filmlerde soyleyeceklerini bitirmeden olmeyen adam 

kapat
  1. zamanlaması süper adamdır.

filmin en taşaklı adamı olan başrol oyuncumuz "lan ne de olsa bu filmin başrolü benim, o nedenle hiçbir zaman ölmem" diye kasım kasım kasılırken ummadık yerden gelen kurşunun bağrını delmesiyle beraber karizmatik biçimde yere yığılır. yüzünde "hass.ktir böyle olmamalıydı" bakışıyla beraber kendisine "ah müfit seni vurdular, müfidim yiğidim artık kim tokmaklayacak beni" diyerek ağıt eden sevgilisine bakar. kız ağlıyordur.

anlaşılan o ki herif ölecek ama konuşacağı şeyleri bitirmeden ölmeye niyeti yoktur. konuştukça konuşur. söylediği her şeye sevgilisi "hıhı, peki söz aşkım" diye yanıt vermektedir. aklında olum şunu bi acile filan götürelim düşüncesi yoktur hatunun, ölmesini bekler ki yanıbaşında ağlasın zırıl zırıl. adam tüm söylediklerini tamamladıktan sonra başını ah diyerek sağa yatırır ve ölür. benimse aklımda soru işaretleri kalır. ulan bir kez de şu adamlar son cümleciği edemeden, daha lafı yarıdayken şak diye ölsün. bizi bi şaşırtın be senarist ağbiler. hadi öperim gözlerinizden, kalem tutan ellerinizden.
    #3682001 (domaine hasret yumusak g, 18.07.2008 13:47)
  2. genellikle kötü rollerdeki adamların, son anlarında, hayatını bir film şeridi gibi gözünün önünden geçirip söyleyebileceği herşeyi söylemesidir.

'vasiyetini de okusaydın be adam' denilesi repliktir.
    #3682226 (worDecoder, 18.07.2008 14:31 ~ 19.07.2008 22:24)
  3. bazen filmin devam edebilmesi için olmazsa olmaz bir eylemi gerçekleştiren adamdır zira yanıbaşındaki kişiye "intikamımı al" türünden bi şeyler fısıldamıştır ve olaylar devam eder.
    #3682233 (bedevix, 18.07.2008 14:33 ~ 19.07.2008 21:41)
  4. - ben sana hiçbir zaman yanlış yapmadım
    - biliyorum abi yorma kendini
    - intikamımı al kanımı yerde koma
    - onların hepsini köpek gibi diz çöktüreceğim sen hiç merak etme
    - haa bir de unutmadan sayısal loto'da bu hafta çıkacak numaraları veriyim: 2, 15, 19, 38 .... ggghhh! *
    - mekanın cehennem olsun sulhi abi, karına tecavüz edeceğim sulhi iti...
    #3682283 (david addison, 18.07.2008 14:41)
  5. - Ne tarafa gittiler ihtiyar
    - şşşu ttarafa gittiler malkoçoğlu
    - merak etme senin de öcünü alcam
    - Allah seni korusun malkoçoğlu eşşeed...
    #3682309 (zambrotta, 18.07.2008 14:44)
  6. herşeyi söyler, söyler, tam kelime-i şehadete sıra gelmiştir ki ruhunu teslim eder...
    * eşşşheeedüüüü............
    #3682319 (crazyhodja, 18.07.2008 14:45)
  7. -oguulll benden sana vasiyett
    +baba baba(aglamaklı ses)
    -git onları bul ogul onları bul esseeeddduuu...
    +babaaa baaabaaaa babaaaaaaaaaaa(bagırarak)
    -ne bagırıyon essogluessek.(tokat atarak)

edit: yigit ozgur den esinlenilmistir.
    #3682332 (hakem kalk dedi, 18.07.2008 14:47)
  8. fimlerde söyleyeceklerini bitirmeden ölen adamın tersi.
    #3682389 (echo21, 18.07.2008 14:56)
  9. filmlerde soyleyeceklerini bitirmeden olmeyen adam;
    karma derecesi; misyonunun farkında.
    #3682390 (aysengruda, 18.07.2008 14:56)
  10. ölmeden önce getireceği kelime i şehadet in yarım kalmasına neden olan geveze..
    #3682404 (pergamon, 18.07.2008 14:58)
  11. -enee, adam ölüyor hakkat
    +ölmez ki. o zaman film biter.

annemi şu inanışa sürükleyen veya annemdeki şu inanışa sebep olan klişedir.
    ama bikeresinde başrollerini necla nazır'la tarık akan'ın paylaştığı delisin isimli filmde adam ölürken "şemsi.. şemsi.." diye kalmıştı, bitirememişti. şaşırmıştık ailecek. hikaye o şekilde de uzatılabiliyormuş demek ki. yapsalar ya gene.

ya ya ya şa şa şa alembeğendi çok yaşa.
    #3682443 (ceketli ali dayi, 18.07.2008 15:04)
  12. herşeyi söyleyebilirler herşeyi anlatırlar da kelime-i şahadet i bir türlü getiremez bunlar.
    #3682452 (mzfcagri, 18.07.2008 15:05)
  13. - şunu da söyleyeyim öyle öleyim bari.
    + söyle abi de film bitiyor çabuk olsan?
    - ben anlamam, anlaşmam bitmeden ölmem. paramı da alırım.
    + hadi abu söylesene.
    - yahu geçende iskender yemiştik ya senle hani?
    + eee?
    - o lokantanın adı neydi yaa?
    + düşüneyim bir.

5 dk sonra.

+ bulamadım abi neydi ya?
    yönetmen: stop kestik, öleceksen öl arkadaşım hadisene.
    - ama çok güzeldi tadı ya.
    yönetmen: birisi çabuk şu lokaantanın adını bulsun, sen de öleceksen öl be kardeşim. aaa.
    - ayranı da şahaneydi.
    + susurluk ayranı mı abi?
    yönetmen: yeter ulaaan.
    #3682457 (larker, 18.07.2008 15:06)
  14. adam olmak uzeredir ama hala konusur. yalan dunya soylesem ne olcak soylemesem ne olcak. nefesimi buna harciyacagima bir besmele cekeyim. bir kelimeyi sahadet getireyim dese daha cok hayrina olacak, dunya insani.
    #3682813 (archytct, 18.07.2008 16:08)

© 2008 - uludağ sözlük

filmlerde soyleyeceklerini bitirmeden olmeyen adam başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. filmlerde soyleyeceklerini bitirmeden olmeyen adam ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu filmlerde soyleyeceklerini bitirmeden olmeyen adam nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» odious mortem » adiyaman » zeytinburnu » eternal sunshine of the spotless mind » zihniyetler bitmez evladim » charlie chaplin » dusta aglamak » bingol » asuman krause » doktor olmayi basarabilmek » rui manuel trindade jordao » wristcutters a love story » dogubayazit » dmm firat » cervix uteri » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » izmir de carsaf giymek » shame and scandal in the family » eternal sunshine of the spotless mind artisligi » fenerbahce taraftari » minik mavi balina » you fucking fat boy » sirraid » yerfistigi » 31 cm » ibrahim tatlises » suleyman akdi » insurgency » max payne 3 fall to the dark » 15 mayis 2006 » masum anadolu aski