gecenin sesi 

kapat

1. sessizdir derler. oysa değildir. sessizliği insanlardan kaynaklanır. oysa oldukça gürültülüdür, bütün doğa bu vakitlerinde ses çıkarır zamanın. doğanın yankısıdır gece, gecenin sesidir doğa.
    #2103857 (sarabin dibindeki aci tat, 10.08.2007 05:40)
  2. trt2'de hafta içleri saat 11.30'da yayınlanan müzik programı. Çok yaratıcı bir isme sahip olmamasına rağmen, trt için cuk oturan bir başlıkla her günün sunucusu başka olan bir yapım. Özellikle perşembe akşamları nusret yılmazla Gecenin Sesi olan versiyonu, sunucusunun başarılı icracılığıyla doyumsuz oluyor. Hele bu haftaki konuk istanbul12 orkestrası genelde batı müziği çalan ama arada bir mevcut enstrümanlarıyla Türk müziği de icra eden bir orkestra. Ben kaçırmayacağım, siz de kaçırmayın.
    #3810450 (mikrop, 13.08.2008 01:00 ~ 01:04)
  3. belki de çöpçülerin bağırtısıdır, o kadar romantik olmayabilir.
    #3810464 (david addison, 13.08.2008 01:04)
  4. gecenin sesi, kulağımda hoş bir müziğin beni alıp uzaklara götürmesiyle beraber başlar. gittiğim yerlerde yaşanmışlıklar vardır, elimde olmadan içim ürperir, kah gülümserim kah hüzünlenirim. anılarımdır gitmiş olduğum yerler ve sessizliğin yerini hoş bir gürültü alır. müzik sona erip te kendimi odamda yalnız bulduğumdaysa gecenin sesi yerini sessizliğe bırakır.
    #3810506 (hypnogaja, 13.08.2008 01:13)
  5. çarşamba geceleri trt2'de yayınlanan leman sam'ın sunumuyla güzelleşen leman sam'ın şarkı söylemesiyle mükemmelleşen, dün gece leman sam'ın vedat sakman'ı konuk almasıyla söylenecek söz bırakmayan hoş vakit geçirten program.
    #3884779 (ece nin e si, 28.08.2008 22:53)
  6. yazları çeşitli böceklerin çıkardığı viik viik sesleridir. güzeldir. olmazsa olmazdır.

derelerden gelen kurbağa sesleridir. çok uzaktaki bir tarladan gelen batöz sesidir. bir baykuşun puivyk diye yankılanan haykırışıdır.

bazen de bir yağmurun, rüzgarın ya da sabaha karşı yanağınıza konuveren çiy tanelerinin sesidir.
    #5562937 (metalt, 10.07.2009 03:30)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

gecenin sesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. gecenin sesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gecenin sesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about gecenin sesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.