimizi nasıl sevdik
    Saçları sırma gelincik
    Gözleri sürme gelincik
    Suçumuz neydi bizim

Sevdik birbirimizi deli sevdik
    Saçları sırma gelincik
    Gözleri sürme gelincik
    Suçumuz neydi bizim

Varoşların sevdaları gerçek olur çıkarsız
    Bende seni öyle sevdim gözüm gibi yalansız
    Gözlerinde bir ümitti yanıyordu güneş gibi
    Yoksulluğun pençesinde arıyordu gözlerini
    Yağmur çamur varoşlarda sımsıcak yürekler vardı
    O dalgalı saçlarında gül kokan rüzgar vardı

Şimdi sarılıp o geçmişe ağla
    Ağlar açılmaz yüreğim
    Gözleri sürme gelincik
    Suçumuz neydi bizim

Sevdik birbirimizi deli sevdik
    Saçları sırma gelincik
    Gözleri sürme gelincik
    Suçumuz neydi bizim

Şiir

Sen yüreğimin çayırlarında
    Her mevsim umudu müjdeledin bana
    Sen benim ellerinden tutabildiğim
    Yanağını okşaya bildiğim
    Sarılıp ağlayabildiğim
    Dostum, sırdaşım, biricik sevdam
    Ayrılık unutanlara mahsus
    Ben seni unutamadımki
    Ben senden ayrılamadımki
    Yıllar neleri götürdü özümden
    Neleri unuttu yüreğim
    Selemi kapıldan yoksa istanbul yamacında
    Söyle suçumuz neydi bizim.
    #1542501 (fowler, 19.04.2007 10:23 ~ 21.04.2007 13:47)
  12. her coğrafyada kendiliğnden yetişen,otuz kadar türü olan ve hemen hepsinin kırmızı renk olduğu bir çiçektir. dalından koparıldığı birkaç dakika içinde canlılığını, tazeliğini ve güzelliğini yitirir.
    #1600936 (fashiondesigner, 02.05.2007 23:30)
  13. bir yazar *

(bkz: başlık parsellemek)
    (bkz: entry mafyası)
    #1600946 (amadeus, 02.05.2007 23:32 ~ 23:33)
  14. Yetişkin bir gelinciğin ön ayakları yaklaşık 1 cm,arka ayakları 1,5 cm uzunluğundadır. Arka ayakları daha geniştir.Beş parmağı vardır,ancak dört parmağının izi çıkar.Her adımda yaklaşık 25,30 cm yol alır.Hızlandığında 30 cm'den daha büyük adımlar atabilir.Ayak izleri dışında dışkısı da varlığını belli eder.Onun izlerine çalılık fundalıklarda,orman kenarlarında,tarım alanlarında ve çiftliklere yakın yerlerde rastlayabilirsiniz.
    #1772297 (Rick Blaine, 15.06.2007 16:12)
  15. kan çiçekleridir. çanakkale şehitlerini anımsattıklarından gelincik deyince içim bi tuhaf olur, üzülürüm. ayrıca çanakkale' deki milli park' a giderseniz mutlaka yer yer gelinciklere rastlarsınız. üzüntünüz kat kat artar.
    #2074676 (myhosh, 05.08.2007 16:53 ~ 16:55)
  16. o incecik, kırılgan boyunları ile doğaya meydan okurlar gelincikler...
    doğadan koparılamazlar,ne yaparsanız yapın bir vazonun içinde yaşatılamazlar...
    #3051071 (perseis, 24.02.2008 09:48)
  17. yeni turku'nün bugdayin turkusu albümündeki enstrümantal parça. selim atakan'ın eseri bu parçada flütün bağlamayla uyumuna hayran kalırsınız.
    #3282422 (Cemali, 17.04.2008 16:46 ~ 16:47)
  18. Vücudun ön kısmı yuvarlak, kuyruk kısmı yandan yassıdır. Vücut küçük pullarla kaplıdır. iki sırt yüzgecinden birincisi daha az gelişmiştir. Balığın sırtında bulunan bir oyuk içindedir.

Hem dorsal 2, hem de anal yüzgeç kuyruğa kadar uzar. Alt çenede kısa iki bıyık bulunur. Ventral yüzgeç ince ve uzundur. Yanlarında ve sırtında siyah gri benekler taşır.

Karnı sarımsı, krem rengindedir. Üst çene alt çeneden daha uzundur.

müdüt: alıntıdır..
    #3500454 (hicbise, 06.06.2008 01:08 ~ 17:21)

© 2008 - uludağ sözlük

gelincik başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. gelincik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gelincik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» aramaya inanmamak icin sebepler » 09 temmuz 08 atv nin turk halkini katletme eylemi » mehmet ali erbil » buyuk abdesti komik bulan kisiler » bir boka benzemeyen minimal siir » sinan samil sam paolo vidoz maci » atalanta » inanc » arda turan mateja kezman takasi » samuel eto o a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci