frejya 

kapat
  1. Güzellik ve aşk tanrıçası. Çok güzel bir genç kadın olarak tasvir edilmiştir. Frey'in kız kardeşi ve ileri de Odin'in karısı olacak Frejya savaşta ölen kahramanların yarısını Asgard'daki kendi sarayı olan Folkvang'a götürmek için toplar. Bir çok hikayesi devlerin onu kaçırma teşebbüsleriyle doludur. Alman mitolojisindeki tanrıça Frigg'le eşdeğerdir. Ve Cuma günü Friday (Frejya's day ) onun adından gelir. * * * * *
    #673500 (frejya1st, 28.09.2006 11:31)

© 2008 - uludağ sözlük

frejya başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. frejya ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu frejya nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hande » don bebegim butonuna alternatif isimler » bu duvara yazi yazan essektir » kadir has stadyumu » sozlukten ingilizce dersleri » pleasantville » jeg » the cosby show » hopa kultur sanat ve deniz festivali » sigaraya baslayanlara tavsiyeler » bluevelve sirin » michael jackson » mithat korler » rapper ninja » geri donusum kutusu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ornenando » football manager 2008 » uludagsozluk de temali reklam » var misin yok musun mevlut un annesi » serdar bali » dolmusta aglamak » beholderr » asiret dugunleri » kufurlu atasozleri » ataturk olmasaydi adim abraham sweetvoice du » somnium mortuum » kalifiye » bu havada gidilmez » seni bize goturelim bizim cocugumuz ol » cebe akan tukenmez kalem