fikri akyuz 

/ 2
kapat
  1. *yeni şafak gazetesi köşe yazarı.
    #1571475 (grand ekinoks, 26.04.2007 00:55)
  2. sırp bir genç öldürülünce 1. dünya savaşı çıkmışmış. alla alla? bu adamları da yazar yapıyorlar ya kalakalıyorum. abuk subuk kelime oyunları ile, kendi gibi düşünmeyenlere kendince laf sokup kendi çapında eğlenerek tatmin olmaca oynayan bir yurdum ortalaması prototipi. avukatmış ama ortaokul tarih müfredatını tekrar etsin bir. kaale almak bile abes.

''Bir Sırp gencinin öldürülmesi sonucu 1. Dünya Savaşı'nın fitillendiği köprü de Saraybosna'da..'' http://yenisafak.com.tr/y.../?i=5657&y=FikriAkyuz
    #1890809 (avasas, 09.07.2007 12:20)
  3. "demokratııım, obejktifiiim, tutarlıyıımmm" diyen; tüm bunları reddedercisine,akp gemisine körü körüne bağlanandır...

yazılarında kelime oyunlarını sık sık kullanmakta ("sık sık" ne kelime; kullanmadığı yazısı yoktur!); oyun işinin b.kunu çıkarmaktadır!
    #3136002 (babach, 14.03.2008 02:02)
  4. "başsavcı babanın mezarını da kapat" gibi sok edici bir yaziyi yazma cesaretini kendinde bulmus yeni safak gazetesi yazari. cani sikilan yazar mi oluyor ne?
    #3145666 (KoPuSh, 15.03.2008 23:14 ~ 23:18)
  5. sahibinin sesi yazar.
    #3147584 (gameguru, 16.03.2008 12:35 ~ 12:40)
  6. şuan itibariyle 32 günde saçma sapan konuşmalar yapan yazarımsı şahıs.
    #3170188 (alone with everybody, 21.03.2008 01:22)
  7. mustafa balbay'ın kanıt olarak göstermiş olduğu dışişleri bakanlığı emrinde yer alan milli görüş özel itina gösterilmesi belgesi karşında "ne o terrorist mi "diyen devamında fettullah gülen'li belgeye de "ne o terrorist mi"diyerek tartılaşılan laiklik konusu hakkında ne kadar çok bilgi ve birikimi olduğunu gösteren(!!)kişi...
    #3170299 (arsias, 21.03.2008 02:11)
  8. profesörlerin arasında öğrencilere hukuk dersi vermeye kalkmış sahibinin sesi komik adam. adamı kurmuşlar kurmuşlar 32. gün programına göndermişler. üniversite öğrencileri kendisini harcayacaklardı birand programı bitirdi.
    #3170343 (Bohemian Rhapsody, 21.03.2008 02:27 ~ 02:36)
  9. şaka gibi bir adam...
    #3170360 (hanimaga, 21.03.2008 02:34)
  10. bilkent'li öğrencilerin, 32.gün programında kendisinde hırsından çatlamaya yaklaştırdıkları mizah adamı. bir kez daha okulumla gurur duydum. sabih kanadoğlu, vural savaş gibi hukuk kanun bilmeyen adamlar gibi bir cümle kurdu bu adam.
    (#3170341)
    #3170361 (regulus, 21.03.2008 02:35)
  11. pek de eğlenceli bir programa çevirdiği 32, gün'ü izlenir kılmıştır gece yarısında. öğrencilerle alış-verişi pek neşeli pek manidardı. cevap verilmeye alışılmamış bir ortam da had bildirme sanatının incelikleriyle pek ala ortamın hakkından gelmiş kişilik olmuştur. dünkü yazısında da akşam savunduklarının ironisini pek de güzel yapmıştı oysa..

http://yenisafak.com.tr/y.../?i=9921&y=FikriAkyuz
    #3170830 (seaman, 21.03.2008 11:09)
  12. dün bilkentli öğrencilerin aydınlıkla, bilinçle ve atatürkçülükle dövmüş olduğu adamdır, bilkentli olmamama rağmen bilkentle gurur duymama sebep olmuştur.

bilkentli bir öğrenci:ben akp yi eleştirebilirim, benim sizin gibi korktuğum bir medya patronum yok allaha şükür.
    fikri akyüz:hakaret ediyorsun ama bana.
    #3171216 (unexpected, 21.03.2008 13:41 ~ 13:53)
  13. 32. gün programında önüne geleni ''siz hukuk bilmiyorsunuz'' diye eleştirmiş gazeteci yazar. hayır tamam sen hukuktan çok iyi anlıyor olabilirsin, ancak karşında da bu ülkenin en önemli üniversitelerinden birinin öğrencileri var. salondakilerin çoğu da hukuk fakültesi öğrencisiydi. onları toplu halde hukuktan anlamamakla suçlamak nasıl bir özgüvendir hayret ettim. iş bu kadarla kalsa yine iyiydi ama programın sonlarına doğru ankara üniversitesi hukuk fakültesi dekanına da aynı muamele yapınca artık pes dedim.
    #3171467 (koki, 21.03.2008 14:51)
  14. siz-bizci yazar.
    ekmek yediği yerin agzıyla konusan kişi.
    #3171526 (xargn, 21.03.2008 15:13)
  15. (bkz: 24 ayar yazar)
    #3171535 (madmadam, 21.03.2008 15:15)
  16. 32. gün programında kendisine gittiğiniz programda çoğunluk sizi beğenmiyor diyen öğrenciye bundan gurur duyuyorum cevabını veren yeni şafak gazetesi yazarı.
    #3171812 (teknick47, 21.03.2008 16:21)
  17. kendisiyle ilk defa dün akşam 32. Gün programında karşılaştığım ve netten bulabildiğim kadarıyla hemen geçmiş yazılarını okumaya koyulduğum yazar *. dün akşamdan beri düşünüyorum ki bu adama ne yazsam da hızımı kessem. hukuk mezunuymuş. yazarmış. bu adam ne iş yapamaz sorusuna verilecek birinci yanıtım hukukçuluk, ikincisi yazarlık olacaktır. kendisinin yüzünde bülent arınç'ın yüzündeki şiddet ve nefret duygularını gördüm. ama yine de daha sempatik olduğu söylenebilir. özellikle de bilkentli meslektaş adaylarımın verdiği yanıtlarla renkten renge girdi, onlara saçma karşılıklar verdi. ben derim ki gel fikri amca seni biz beyaz şovun karşısına koyalım. inan bana millet 10 yıllık alışkanlığını bırakır seni izler. ama yok ben işimi *** yapacağım diyorsan, önce ortaokulda başlayan kompozisyon derslerine bir geri dönüş yap derim.
    #3174781 (ciddik kusu, 22.03.2008 01:57 ~ 21.08.2008 14:00)
  18. katildigi 32nci gun programinda hede hodo hudu diye konusmaya calisan ama ne dedigi anlasilmayan turkce yoksunu. ve fekat program kapanirken soyledigi "ataturkculuk bu ulkede en cok para getiren kavramdir" cumlesi tarafimdan gayet net anlasilmis basima zaten giren agrinin gozlerime kadar inmesine sebep olmustur. bir kerede, dili surcmeden ve temiz bir sekilde soylemistir. belli ki oncesinde evde yazilmis, cizilmis, ezberlenmis, dil dudak temrinleri yapilmis programa oyle gelinmis.

para ve ataturkculuk kavramlarini ayni cumle icinde kullanan bu beyefendinin derhal cikisini almasini rica ediyorum. *
    #3531901 (zeeep, 13.06.2008 03:50)
  19. Abuk subuk yorumları, kıt zekası, Türkçeyi doğru kullanamaması ile beni hayretler içinde bırakmış insandır. Savunduğu şeylerin hiçbir tutar tarafı olmadığı için 32. Gün programı sonuna kadar Tuncay Özkan karşısında komik duruma düşmüş, kendine verilen görevi düzgün yapamamıştır. Bu sebeble birilerinden fırça yiyeceği kesindir.
    #3532009 (karamellikek, 13.06.2008 06:38)
  20. tuncay özkan'ın türkçe dersi verdiği zat. dersini iyi ezber edememiş tuncay özkan tarafından hallaç pamuğu gibi bir o tarafa bir bu tarafa atıldı iki sallayıp cılkını çıkarttı tuncay özkan bunun. göründüğü kadar dolu değilmiş yani!

naneye gelince hım hım sapa gelince mee misali kendisi pislik ve darbeci ilan ederken hakaret olmuyor da bir zat-ı muhtereme laf atınca "hakaret etmeyin efendim oluveriyor" hatta daha da yüzsüzleşip kendi aramızda feto dediğimzi şahsın sadece adını söyleyen tuncay özkan'a "onun soyadı yok mu" gibi garip tripler de atabiliyor.

kısacası çok ekmek yemesi lazım abileri gibi olabilmesi için, ama bir de şu durum var ki abileri neydi ki bu ne olsun!
    #3534917 (xargn, 13.06.2008 21:54)
  21. 32. gün programının şamaroğlanı. ayar yemek için elinden geleni yapan yazar. fazla bir zekası olmadığı gibi türkçeyi de pek iyi kullanamamaktadır. yeni şafak yazarı olmak için pek bir vasıf aranmasa gerek.

-fikricim iyiki varsın! sende olmasan ...
    #3537410 (RockBursa, 14.06.2008 15:55)
  22. "Netice de Atatürk de Humeyni de büyük bir devrimcidir" diyen yeni şafak yazarı. Bu gözle bakıyor işte...Bu karşılaştırmayı yaparken Atatürk'e mi hakaret ediyor Humeyni'yi övüyor tam anlamadım.
    #3540765 (Rick Blaine, 15.06.2008 14:16)
  23. yılmaz özdil'in bugünkü yazısında, sülalesine yetecek kadar ayar verdiği kişidir. buyrunuz o yazı;

--spoiler--

"yuki"

Sevdiğim bir laf vardır:

"Hiçbir şey iftira kadar yüksek hıza sahip değildir; bu kadar kolay söylenemez, bu kadar çabuk inanılmaz, bu kadar ani yayılmaz."

*

Önceki gece, Mehmet Ali Birand'ın ekrana çıkarttığı Yeni Şafak yazarının açıklamalarını izliyorum... Bir ara şöyle dedi: "Star Haber sulandırıyor... Ergenekon Davası'nı getirip, Orhan Boran'ın Yuki'sine bağladılar."

*

"Yılmaz Özdil yaptı" dese, umurumda bile olmaz. Alışığız... Ama "Star Haber" deyince, başta Uğur Dündar olmak üzere, namusumuzla ekmeğini yediğimiz kurumu, muhabirinden kameramanına tüm çalışanları töhmet altında bırakmış oluyor.

*

Bakın, bir haber vereyim size...

"Gizli tanıklar Yuki gibi konuşacak. Amerikan polisiye dizilerinde sıkça izlediğimiz gizli tanık uygulaması, Ergenekon davasında kullanılacak. Kod ismi verilen 17 gizli tanığın ses ve görüntüleri, değiştirilerek mahkeme salonuna aktarılacak. Bu uygulamayı ilk kez Orhan Boran radyoda bant kaydını hızlı çalarak denemişti."

*

Nerede çıktı bu haber?

Yeni Şafak'ta.

Arkadaş nerede yazıyor?

Yeni Şafak'ta.

*

2.455 sayfalık iddianameyi satır satır yutmuş ama, kendi gazetesini okumamış.

*

Sen kendi gazeteni okumayıp, "Ergenekon'da bugün ne olmuş acaba" diye Star Haber'i seyrediyorsan, biz ne yapabiliriz ki?

--spoiler--
    #3687208 (montajelemani, 19.07.2008 14:38 ~ 14:39)
  24. yeni safak'tan ziyade vakit'e yakisacak amigo..
    #3687536 (krasnayapolyana, 19.07.2008 16:01)
  25. geçenlerde teke tek programında gördüğüm ve söyledikleri ve tutarsız davranışlarıyla kendini ispatlamış sözde demokrat!
    #3720784 (puritania, 25.07.2008 21:48)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

fikri akyuz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. fikri akyuz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu fikri akyuz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about fikri akyuz. Copyrights of the articles are belong to their authors.