galatasaray altyapisi 

kapat

1. türk futbolunun en büyük kaynağı niteliğinde oluşum.
    #764890 (sweet dreams, 22.10.2006 21:51)
  2. fabrika, maden,kaynak gibi terimler kullanabileceğiniz, Türk futbol tarihine damga vurmuş ve vuracak olan altyapı oluşumudur.
    #765026 (ncldlbz, 22.10.2006 22:18)
  3. türk futbol takımları arasında, en başarılı altyapıdır. fakat; sadece kaleci yetiştirmede rakiplerinden geri kalmaktadır.
    #1172833 (thedewil, 18.01.2007 17:20)
  4. ismini eklemeyi unuttuğum daha bir çok futbolcu ile beraber türk futbolu'na kalite getiren bir altyapıdır.

(bkz: bülent korkmaz)
    (bkz: tugay kerimoğlu)
    (bkz: okan buruk)
    (bkz: fatih akyel)
    (bkz: emre belözoglu)
    (bkz: sabri sarioglu)
    (bkz: arda turan)
    (bkz: uğur uçar)
    (bkz: mehmet güven)
    (bkz: özgürcan özcan)
    (bkz: aydın yılmaz)
    (bkz: cafercan aksu)
    #1285307 (redfather, 10.02.2007 16:16 ~ 16:17)
  5. gecen sene istanbul büyükşehir'i bu sene de orduspor'u ihya eden mucizevi kaynak. kiralık futbolcu vererek kulübe gelir saglayan oluşum. yıldız almak yerine yıldız üretmek anlayışına sahip kulübün hazinesi. galatasaraylı olarak ileriye umutla bakabilmemizin tek nedeni. her sezon en az bir futbolcusunu a takıma gönderen ve bu futbolculara yıldız gözüyle bakılmasını sağlayan gelişim enstitüsü. her bakımdan bilimsel gelişimi yakalamıştır. avrupadaki altyapı standartlarında hatta ajax, barcelona gibi takımlarla beraber belirleyici durumdadır.

(bkz: mülayim erdem)
    (bkz: cafercan aksu)
    (bkz: erkan ferin)
    (bkz: uğur erdoğan)
    (bkz: cihan can)
    (bkz: uğur akdemir)
    (bkz: oğuz şabankay)
    (bkz: cem sultan)
    #3106720 (xargn, 07.03.2008 15:40 ~ 15:42)
  6. türkiyenin oyuncu fabrikası.
    #3106722 (pascal 1903, 07.03.2008 15:41)
  7. türkiye futbol takımlarından küçük yaşta süper oyuncuları bünyesinde toplayan,en güzel örneği emre belözoğlu* olan süpper altyapı..
    #3106725 (jawwns, 07.03.2008 15:42)
  8. paf takımların şampiyonlar liginde valencia nın ardından 2. olmuş ve turnuvadaki en iyi onbire 3 oyuncusunun adını yazdırmıştır.
    #3106739 (nocturnal Concerto, 07.03.2008 15:44)
  9. şu anki haliyle dünyanın en büyük yalanı. bu işlerle ilgilenen kişilerle birebir sohbetimde 'peki nasıl bu kadar başarılılar' soruma 'rakipler aşırı kötü olduğu için' yanıtını almışımdır. şu anki kadroda sadece semih isimli bir oyuncunun olduğu kalanının bir işe yaramayacağı söylenmekte...
    #3106760 (metin oktay, 07.03.2008 15:48)
  10. galatasaray a takımına birçok futbolcu kazandırmış altyapıdır.
    #3648403 (rosava, 10.07.2008 23:15)
  11. http://acetobalsamico.blo...-sesleri-balkl-yaznn.html

içerden birisinin gözlemleri ile.
    #3948937 (coolgoose, 11.09.2008 16:33)
  12. başarılı işlerinin yanında üretim hatası yaptığı da olan altyapı.

(bkz: sabri sarıoğlu)
    (bkz: emre belözoğlu)
    #4185027 (icimizdeki irlandali, 04.11.2008 18:03)
  13. benzerlerii için (bkz: barcelona altyapısı) (bkz: ajax altyapısı)
    #4185049 (ehuehuehu, 04.11.2008 18:07)
  14. bir iki sezon içinde emre çolak ve cem sultan gibi iki yıldız adayını daha a takıma yollaması muhtemel futbol okulu.
    #4185127 (shunketsu, 04.11.2008 18:25)
  15. Fenerbahçe'de olmayan ve olması imkansız olan altyapı.
    #4185188 (BELMONDO, 04.11.2008 18:40)
  16. "Seni buraya getiren yeteneğin, burada kalıcı olmanı sağlayansa karakterindir"
    cümlesinin giriş kapısında asılı olduğu futbolcu fabrikası.
    #4451889 (xargn, 01.01.2009 21:14)
  17. türk futboluna mükemmel isimler kazandıran türkiyenin tek büyük alt yapısı..
    #4452037 (metalci, 01.01.2009 21:40)
  18. şu sıralar cem sultan, berkin arslan ve semih kaya isimli gelecek vaadeden üç futbolcu barındıran altyapı. türk futboluna kazandırdığı birçok futbolcu olmasına rağmen müdavimlrine göre biraz elitisttir. galatasaray taraftarı olmama rağmen altyapıya kaydolup seçmelere çağırmamaları nedeniyle biraz da gıcık olurum.
    #4452149 (annem bana git ekmek al dedi, 01.01.2009 21:56)
  19. lig te kafaya oynacak kadar iyi bir takımın olduğu, yetenekli oyuncuların bulunduğu galatasarayın çocuk aslanlarının kafesidir...
    #4452169 (ankastremesnet, 01.01.2009 22:00)
  20. florya'da beş kapı vardır. üçüncü kapının, ikinci girişinde bir yazı görürsünüz, sarı kırmızı harflerle, "seni buraya yeteneğin getirdi, burada kalıcı olmanı karakterin belirleyecek" diye.

o kapıdan içeri girdiğinizde, artık bir adınız, numaranız, mevkiniz, arkadaşlarınız yoktur. sadece kardeşleriniz vardır. florya'da üçüncü kapıdan girmiş herkes birbirinin kardeşidir, ömürleri boyunca da öyle kalacaklardır. o kapıdan içeri, üst düzey yönetici, kendi antrenörünüz, a takım antrenörü ve a takım kaptanı dışında kimse giremez.
    galatasaray dergisi'nin çekim yapmasına bile izin verilmemiştir içeride.

galatasaray'ın a takımına kimlerin ne zaman çıkacağı, gelecekte kimin kaptan olacağı, beş yıl öncesinden bellidir. inanılmaz bir düzen ve program vardır içeride.

87-91 jenarasyonunu gördüm ben, biraz da isimlerden bahsetmek istiyorum:
    bu jenarasyonun ilk a takıma çıkma başlangıçları, uğur uçar, cafercan aksu, mülayim erdem, özgürcan özcan ve arda turan'la başladı. bir çoklarının sandığının aksine, arda altyapıda hiç bir zaman kaptanlık pazubandı takmamıştır. uğur, galatasaray'a geldiği ilk günden beri, çıktığı bütün altyapı maçlarında kaptandı. gelecekte a takımın kaptanı da o olacak. bu uğur'a seneler öncesinden söylendi ve bunu hakikaten içeriden en çok hak eden de kendisidir. hem karakteri, hem futbolculuğuyla, bülent korkmaz'ın bizzat kendi formasını hediye ettiği bu çocuk, üç numaranın şereflenebileceği en iyi seçimdir. candır.

aydın yılmaz, aşmış bir çocuktur, süper lig'de henüz görememiş olabiliriz, ama inanılmaz hızlıdır. jenarasyona en geç katılandır. tam 9 ay top yüzü görmemiş, kondisyon idmanı yaptırılmıştır kendisine.

mülayim erdem, amcasının tıpkısının aynısıdır. sanılanın aksine, en büyük dezavantajı amcasıyla aynı takımda oynamaktır, kök söktürürdü kendisine amcası.*
    cafercan aksu, acayip mütevazi, top ayağına yakışan cinsten bir forvet arkasıdır. erkan ferin'le beraber, o kadar çok milli takımlara çağrılmıştır ki, 2003 yılında dahi tam 6 pasaportları dolmuştu.

özgürcan özcan, dünyanın en komik heriflerindendir, henüz 15 yaşında, a takımlarda oynayacak fiziğe ulaşmıştır. kendisinden 20 santim uzun adamların üstünden bütün kafa toplarına çıkar, hepsini de atar. en olmadık anlarda, en olmadık gollerin adamıdır.

forvetlerden bahsetmişken, bir parantez açıp, kulislerde kendisinin insan olmadığı iddia edilen cem sultan'dan bahsetmek istiyorum. 91 doğumludur bu çocuk, 88'lilerle oynadı hep. bu çocukta bir sihir olması gerekli, ya da inanılmaz bir önsezi. gol neredeyse bu çocuk oradadır çünkü. maç boyunca ayağına dört defa top ya gelir ya gelmezdi, ama her maçta hat-trick yapardı. öyle gariptir ki, cem çok alakasız bir yerde dursa bile, o top bir şekilde dönüp dolaşıp, cem'in ayağına yapışacak ve cem saniyesinde o golü yazacaktır. neyse ben susayım bu konuda rakamlar konuşsun, 2006 yılında gol krallığında trabzonspor'lu ender 19 golle ikinci sıradayken, cem sultan'ın 76 golü vardı. siz anlayın artık. evet bunu yapan insan olamaz. olmamalı.

semih kaya için bakınız vermekle yetineceğim, bir insan, bir başka insanın futbol stiliyle bu kadar özdeşemez çünkü. (bkz: popescu)

murat akça, uğur uçar'la hemen hemen aynı karakteristik özelliklerde ve uğur'dan sonra, kaptanlık pazubandını da o takacak. bunu da hak ediyor. yine 91 doğumlu o da.

arda turan, kendisi hakkında uzun uzun yazmak isterdim ama, ben de hakkında pek bir şey bilmiyorum. şunu söylemeliyim ki, bu çocuk hagi'nindir.
    arda hep iyi bir futbolcuydu, aklıyla oynardı, belki bunu duymak çok garip ama muhteşem defans yapardı, ofsayt çizgisini o belirlerdi mesela. hepsinden garibi, arda 2004 yılına kadar hep sağ bekti! çok nadiren ileri çıkar, çalım atardı. galatasaray'da parlayabileceğini bile düşünmüyordum ben açıkçası, çünkü öyle ahım şahım bir özelliğini göremiyordum. bir gün hagi'nin özel ricasıyla, forvet arkası oynadı ve arda öyle ofans oyuncusu oldu. şaka gibi ama gerçek.

bunu burada belki de yazmamam gerekli ama söylemeliyim, takım arasında emre çolak isminde inanılmaz yetenekli bir çocuk vardır, bu sıralar ayaklarından ziyade, çenesini çalıştırması, onu umarım, bir ağabeyine benzetmez. yazık ki, karakterleri aynı olduğu gibi, idolü de o adını burada anmak istemediğim, eski futbolcularımızdandır. yazık etmek umarım kendisine. Cumhur yılmaztürk gibi bir yıldız adayının tam beş senedir önünü kesmekte çünkü kendisi. neyse.

galatasaray altyapısı, ajax değil, valencia altyapısı örnek alınarak kurulmuştur.
    tam yarım asırdır ülkenin en iyi altyapısıdır. candır. canandır.
    *
    #4459348 (chaotic good, 03.01.2009 04:18)
  21. madendir, en iyidir, en güvenilirdir, en başarılıdır. kıskananlar çatlasındır.
    #4513988 (atorocks, 13.01.2009 02:33)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

galatasaray altyapisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. galatasaray altyapisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu galatasaray altyapisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about galatasaray altyapisi. Copyrights of the articles are belong to their authors.