bugün

güzel bir mp3 çalma programı.
sekme açma olayıyla çığır açmıştır.

(bkz: açık kaynak kod)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Foobar2000
sadece isini yapmakla yetinen bir mp3 calma programi. herkese tavsiye ettigim programdir kendisi. ram ve cpu kaynaklari ile arasi cok iyidir. sizi bu konuda hic rahatsiz etmez.
http://www.foobar2000.org/
an itibariyle 3.688 K ram kullanmaktadır.
açık kaynak kodlu olmasına rağmen linux kullanıcılarına bir türlü sunulmamasını hayretle karşıladığım, sunulursa amarok tan bile vazgeçebileceğim eski göz ağrım.
"kahrolsun winamp ve windows media player" dedirtmiş mp3 oynatma programıdır. açık kaynak kodlu olması ayrıca güzeldir.
discogs dan mp3 taglerini duzenleyebildigim super uygulamaymis meger de haberim yokmus.
bu arada cidden iyi bir ses kalitesi var abartma yok, ama bu programi kullanmak sanki standart bir araba alip onu tam istediginiz sekilde modifiye etmek gibi. *
emek verirseniz mukemmel ve gipta edilecek bir mp3 oynatici yazilimi olabilir...
tanıştıktan sonra fanatiği olduğum ses dosyaları oynatıcısıdır. bilgisayarınızda sahip olduğunuz tüm mp3lerinizin yerini gösterip, bünyesinde bulunan 'search' kısmına yazarak anında bulabildiğiniz, klavyenizin istediğiniz tuşuna istediğiniz kısayolu koyabildiğiniz, biraz uğraşarak mükemmele yakın tarzınıza uygun görünümler verebildiğiniz bir mp3 oynatıcısıdır. yanına bir de kankası gom playerı koyduktan sonra değmeyin keyfinize...
en düşük sistemlerde bile tam performans çalışan güzel bir program. en büyük eksiği ram kullanımı az olsun diye görsellikten ödün vermesidir. winamp veya aimp2 gibi şekilli temalar bu programda yer almıyor.
gugıl amca varken "şekilli temalar"ın bu programda yer almaması imkansızdır.
flac dosyalarını çalmak için kullandığım hoş program.
Nedir bu foobar2000,açıkçası şu anda en çok tercih edilen ses yazılımlarından biri değil. Türkiye'de bilinçli kullanıcılar genelde sadece iyi bir ses almak için kullanıyor.Şöyle bir gerçek var ki herhangi bir plug-in,upgrade vs. olmadan sadece foobar2000 flat seste gom player,vlc,winamp,windows media player gibi yazılımlardan çok üstün şahsi kanaatime göre.Ancak biraz boş geliyor,alac,cue,ape,m4a uzantılı dosyaları direk oynatmıyor.Bunun için de biraz zahmete girmek gerek tabi öyle herşey ayağınıza gelmiyor beyler.
ram ve cpu dostu müzik çalma programı. Açık kaynak kodlu olmadından mütevellit aşırı derecede özelleştirilebilir ve güzelleştirilebilir. Eskisi gibi arşiv yapma olayı pek kalmadığından ve online streaming olayı alıp başını yürüdüğünden dolayı unutulmaya yüz tutmuştur.

işe yarar eklentileri sayesinde piyasada ben müzik çalıyorum diyen tüm programlara hem arayüzü hem de ses kalitesiyle ciddi fark atar.

Pc başına geçilir kuru kafaya tıklanır, yılların emeği olan kayıpsız klasörü içerisine sürüklenir ve kulak banyosuna başlanır. Ha bir de her parça bittiğinde spotify’a lanet okunur.

işe yarar eklentilerden bazılarını paylaşayım;

Biography
Çalan parçanın şarkıcısının ve varsa parça ile ilgili bilgileri istediğiniz dilde göstermeye yarayan eklenti. Database’leri kendiniz seçtiğinizden bayağı bir bilgi edinebilirsiniz, ben genelde last.fm Ve wiki kullanıyorum. Engin Nurşani’nin bile biyografisine ulaşabilirsiniz, öyle geniş bir skalası var.

Lyrics
Yeni güncellemeyle biraz bozmuş olsada güzel bir database ile inanılmaz şaşırtıcı olabilen bu eklenti çalan müziğin sözlerini görmenize yarıyor. Ama öyle google’dan bakmak gibi değil, çoğu parçanın saniyesiyle birlikte kayan yazı şeklinde söylenen sözü gösteriyor. Özelleştirilebilir olmasından dolayı, şarkı sözü ve parça birbirine uymadığında next lyric diyerek uyan bir tane bulabiliyorsunuz. Konser kayıtlarına bile şarkı sözü bulabiliyor, inanılmaz.

Facets
Müzik arşivinizi programdan görebilmek için bir uygulama, fakat çalışma prensibi şu şekilde; albüm albüm ayırıp albüm kapakları vs şeklinde özelleştirdiğiniz şekilde gösteriyor. Sanatçı, albüm, yıl vs gibi değişken sıralama tiplerinde sıralayabilirsiniz. Bir güzel tarafıda eklentinin içinden istediğiniz isimle albüm kapağı fotoğrafı çektirebiliyorsunuz. isterseniz “albumart.jpg” gibi klasörün içindeki spesifik bir dosyayı kapak yapabilirsiniz, ya ben uğraşamam derseniz “*.jpg” şeklinde arattırıp olan bir resmi kullanabilirsiniz. Aşırı kolaylık.

Music Tagger
Arşivinizde bulunan parçalara tag özelliği getirebilen bir uygulama. Parçaya ve ya albüme sağ tıklayıp tag dediğinizde pırıl pırıl şekilde sanatçı, albüm adı, şarkı adı, şarkının albümdeki sırası, yılı, türü, otu Boku tüm özelliklerini ekliyor. Beğenmezseniz yine Next var. Doğrusunu Bulana kadar next. Bayağı bir database var illa doğrusunu buluyorsunuz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, aklıma geldikçe editleyeceğim.