gecmise duyulan ozlemin batmasi 

kapat
  1. ne zaman geçmişte, tarihte yaşanılan başarılarla övülülüp, özlem duyulsa çok bilmiş ilerici, her daim geleceğe bakan(!) birinin çıkıp 'geçmişe takılıp kalıyorsunuz, geleceğe bakın geleceğe bu yüzden gelişemiyoruz biz işte!' demesiyle gün yüzüne çıkan batma durumudur. batma değildir belki, rahatsız olmasıdır. belkide haklıdır amcam. kim bilir. genelde bu batan kişiler ise osmanlı ve ondan önceki türk devletlerine pekte sempatiyle bakmayan, yaptıklarını eleştiren amcamlardır.

herne ise.

ama şimdi biz cümle olarak bunu kurup söylediğimiz de bir an da geleceğe bakmadığımızı, kafamızı kuma soktuğumuzu geçmişte takılıp kaldığımızı nasıl çıkartabiliyorsun işte buna anlam veremiyorum arkadaşım. kendi adıma konuşuyorum, başkası beni ırgalamaz. geçmiş geçmiştir, geride bırakmak gerekir biliyoruz, ama övünülcek ve gurur duyulcak şeyler varken bunları kullanırım ben elbette. sende kullanmalısın, devlette kullanmalı. ibretlik ve yaşanmaması gereken utanç verici olaylardan da ders çıkartmak gerekir her zaman. daha iyi bir gelecek yaşamak adına.

ama işte 'geçmişe takılıp kalmayın, sizin yüzünüzden gelişemiyoruz!' lafını edersen işte orda duracaksın, artık düşünerek konuşmaya başlaman gerektiğini anlaman gerekecektir.
    #3888874 (dunyanin en mutevazi adami, 29.08.2008 20:44)
  2. (bkz: çocukluğunu özlemek)
    #3889546 (sivrisinekvekaranfil, 29.08.2008 22:56)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

gecmise duyulan ozlemin batmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. gecmise duyulan ozlemin batmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gecmise duyulan ozlemin batmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about gecmise duyulan ozlemin batmasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.