fingolfin 

kapat
  1. fingolfin kadim zamanın elflerinden biridir, en cesurudur. feanor'un uvey kardesidir aynı zamanda (ki bu ileride kendisine cok pahalıya mal olacaktır. yazık.).

silmarillerin calınmasından sonra feanor ile birlikte valinoru terkederek orta dunyaya dogru yola cıkar. yolda kardesinin ihanetine ugrasa da güç bela orta dunyaya varır. feanor'un ölümünden sonra orta dunyadaki noldor'un basına gecer. sayısız gozyası savası oncesi kendisini dinlemeyen halkı yuzunden krallıgının cogunu kaybeder. bunun uzerine buyuk bir ofkeyle morgoth'un kalesine giderek ona meydan okur. morgothla yaptıgı dovuste (ki bu dovuse morgothun korkarak cıktıgı soylenir) onu 7 yerinden yaralasa da daha fazla dayanamayıp ölür. morgoth'ta bıraktıgı yaralar asla iyileşmez.

silmarillion'da denir ki; fingolfin'in ölümünün üstüne orklar böbürlenmez. elfler ağıt yakmaz çünkü acıları çok büyüktür.
    (fingolfin, 17.07.2007 02:38)
  2. bana sözlük kavramını öğreten yazardır kendisi. artık mühendis adaylığından terfi etmiş, harbi harbi mühendis olmuştur. kuzenden öte kardeş gibidir benim için. * *
    (sadirvan mehmet cadiroglu, 19.07.2007 19:52)
  3. (bkz: #1969892) entry'siyle aynı programlama dilini desteklediğimi öğrendiğim, bu konularda bilgili olduğunu ispatlamış* yazardır.***
    (mini mini bir nick konmustu, 19.07.2007 23:57)
  4. #2163048 nolu girdisiyle beni epeyce güldürmüş yazar. hoş gelmiş.
    (minti, 19.08.2007 23:50)
  5. finarfin'in biraderidir aynı zamanda.
    (curufinwe, 22.08.2007 15:31)
  6. #2210858 arada açıp bakıp gülüyorum. pis geyikçidir bir de.
    (coffeeandcigarettes, 04.09.2007 12:56)
  7. yazdıklarıyla " artık rahat ölebilirim " dedirtten, cayır cayır bir yazar.
    (zinani, 04.09.2007 13:00)
  8. tok bir sesi vardır kendisinin. çok güzel şiir okur, dinletisine gittiydik bir ara. paralıydı, girmedim.
    (sadirvan mehmet cadiroglu, 04.09.2007 17:50)
  9. kaliteli olduğu entrylerinden anlaşılan insan evladı. "zart zurt yaparken cart curt olan insan" başlığına "ay bunların hepsini öldürmek gerek vallahi" diye entry girmemiş en azından.
    (yozishanko, 07.09.2007 11:31)
  10. teleferik'e ulaşan meşakkatli yolda karşılaştığım güzide insan. nargile üzerine kritiklerde bulunduğumuz da olmuştur kendisiyle.
    (eagle, 09.09.2007 21:27)
  11. pier loti de nargile kardesliği yaptığım yazar. nargile berbat olmasa daha bir güzel olcaktı ama işte...

tophaneye gideriz dostum.
    (imitasyon, 09.09.2007 22:26)
  12. zirvede tanıştığım, efendi, benim gizemli kişilik sanmış yazar kişi.

nan olm, çamlıca'ya gelip,
    sağ açık, paşa yılmaz kimdir ?
    diye sor mutlak beni bulursun...
    (hattori kibar feyzo, 09.09.2007 23:57)
  13. biraz daha zorlasam eve bırakacaktım, mantıklı düşünceleri ve çok fazla konuşkan olduğum bir günde tüm söylediklerime son dakikaya kadar sabretmesiyle takdirimi ve teşekkürlerimi kazanan yazar.
    (eşşağan ala gazuğu, 10.09.2007 01:55)
  14. hemen yanı başımda oturuyordu ama pek muhabbet edemedik nedense. neyse artık başka zirvelere diyoruz.
    (junior, 10.09.2007 11:43)
  15. pek bi suskun duran yazar arkadaşım. keyifle nargilesini tüttürmüş zirve ortağım imitasyonla bizi dumana boğmuştur. olsundur pek bi halim pek bi selim. geldiğin için teşekkürler.
    (deeplomatt, 10.09.2007 19:03)
  16. pier lotide zirveye ekürisi olduğunu tahmin ettiğim fifi ile beraber iştirak etmişlerdir ve bu şekilde tanışmışızdır. ama maalesef hasbihal edemedik kendisi ile pek. hiç sesleri solukları pek çıkmadı zaten dört başı mamur şekilde oturdular öylece.*
    (dusunenadam, 10.09.2007 19:04)
  17. nickini gördükten sonra onun da benim gibi j r r tolkien ve silmarillion hayranı olduğunu düşündüğüm yazar.
    (luthien, 10.09.2007 21:45)
  18. uzun mesafeden kaş, göz yardımı ile mimiksel temasımız dısında konusamadıgımız yazar. konum itibari ile uzak kaldık yazaridir. nice zirvelere.
    (MeLaNKoLiK, 10.09.2007 21:48)
  19. nickini her gordugumde fingolfin fingolfin, fingol fingol fin! diyerek tezahurat etmemi saglayan yazar. *
    (splinter, 11.09.2007 22:51)
  20. bir sonraki zirvede dibinde bitmeyi planladığım, belki bu sefer konuşabiliriz dediğim yazar. * *
    (nobrankisi, 11.09.2007 23:03)
  21. (bkz: rocket)
    (bkz: galactik football)
    (karga, 18.09.2007 19:38)
  22. geçenlerde 1860-1890 arası, rusya nın mutlaki merkeziyetçilikle mi yoksa asyatik otokrasiden gelen geleneklerle mi yönetildiğini tartışırken sinirlenip, kalemini duvara fırlattı. hafif bir kompleks sezmiştim başta, fakat daha sonra hak verdim kendisine.
    (sadirvan mehmet cadiroglu, 12.10.2007 01:27 ~ 01:28)
  23. kendisine çok sevdiğim bir sanatçının o eşşsiz dizelerini armağan etmek istiyorum.

Boşaldın boşaldın.. dolabilmedin,
    Gidişin o gidiş.. gelebilmedin...
    Döktüğün kanları alabilmedin...

off daha fazla yazamayacağım.
    (coffeeandcigarettes, 02.11.2007 10:44)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» my friend of misery » sari yazma » bir seyi unutmamak icin yapilacaklar » muhabbet kusuyla mac muhabbeti yapmak » ehl i dil » karanligin lideri » dugun sarkicisi » schattenfaust » tan tasci » fairson » piknik tupu ruleti » sirinler i gormek icin uslu duran cocuk » benandroidmiyim » deizm » discard » aramaya siddetle iman etmek » hayko cepkinin gozleri » kondom » lebron james » nakliyeci memetali » plajda kiz tavlama kilavuzu » online vaziyette gunah isleyen yazarlar » tip » midkemia » antakya mozaik muzesi » murat celik » uludag sozluk teki fisleme hastaligi » votka » msn de evlenme teklif etmek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa