gazli iceceklerin zararlari 

kapat
  1. Coca-Cola, Fanta ve Pepsi gibi içeceklerin insan vücuduna verdiği zararlardır.

bu içeceklerde kullanılan katkı maddesi, dna'yı bozarak karaciğer siroza ve parkinson gibi hastalıklara yol açabiliyor.

ingiltere'deki sheffield üniversitesi'nden moleküler biyoloji profesörü Peter Pier'ın 1999'dan beri yaptığı araştırmaya göre, gazlı içeceklerde kullanılan e211 kodlu sodyum benzoat isimli katkı maddesi, DNAyı bozuyor. Küçük taneli meyvelerden elde edilen benzoik asitten üretilen sodyum bezoat, karbonatlı içeceklerde küflenmeyi önlemek için kullanılıyor. Sodyum benzoat ayrıca yine gazlı içeceklerde bulunan C vitaminli takviyelerle karıştığı zaman kanserojen bir madde olan benzenin de oluşmasına neden oluyor. Bu madde, sinir hastalıklarına ve yaşlanmanın hızlanmasına da yol açıyor.

AB bünyesinde çalışan dünya sağlık örgütü (who) sodyum benzoatın zararsız olduğuna dair açıklama yapılmasına rağmen, Profesör Pier, otoritelerin bulgularının yetersiz olduğunu ve ailelere gazlı içeceklerin kapsamlı araştırmalar sonuçlanıncaya kadar çocuklarına içirilmemesi konusunda uyarıda bulunmuş.
    #1781627 (niedy, 17.06.2007 19:49 ~ 19:50)
  2. (bkz: gastrit)
    (bkz: reflü)
    (bkz: ülser)
    #1781635 (ynglan, 17.06.2007 19:52)
  3. (bkz: obezite)
    #1781642 (elmalicilek, 17.06.2007 19:54)
  4. Obezite, diyabet, diş çürümesi, kemik sorunları, beslenme bozuklukları, kalp hastalığı, gıda bağımlılığı, beslenme sorunu ve nörolojik sorunlar.
    #1781651 (rectoa, 17.06.2007 19:57)
  5. bağımlılık yaptığına dair bazı hurafeler vardır ama ben 4 senedir her gün 2 litre cola tüketiyorum hiç öyle bir şeyini görmedim henüz. hatta zararından çok yararı vardır yemekle beraber alındığında yiyeceklerin sindirimine yardım eder ha bu mideyi tembelleştirir ama hangimiz tembel değiliz ki.
    #1781695 (Jusenas, 17.06.2007 20:07)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

gazli iceceklerin zararlari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. gazli iceceklerin zararlari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gazli iceceklerin zararlari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about gazli iceceklerin zararlari. Copyrights of the articles are belong to their authors.