gelen benim 

kapat
  1. feyza erenmemiş'in sesinden dinlemeyi her daim tercih edeceğim bir ezginin günlüğü şarkısı. a kadir şiirinin nadir göktürk tarafından bestelenmiş halidir.

pınarından özgürlüğün al bir yudum
    çek bir soluk rüzgârından sevdamızın
    seni benden ne bu kapı ne bu duvar ayıracak
    seni ne bu kara kara gelen ölüm

gelir bir el kırar bir gün kapıları
    karanlığın bahçesinde açar gülüm.
    #615732 (vernon sullivan, 07.09.2006 22:48)
  2. tipik bir a kadir şiiri özelliği taşıyan, ezginin günlüğü 'nün de en iyi besteleyip iki farklı tarzda seslendirdiği şarkıdır. bayan vokalin söylediği, bas gitarın ön planda olduğu nispeten neşe ve hüznün karıştığı güzel bir yorumdur. yanılmıyorsam bu hürriyete doğru albümünde yer alır. diğer yorum ise daha melankoliktir, daha ağır ve yaylılar ön plandadır. ben bunu daha çok beğenirim.

(bkz: ezginin günlüğü)
    (bkz: hürriyete doğru)
    #2835790 (kaptanreis, 14.01.2008 04:28)
  3. ilk olarak metin özülkü'nün 1983'te çıkardığı 2. solo albümü şarkılarla a kadir'de söylediği a kadir şiiri.
    #4310530 (Cemali, 02.12.2008 22:34 ~ 22:36)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

gelen benim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. gelen benim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gelen benim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about gelen benim. Copyrights of the articles are belong to their authors.