football manager 2008 

/ 6
kapat
  1. tam anlamıyla sosyal hayattan eli ayağı çektiren, odadan çıkarmayan hatta ve hatta abartanlar için ağlatan oyun. oyun demek de ayıp olur gerçi, öyle bir veri tabanına sahip ki her ligdeki futbolcular açısından son derece öğretici.
    elbette ufak tefek hataları mevcut, o kadar kusur kadı kızında da olur:
    1 - ) deplasmanda maç kazanmak çok zor. hangi taktik denenirse denensin ev sahibi inanılmaz bir performans ortaya koymakta.
    2 - ) verilen transfer parası çok az, bu yüzden genç yetenekler ve yeni çıkış yapan oyunculara saldırmak şart, eğer acele edilmezse gelmiyor beyefendiler. bu arada çalıştırılan takım küçükse yurtiçine yönelmek daha mantıklı.
    yine de öyle bir çalışma ki, bilgisayar başından kaldırmayan, dışardayken bile taktiksel hesaplar yaptıran, ayrıntılı bir oyun olmuş.
    utanarak itiraf etmeliyim ki, football manager 2008' i geç tanıdım ama iyi ki tanımışım. mesela şu an bile taktiksel dönüşümler ve olağan transferler kafamdan geçiyor. bir de yeni yeteneklere bir tane de eklemek gerekirse, gaziantepspor ve türkiye ümit milli takımında forma giyen emre karaman. stoper mevkisinde ama gittiği takımlar ilk 6 sırada yer alan forslu kulüpler.
    herkese kolay gelsin! *
    #3413882 (abberline, 18.05.2008 19:30)
  2. oynadığım en başarısız, cm-fm versiyonu...

açık açık söylüyorum en başarısız, çünkü kendisini editor'e bağımlı etmiş, editoru açıp kendi tuttuğu takıma milyar dolarlık bütçe, 100 bin kişilik stadyum yapan insanlara hitap etmiştir bu oyun...

8.0.0 versiyonu veya update versiyonlarda, hilesiz vs. oynandığında, siz siz olun küçük takım seçmeyin. bütçe olsa dahi, götü boklu zarate gibi topçular beşiktaş gibi takımları beğenmiyorlar mesela, dişinden tırnağından artırıp marcelo'ya talip oluyorsun siktir çekiyor, az biraz yetenekli diyebileceğimiz türk futbolcular mehmet topuz ve gökdeniz gibi isimlere talip olduğunuzda, kayseri veya trabzon oyle bir fiyat sallıyor ki kafadan, neyiz lan biz real madrid mi? öyle yola saçalım paraları...

ancak yiğidi öldür, hakkını da ye... sevmedim ben bu oyunu. cm 03/04'e dönüyorum ben arkadaş. ha hakkı neydi peki diye sorarsanız, taktik-antreman kısmı gerçekten başarılı... öyle herhangi bir siteden bug bir taktik bulup harikalar yaratmayı düşünecekseniz, bir kere daha düşünün... yapay zekası gelişkin bir oyun maç esnasında rakip takım sizi zorlayacak taktik değişiklikleri anında yapıyor, tabi yine büyük takımlar bunu yapan, onlarla oynuyorsanız maçlar bir satranç maçı edasında geçiyor, o kısmı eğlendirik...

entry'nin üstünden sıcaklığı geçmeden edit: ha bir de biz cm'yi fm'yi dolayısıyla sigagames'i araştırmacı tavrı ile tanırdık, mesela nihat kahveci'nin yıldız olacağını seneler evvelinden bunlar söylemişti bize, yalan mı? servet çetin misal, bu kim lan der iken adam yıldız oldu yine, ronaldinho cm 01/02'nin tartışmasız en iyi oyuncusu idi, adam 2 sene üst üste dünyada yılın futbolcusu seçildi... bunun gibi bir sürü şey, özene bezene oyun yaptıklarının kanıtıydı...

ama benim dikkatimi çeken, rules mules tavrında bu oyunun ligler hakkında fazla bilgisi olmaması, mesela ligde galatasaray-fenerbahçe derbisi var, fener lider galatasaray 3., ve bu maç Tv yayınında yok...

yooook yeeaaaa??!

bu maçı oynatmayacak yayıncı kuruluşun ebesini eşeklere kovalatırlar bu ülkede...

olmamış...
    #3413959 (in tyler we trust, 18.05.2008 19:51 ~ 20:03)
  3. (bkz: ofsayt)
    #3424541 (enderun sevgiler, 20.05.2008 23:10)
  4. 3 - 1 - 3 - 1 - 2 formasyonunda all over attack oynandığı zaman savunmanın ileride kurulduğu ve kolay pozisyona girildiği oyun. elbette marking ve tackling özellikleri çok iyi stoperlerle hold up ve dribbling özellikleri çok iyi forvetlerin kadroda yer alması gerekmekte. bu formasyonda gol yememenin garantisi yok elbette, yine de oyunu rakip kaleye yıkmak adına özellikle iç saha maçlarında işe yaramakta.
    #3444517 (abberline, 25.05.2008 09:00)
  5. kafa gollerinin faul olarak sayılmasını engellemek için, orta kafa taktiğinden vazgeçmek yeterli olacaktır. Hızlı ve teknik forvetlerle topu yerden oynamak yeterli olacaktır. Yine kornerleri paslaşarak kullanmak, kafa-gol-faul üçlemesinin önene geçecektir.

örnek forvet olarak;
    (bkz: falcao)
    (bkz: nihat)
    (bkz: henri saivet)
    (bkz: sergio aguero)
    yani, hızlı ve top sürebilen.
    #3488473 (venividivici, 03.06.2008 18:00 ~ 18:05)
  6. daha önce de yazmıştım, yine yazayım. oyunu oynamaya başladığımdan beri neredeyse 20 takım almışımdır başarılı olmak uğruna, kazandığım kupalar da oldu ama hiçbiri zevk vermedi. işe yarar bir taktik yok neredeyse, eski oyunlarda belli taktikler her takımda az çok işe yarardı, bunda öyle birşey yok. e ne güzel işte zor olmuş, biraz kas kendini taktik üret diyebilirsiniz, ama onu da denememe rağmen atletico madrid, fiorentina, marsilya gibi kendi liglerinde kalburüstü olan takımlar da bile çok da büyük bir başarı gelmiyor. iyi geçen ilk yılın ardından ertesi sezon takım düşüşte. bir maçın ilk yarısında 2 veya 3 farklı öndeyken ikinci yarının ilk 5 dakikası muhakkak gol yeniyor. gördüğüm en iyi kaleci bogdan lobont'tu, frey dahil gerisi kova gibiydi maşallah. bu oyunu gerçekten iyi oynadığımı düşünürdüm, ancak 08 beni çok yanılttı. * *
    #3489206 (hejocre, 03.06.2008 21:09)
  7. Sports Interactive şirketinin Fm 2007'den itibaren kötü gidişini devam ettirdiği menejerlik oyununun son sürümü. Birçok oyuncunun özelliklerinin abartı denilecek seviyede olması, Çin olsun Suudi Arabistan olsun bu tür ülkelerden 50 milyon dolarlık futbolcular çıkması rastlanan garipliklerden bazılarıdır. 2008'le birlikte şirketten artık umudum kalmadığından hala fm 2006'yı güncelleştirmek suretiyle ihtiyacımı gidermekteyim.
    (bkz: fm 2006)
    #3489223 (m balgo, 03.06.2008 21:15)
  8. http://www.turksportal.net adlı internet sitesinde oyunu %82 lik oranla türkçe yapan bir dosya bulunmaktadır. yakından ilgilenip, ingilizcesi zayıf olanlara bildirilir.*
    #3489298 (coolgoose, 03.06.2008 21:33)
  9. tottenhamı 6 sezon üst üste şampiyon yaptığım,1 uefa 5 şampiyonlar ligi 4 fa cup ve 5 carling cup kazandığım oyundur. demek ki doğru taktikler bulunabiliyor.
    sıkıldım mı? e biraz.
    bir de elektrikler kesilince save game gitmeseydi daha süper olacaktı. sağlık olsun.
    #3489354 (usuyen kutup ayisi, 03.06.2008 21:42)
  10. fikstür düzenlemesine sinir olduğum oyundur kendisi. yahu arkadaş 12 günde 4 deplasman maçı üstüste oynanır mı? nasıl bir düzenlemedir bu? oynadığım takımların inter, juventus, bologna ve sevilla(cl) olması da ayrı problem zaten.
    ayrıca oyunun ilerleyen sezonlarında italyan takımları coşuyor. 2012 yılına ulaşmış bulunuyorum ve inter 103 milyon dolara fabregası, juve ise 110 milyon dolara wayne rooney'i transfer etti. ben de canım takımım AS Roma ile beleşe jesus navası aldım diye övünüyordum işe bak.
    #3506663 (temporarypeace, 07.06.2008 14:31)
  11. crash dumps hatası almaktan oynayamadığım oyun.
    #3531693 (vasquez, 13.06.2008 02:04)
  12. yıllar geçtikçe en olmadık ülkelerden * * * * wonderkidler çıkartan oyun.

allahtan fm genie scout var da yakalıyoruz hemen.
    #3531694 (enderun sevgiler, 13.06.2008 02:06 ~ 02:07)
  13. binbir zorluklarla kadroma kattığım ve tüm sezon boyunca şans verdiğim koskoca adriano'nun gol atamadığı oyun. nasıl bir şeydir anlamakta güçlük çektim. oyun çok mu gerçekçi,* yoksa çok mu saçma daha karar veremedim. hee bide 30 milyon olan ronaldo'ya 250 milyon vermeme rağmen manchester united'ın satmadığı oyun. vereceğimden değilde 400 milyon verdim pazarlıklara anca başladılar. * *
    #3549220 (maximus, 17.06.2008 12:11)
  14. daha önce yazdığım yazıları en sonunda haksız çıkarttı biraz da olsa. 2-3-2-1-2 yle atletico madrid le ne yapılabilecekse yapabilmeyi başardım, aguero olmasa nolurdu acaba demeden de edemiyorum. bir yandan cm 01-02 yi indirdim, o güzel oyunu tekrar oynamak adına. şimdi anlıyorum en son çıkan serilerden neden hoşlanmadığımı. cm3 ingilizce bilmeseniz de, taktik ve training üzerinde fazla düşünmeden tsigalko, risp, taribo west, hoiland, to madeira, solis .. vb oyuncuları toplamda 4-5 milyon dolara alıp en dipteki bir takımı en üst seviyelere taşıyabileceğiniz bir oyundu. fm08 ise daha bir komplike, daha bir kafa kurcalayıcı ve açıkçası ben çok da üzerinde düşünmek istemiyordum. yıllar ilerledikçe oyuna gerçekçilik adına çok şey katıldı, haliyle oyun da zorlaştı ve oynayanların canı sıkıldı bu durumda. cm3 te isveç'ten bir uçak dolusu futbolcu alabilirdiniz. şimdi nerde öyle bir pazar? ama o kadar olmasa da romanya pazarı yaratmışlar. evet fm08 de başarılı olmak için uğraşmak gerek, bir taktisyen gibi çalışmak lazım ve yapay zekanın hamlelerine akıllıca yanıtlar vermek gerek. o yüzden cm3 bir efsanedir, 40 maçta 50 gol atan, 30 maçta 40 asist yapan oyuncularıyla. fm08 için bir önerim var, aslında resmi siteye yazsak olur mu acaba diyorum kendi kendime. oyuna başlarken seviye ayarı olsun, easy normal ve hard şeklinde. easy seviyesinde oynayan biri cm3 teki gibi fazla uğraşmadan canı sıkılmadan 2-0 dan 2-3 yenilmeden başarılara daha çabuk ulaşsın, hard da oynayanın ise rakibi akcaabat sebat olsa bile real madrid gibi oynasın.
    #3556281 (hejocre, 19.06.2008 00:51 ~ 00:52)
  15. zamanında tarsus idman yurdu'nu süper lige çıkardığım oradan da fransız monaco'ya gittiğim oyundur başlarda zevklidir ancak takımın durumu iyiye gittikçe monotonlaşır oyun.
    vazgeçilmez oyuncuları ise 17'lik sotiris ninis,18'lik toto tamuz,19'luk thicot tur nereye gidersem gideyim bu üçünü mutlaka yanımda götürürüm.
    #3585777 (alkolik imam, 26.06.2008 18:15)
  16. türk futbolcuların genelde kötü olduğu oyun. yani önceleri yıldız olan türkler bu oyunda yok sayılmış. türk liginde oynayan arkadaşlar bilir, gelecekte 3 büyüklerde oynayabilecek seviyede futbolcu yok gibidir.

ama şunlar vardır;
    (bkz: özer hurmacı)sağ kanat
    (bkz: umut koçin)sol kanat
    (bkz: tevfik köse)forvet
    (bkz: halit keser)ofansif orta saha

cidden bu kadar.
    #3585801 (venividivici, 26.06.2008 18:24)
  17. beni bazen hakkaten çok sinirlendiren oyundur. ama hocam olmaz ki bu kadar? bir ac milan deplasmanı yaşadım ki az önce, gerçekten monitörümü kırma noktasına geldim. oyuncularım gayet iyi, taktiğime de güveniyorum ki ligde zaten şampiyonluğun her sene en büyük adayı konumundayım bu taktikle(merak edenler için ufak özetini geçeyim, 4 defans tabii ki, 4 defanstan şaşmayın derim bu oyunda. önlerinde dmc, iki tane mc biri amcye oklu durumda, aml ve amr fcye oklu durumda ve tek fc. bu deplasman taktiğim kendi sahamda oynadığımda dmc'yi ikinci forvet yapıyorum ve öne geçene kadar counter-attack opsiyonunu kullanmıyorum.), ve fakat bu milan deplasmanları beni kıl ediyor. son milan maçımda abartmıyorum kaleyi dövdüm resmen şutlarımla, 32 şutumun 17si kaleyi buldu, lakin akinfeev her zaman olduğu gibi yine panterleşti ve gol atamadım. milan ise carlos vela'nın 30 yarddan attığı şut sayesinde golü buldu ve maçı kazandılar. onlar da kaleyi dövmüştür diyebilirsiniz, ama işte olay burada mükemmelleşiyor. adamların tek şutu bu! tek şutu yahu, ayıp değil mi si games bu yaptığın? gerçek hayatta da yaşanıyor bak bizim almanya maçına falan demeyin hiç, forvetimde oynayan adam benim şu ana kadar bu oyunda gördüğüm en inanılmaz forvet(current ability 198, potential ability 199), sağ kanadımda messi sol kanadımda da ferri denen bir regen oynuyor ki italya milli takımının da bankosu, türkiye kadrosunda nerde öyle elemanlar? artı bu maç motoru bunu bazen çok sıklıkla yapıyor tüm oyunu oynayanlar bilirler. sadece bu seferki çok ekstrem olduğu için buraya yazma gereği hissettim.

türk oyuncular hakkında da bir şeyler yazmak lazım. oyun türk oyuncuları oyunun başında yok saysa da, regenler ile benim oyunlarımda bu açığı hep kapatır.
    şöyle ki, beşiktaş galatasaray ve fenerbahçe altyapısından çıkan 3 adam şu an real madrid hücumunu götürmekte benim oyunumda. hatta isimlerini de vereyim işinize yaramaycak olsa da : adem caglayan, abdullah akkaş ve aras kocabaş. enteresan değil mi?

not : 2016/17 sezonundayım.
    #3621102 (temporarypeace, 04.07.2008 23:29)
/ 6
© 2008 - uludağ sözlük

football manager 2008 başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. football manager 2008 ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu football manager 2008 nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» pazar aksami dugunleri » burcak onder » kadikoy halk egitim merkezi » tersten entry girmek » twilight » hasta annenin nefes alisini korkuyla izleyen cocuk » kurtce kursu » filefactory com » mkp » mevlut bilici a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci