fikir yerine fikir sahibini elestiren zihniyet 

1. gözümde zerre değeri olmayan zihniyettir..

Herkesin fikirlerini paylaştığı ve bu fikirler doğrultusunda beyin fırtınası yaptığı bir ortamda, tarafı olmadığı fikre kar$ı argümanlar sunmak yerine, ömründe daha önce belki de hiç görmediği, zerre fikir sahibi olmadığı $ahsa saldırma men$eili bir tutum sergileyen zihniyettir..

Bu tip bir durumda ya kar$ı argüman sunmak konusunda acziyet içeren bir durumdur bu ya da tam manası ile kar$ı tarafın sinirlerini ölçmeye dayalı bir taktiktir..bilemem, umrumda da olmaz..

Emin çöla$an, melih gökçek tartı$masındaki "aslında sen de kadınmı$sın" yorumu kadar küçülmü$ bir harekettir gözümde bu..tartı$ma adabını bilmeyen beyinlerin kıvrımlarını bo$a yormasından ba$ka bir $ey değildir..

Hele ki sözlükte o kadar irrite ediyorsunuz ki, acıyorum sizlere..daha kar$ısında durduğun fikir sahibinin cemalini bile görmeden gadanallah "hakaret" eden zihniyet için kendimi yormam bile abes ile i$tigal iken, herhangi bir bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak kar$ı taarruza geçip, ağzından salyalar saçarcasına "aptalsınız, gerizekalısınız, ucubesiniz, tecrit edilmelisiniz" gibi cümleler sarf eden insanların yorumlarını okumak içimi kaldırıyor iken, bu insanlar ile "ortak payda" da bulu$mu$ olma fikri bile rahatsız eder oluyor artık beni..

Doğru düzgün muhalefet yapılacaksa yapılsın, yoksa kar$ı argümanın susacaksın..salyalar sağa sola sıçrıyor fark edilsin artık..

haklı iken haksız konuma dü$mek diye bir $ey vardır dikkat edilsin..
    #1589520 (alwayssleepy, 30.04.2007 13:43 ~ 13:47)
  2. bir sorunu dile getirdiğinde, yanında çözümünü getirmeyen zihniyet. bu tür kişiler, düşünmek yerine, hazırda düşünülmüş fikirleri eleştirmekle yetinirler. kendi çaplarında büyük düşündüklerini zannetseler de, kısır bir döngü içinde tutsak kalmışlardır.
    #1589768 (darkwingsoul, 30.04.2007 14:41)
  3. deniz baykal zihniyetindeki insanlardır...

beyan edilen fikiri göz ardı eden ama kişiyi yerden yere vuran, sözlüklerde yazılanları düz okuyarak anlatılmak isteneni anlayamayan, kafası sadece ve sadece kişiye bok atmaya çalışan ama kendisi eleştirildiğin de ise hemen savumaya geçen, hiçbir fikri olmadığı için birşeyleri kullanarak laf kalabalığı yapan zihniyettir...

karşısındakini dinleyen değil onu linç eden zihniyettir...
    #1593754 (fatal, 01.05.2007 12:56)
  4. akıl sahibi olmayan, insanların yaptığı eylemdir. *...
    #1593812 (rire jaune, 01.05.2007 13:09)
  5. hiyarcin agababaliği olan zihniyettir.

belki alakali olarak:

(bkz: kendini ulema zanneden yalamalar)
    #1597222 (mulayim, 02.05.2007 02:35 ~ 02:36)
  6. söylenene değil söyleyene bakan zihniyettir.
    #3535059 (uvjb, 13.06.2008 22:27)

© 2008 - uludağ sözlük

fikir yerine fikir sahibini elestiren zihniyet başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. fikir yerine fikir sahibini elestiren zihniyet ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu fikir yerine fikir sahibini elestiren zihniyet nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yolda kocasindan dayak yiyen kara figur » korkan kiz » izmir » jesus fucking christ » ardini dovdurmek » isiniz bitince sifonu cekiniz » kirazlibahce » jerusalemm » apu nahasapeemapetilon » eskisehir » sozlukte her gun yapilan takim kavgalari » sabetay sevi » ideal penis boyu » teknik resim » sahadet getirmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » don bebegim butonuna alternatif isimler » son mermiyi kendine sik » cemil cicek » 16 ekim 2008 grup yorum adana konseri » slaven rimac » havali havuc kafali etrafi ibnelerle sarili » ezgi kod adli hatice inci » brokerx5 ya da mustang » kamil koc » kufurlu atasozleri » bu ne perhiz bu ne lahana tursusu » ask acisi ceken erkek » the beatles brotherhood » o yazar benim » fener sozluk