futbol endustrisi 

kapat
  1. son 5-6 yıldır pazar günü ahkam kesen yorumcuları barındıran proglamlarda duyduğumuz bir söz öbeği var. futbol endüstrisi...

futbol benim için, 3-4 yaşlarında tanıdığım, babamla oynamaya başladığım,oynadıkça çok sevdiğim, sevdikçe hastası olduğum bir oyundu. bir kere çok basitti.herkes anlayabiliyordu. estetik bir oyundu. dünyada bu kadar basit olup aynı zamanda bir o kadar da estetik olan, seyir zevki veren bir oyun yoktur. futbol ortak bir dildi.stada gittiğiniz zaman zengin, fakir, yaşlı, genç her kesimden insan aynı amaç için
    yanyana gelirdi. stadyumda sınıflar yoktu. insanları kardeş yapan bir oyundu.

peki sonra ne oldu bu çok sevdiğimiz oyuna. bir endüstri oldu. çok büyük paralaroyunumuza hakim oldu. onu çirkinleştirdi. şikeler, teşvik primleri binbir türlürezalet galebe çaldı. stadlardaki o centilmen amigolar yerlerini kavgadan rant sağlayan provokatörlere bıraktı.

evet artık kapitalizm futbolun can damarlarında geziniyordu. çok büyük paralarla, milyon dolarlık transferlerle takımlar kuruluyor, o da yetmiyor şikeler yapılıyordu. nihayet centilmenlik, vahşi rekabet ortamında can çekişir duruma geldi. ne zaman futbol bir endüstri oldu, o zaman futbolcular insan değil mal oldu. ne zaman futbol endüstri oldu, o zaman topçular sahada kalp krizinden ölmeye başladı. ne zaman futbol endüstri oldu, tribün terörü aldı başını yürüdü.

ben böyle endüstrinin a q. ben aşık olduğum oyunumu geri istiyorum. rakip takım taraftarlarıyla tekrar kardeş olmak istiyorum. seyir zevki yüksek maçlar izleyip, stattan dostça ayrılmak istiyorum. endüstriniz sizin olsun, paralarınız sizin.

oyunumu bana geri verin...
    #2241313 (sara nobetcisi, 01.09.2007 12:10 ~ 29.11.2007 15:18)
  2. (bkz: sinirli bir anına denk gelmek)
    #2337045 (sara nobetcisi, 18.09.2007 16:44)
  3. geyik endustrisini tetikleyen en buyuk etken.*
    #2337067 (galapagoslu iguana, 18.09.2007 16:47)
  4. (bkz: formaya kendi adini yazdirmak/#2336802)
    #2337074 (fibobacciyim, 18.09.2007 16:48)
  5. sporun, insanların beynini yıkama aracı aşamasına gelişidir.
    spor olarak kalsaydı çok keyifli olabilirdi. ancak bunu halkı uyuşturan bi nevi afyon haline getirdiklerinde olay koptu.

sadece futbol konuşarak hayatını geçiştiren embesillerin sayısı milyonlarla hesaplanır oldu memlekette.
    #2337120 (rantulas, 18.09.2007 16:56)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

futbol endustrisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. futbol endustrisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu futbol endustrisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about futbol endustrisi. Copyrights of the articles are belong to their authors.