galata bankerleri 

kapat
  1. osmanlı devletinde ,büyük çoğunlukla rumların ve yahudilerin oluşturduğu büyük sarrafların kurduğu bankerlik sistemidir.daha sonra küçük sarraflarla birleşerek poliçecilik, senet iskontoculuğu ve yüzyılın sonunda da kağıt para ile ilgili faizcilik vb. işlemleri yapmaya başlayan,osmanlı devletinin ilk iç borç aldığı ,1881'deki Muharrem Kararnamesinin imzalanıp duyunu umumiyenin kurulmasıyla sonra eren sistem.
    #3228031 (arsias, 04.04.2008 03:55)

© 2008 - uludağ sözlük

galata bankerleri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. galata bankerleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu galata bankerleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» v yerine w kullanmak » ceviz kabugu » kartvizit bastiran orospu ve annesi » entry » ranka el yassin » cenan bicakci » kayinti » tutamadim kacirdim » kizlari guzel gosteren detaylar » oguz sabankay a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games