frank capra 

kapat
  1. asil adı Francesco Rosario Capra olan italyan asıllı (bkz: amerika)lı sinema yönetmeni.
    #656022 (adini unutan adam, 22.09.2006 10:56)
  2. 30'larda ve 40'larda çektiği meet john doe, it s a wonderful life, mr deeds goes to town, mr smith goes to washington, it happened one night, you can t take it with you gibi filmleriyle optimizmi ve romantizmi, kendi kalıplarıyla sinemaya aşılamış, türk sineması başta olmak üzere pek çok yapıma ilham vermiştir. taklitlere kanılmayıp ustanın mutlaka izlenmesi şarttır.
    #1892160 (ELeCTrO, 09.07.2007 15:29)
  3. ''Dramlarda bazı hatalar yaptığımı itiraf ediyorum. Ben, aktör ağladığında dram olduğunu düşünüyordum. Oysa izleyici ağladığında dram oluyor.''

ayrıca (bkz: mr deeds goes to town)
    #1996869 (ELeCTrO, 24.07.2007 01:13)
  4. filmlerinde kullandığı favori müziği, daha sonra pek çok filmin noel sekansına eşlik etmiştir. (bkz: auld lang syne)
    #2326107 (ELeCTrO, 16.09.2007 15:23)

© 2008 - uludağ sözlük

frank capra başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. frank capra ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu frank capra nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sevgiliyle vakit gecirmek » sevisirken uyuya kalmak » hafizali jole » yusuf halacoglu » karma kasmak » keyif rehberi » sozlukteki tematik entry eksikligi » electrolite » ahmet tevfik » ulusalci bebelerin dogan medya yalakasi olmasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games