firsat maliyeti 

kapat
  1. iktisatın gerçek hayatta en çok işe yarayan konularından biri.birşeyi elde etmenin kaç başka şeyi elde edememe hesabıdır kabaca.* ama bu soruya ''bütün gece eğlenip ders çalışmamanın fırsat maliyeti bu sınavdan kalmaktır''şeklinde bir fırsat maliyeti açıklaması yapan birinin geçer not aldığını biliyorum.***
    #104048 (veritaserum, 07.03.2006 03:00)
  2. şimdi firsat ve maliyet kelimelerinin ayni cumle icinde kullanılmasi hatta isim tamlaması yapılması ne derece doğru.. firsat ele gecen, degerlendirilmesi bir marjinal faydada artis saglayan bir olgudur.. iyiy de bu zaten durup dururken gecer.. bunun bir maliyeti yoktur ki... bakın burda ne yaptik iktisatin bir teorisinid aha cürüttük.. ilerde iktisat öğrencileri bize cok dua etcek ;:)
    #314945 (ricardodonsebastian, 04.06.2006 17:28)
  3. bır kararı uygularken vazgecılen bır baska karardır.
    #640378 (painkiller, 16.09.2006 19:24)
  4. bir anlamda vazgeçtiğiniz kararın maliyetidir.

(bkz: opportunity cost)
    #836815 (tosun burada da hizmetinizde, 09.11.2006 19:15)
  5. iktisatta, yapılan tercihlerin bize kaybettirdiklerini anlatmak için kullanılır.
    örneklendirmek gerekirse, en basitinden, cebimdeki parayla, bir hamburger veya bir kola alabiliyorum. kola almanın, fırsat maliyeti hamburger almaktır.
    #3058597 (regulus, 25.02.2008 23:13)
  6. (bkz: alternatif maliyet)
    #3322821 (nedir yani, 26.04.2008 20:18)
  7. yapılan seçime karşılık kaçırdığımız, vazgeçtiğimiz en iyi alternatifin maliyetidir.
    #3473137 (borborygmic, 31.05.2008 12:08)

© 2008 - uludağ sözlük

firsat maliyeti başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. firsat maliyeti ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu firsat maliyeti nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» servet r carlos ve delgado lu lig tv reklamlari » kiss kiss bang bang » ic kontrol » rosava » uludag sozluk ten soguma nedenleri » yavru balinanin drami » odaya ogun samast posteri asmak » iliskide erkeklere taktikler » can dundar » meclisi basan kenelerin akibeti a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games