bugün

genellikle daha hayata atılmamış kişilerde bulunan, yarın ne yapacağını, gelecekte onu neler beklediğini, nasıl bir hayat süreceğini bilememe durumu.
üniversite okuyan yazarın özellikle okulun yarısını bitirdikten sonra kafasında şekillenen sorular yumağının tam adı.
iş görüşmelerine şimdiden başlamış,iş çevresini kuranlar için böyle bir kaygı yoktur lakin daha kötüsü vardır (bkz: şimdiki zaman kaygısı)**
umursamaz, vurdum duymaz, asi, pespaye bir hayat yaşayan, dünya yansa içinde bir hırkası olmayan kişinin evlenip, bir süre sonra çocuğunun da olmasıyla artan kaygısı-korkusu-bunalıma girmesi-nefesinin daralmasıdır.
hemen hemen her türk gencinin değişmez kaderidir. hele ki, üniversite bitirip de iibf bölümlerinden birinden mezun olunmuşsa bu kaygı çok daha yakıcı olarak hissedilir.
bu sıralar sınav filminde çok güzel şekilde ifade edilen duygudur. *
4. sınıfta* maksimum olan kaygıdır.
ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şarların, eğitim sisteminin veremediklerinin ve manevi değerlerin hızla içini boşaltan ahlaki çöküntünün sürüklemiş olduğu buhrandır.
insanın kaybedeceği şeyleri çoğaldıkça artan korkudur.
kapitalizmin cilvelerinden biridir. önce sahip olursunuz sonra korumaya çalışırsınız. hep rekabet içinde bulusunuz kendinizi. gelecek belirsizdir, piyasa kaygan zemindir, kalıcı insani değerler yaratmanıza izin vermez. hep çalışmak, çalışmak zorundasınızdır.
(bkz: ayağı taşa takılsa kapitalizmden bilmek)
(bkz: yalan mı)
ne şartlarda olunursa olunsun ancak ölünce sona erecek durum..
Üniversite son sınıfta insanın tutulduğu hastalıktır. Bulaşıcıdır. Bir öğrenciden diğerine kolayca geçer. Öldürmez ama süründürür.
Lise yıllarının sonuna doğru, özellikle öss yaklaştıkça Türk gencini saran ; hatta dersanelerin rehberlik servislerinin çeşitli kitaplar bastığı konudur.
(bkz: bugun dun kaygilandiginiz yarindir)
(bkz: KENDIN ICIN DERIN BIR NEFES CEK)
Öss bunalımı yaşayanların sıkça karşılaştığı gelecekten şüphe,kaygı ve benzeri kelimeleri düşünmektir..
Yaşanılan güne bile damgasını vurup yaşanılan günde yapmak istenilene de engel olduğu için beyne verilecek komutla zaptı rapta alınması gereken durumdur.
o kendini yiyip bitirme seansları, uykusuz geceler, yazık dökülen saçlar, vs...

şimdiki zamanı düzenleyen bir unsur, hatta bir motivasyon aracı olarak değerlendirilebilir mi gelecek kaygısı acaba? nasılsa kazanan hayat olacak, kaygıların ötesinde bir çok şey gerçek olacak ve felaket senaryolarında dahi düşünülmeyen afet-i azam gelip insanı bulacak...böyle de düşünüyor insan, soruyor aynaya lakin cevap yine kocaman bir soru işareti. (-canın sağolsun, peki.)
ekolu bir serzeni$le;
"harbiden zor bea abi"dir ki bu, kendini konserve barbunya pilakide o hep ikinci plana itilmi$ havuç gibi hissetmenne, ân'ın tadını çıkaramamana, içtiğin sigaradan bile zevk alamamana sebep olan bir gizli hançerdir.

i$ sahibi olanlar için: mevcut ekonomik özgürlüğün muhayyel tatmin düzeyinin oldukça altında olması, gelecekte ki$inin sahip olmak isteyeceği bilimum gereksinimlere kâfi gelmemesi vs.. gibi, i$ sahibi olacaklar içinse: ba$lı ba$ına muammalar deryası olmasından ötürü pu$tça bir $eydir.

hayat, yüzlerce deği$kenden olu$an muğlak bir denklem ve biz de o denklemin içindeki çarpanlardan biriysek eğer, i$ hayatı, evlilik hayatı, sosyal statü, çevre tarafından layık görülen gedik ve dahası bu gelecek kaygısının kollarını olu$tururlar.

ben bakıyorum da hala evleneceğim biri yok hayatımda! hayatımda birileri oluyor da hepsi de yok oluyor. msghacker'a soruyorum ne olacak diye o da ser verip sır vermiyor sanki tanrı pezevenk. kaygılıyım yani çok fena. öyle.
(bkz: yarının ne çok ölüsü olacak)
üzeirne yazılmış güzel bir kitap için (bkz: safran sarı).
kizlar icin koca, erkekler icin para derdi.
(bkz: kaygı sensin gelecek de sana girsin)
son sınıftan sonra kaygının yerini depresyona bırakmasıyla sonuçlanır.
insanın hedeflerini şaşırması ve boşlukta kalmasının yanısıra, hayallerinden uzakta yabancı topraklarda kaybolmasına sebep olandır. gece vakti denize açılmaktır, yabancı sularda karanlığa gömülmeyi göze aldıran acımasızdır.
kimine göre olması gereken bir kaygıdır. sanatçı eseri için estetik kaygı güder ki bu düşündüğü, bu kaygı sonucunda amacına ulaşacağı anlamına gelir. o halde gelecek kaygısı olmalıdır ki amaca ulaşılsın. amaca ulaşılmazsa kaygı çok kötü kayabilir yalnız.
kimi hayatta amacı olmayan insanlara göre de aa oda neymiş kaygıdır. onlar bugünü yaşarlar. şans eseri, yol onları nereye götürürse yaşayacakları gelecek onlar için fark etmez. kaygısız insanlardır, oohhhh kebaptır hayat, mistir.
geleceğin belirsizlikle dolu olmasının ve mevcut gidişatın yarattığı tedirginliktir.
güncel Önemli Başlıklar