g 14 

kapat
  1. Avrupa futbolunun önde gelen kulüplerinin kurduğu bir organizasyondur.

* Ajax (Hollanda)
    * Barcelona (ispanya)
    * Bayern Munich (Almanya)
    * Borussia Dortmund (Almanya)
    * Ajax (Hollanda)
    * Internazionale (italya)
    * Juventus (italya)
    * Liverpool (ingiltere)
    * Manchester United (ingiltere)
    * A.C. Milan (italya)
    * Olympique de Marseille (Fransa)
    * Paris Saint-Germain (Fransa)
    * Porto (Portekiz)
    * Real Madrid (ispanya)

yeni üyeleri;

* Arsenal (ingiltere)
    * Bayer Leverkusen (Almanya)
    * Olympique Lyonnais (Fransa)
    * Valencia (ispanya)
    #1660430 (gothic evil, 19.05.2007 01:02)
  2. http://www.g14.com/
    #1665205 (wolfshade, 20.05.2007 14:31)
  3. futboldaki adaletsizliği artıran zengin kulüplerin içinde bulunduğu oluşum. ne besiktas ne fenerbahce böyle bir adaletsizliği savunan oluşumda olmamalıdır.
    #1665213 (sohodo, 20.05.2007 14:33 ~ 14:34)
  4. türkiye'den fenerbahçe'nin davet edildiği oluşum.
    #2544917 (krmyrdsn, 01.11.2007 22:40)
  5. şampiyonlar ligi'ne alternatif bir organizasyon hedefindeki oluşum.

kulüpler birliği'ne rest çeken, "ben tekim, başkası yok" diyen fenerbahçe'ye daha çok yakışır.

geyik bir tarafa, her ne kadar aziz yıldırım ve ekibini -ali koç hariç- sevmesem hatta nefret etsem de, fenerbahçe artık sistemini oluşturmuş, kurumsallaşmış ve sistem bakımından ve markalaşma bakımında türkiye'de diğer takımlara nazaran çok ilerlemiştir. iş bu sebepledir ki, g-14'ün fenerbahçe'yi tercih etmesi doğal karşılanmalıdır.

kabul etmeliyiz ki, türk futbol tarihinin en başarılısı galatasaray'dır, ancak galatasaray'ı da bugün bu hallere getiren, hala 2000 yılına çakılı kalmasıdır. galatasaray, 2002'deki çeyrek finalden sonra ne yapmıştır?

bir yanda, sportif olarak çıkışta olan, sistemini oturtmuş, marka değerini iyi noktalara getirmiş fenerbahçe, diğer tarafta ise, 2000 yılındaki uefa kupasında kalmış, sportif olarak düşüş trendinde, borç gırtlakta, stad yapımını bile devlete yüklemiş bir galatasaray.

objektif düşünürseniz, g-14'ün kararını haklı görürsünüz.
    #2545042 (paleface, 01.11.2007 22:59)

© 2008 - uludağ sözlük

g 14 başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. g 14 ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu g 14 nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» schizo » ampul » prophet » insanin bir hayvan cinsi oldugunu kabullenememesi » 2 yasindaki cocukla muhabbet etmek » kizlari kandirmanin kolay olmasi » melih gokcek » hamilelik » alman kalesi » hata yapiyorsun » kim o sorusuna ben diye cevap vermek » camide ayakkabiyi calan veledi yakalamak » hosmerim » tabuttamenemenyapanimam » agir derece argo » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kumar » sevgiliye hitap bicimleri » butafor » ares bar » afyonkarahisarli » sirf kiz kesmek icin kardesini sinava goturen abi » daniel guiza nin turkiye de gol krali olmasi » leydis en centilmini » askerlik yan gelip yatma yeri degil » basortulu kizlar kasedimi almasin » birak gebersin » 5 mayis 2050 aktutun karakoluna pkk saldirisi » bana araba alacak misin berkcan » the terminal » aziz yildirim