fiilden isim yapim eki 

kapat
  1. düşünmekden düşünce, eğlenmekten eğlence yazmaktan yazı gibi sonuna geldiği fiili isim yapan ektir. ama beni ilgilendiren bu değil dostlarım lanet olsun bu değil. neden bir fiil isim yapılmak istenir ki? bu ne manyakça bir şeydir. fiilse o bırak fiil kalsın. isimden fiil yapmak da var sadece bu değil. hadi bunlar manyakca bunları anlarım. peki isimden isim ya da fiilden fiil yapmaya ne demeli? isim ulan o zaten isimden isim yapmak ne demek? git başka bir şey yap hadi fiil yap ona da razıyım ama isimden isim yapma bana? gece gece sinirlerim yıprandı biraz kusura bakmasın kimse.
    #3675624 (kobrullah, 17.07.2008 02:54)
  2. (bkz: onlar halka degil fil)*
    #3675639 (mulayim, 17.07.2008 03:00)
  3. Çinliler'in Türkler'i asimile etmesi gibi fiilleri asimile eden eklerdir.
    #3675651 (fernando gago, 17.07.2008 03:04)

© 2008 - uludağ sözlük

fiilden isim yapim eki başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. fiilden isim yapim eki ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu fiilden isim yapim eki nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sevgilinin karsisina ciplak cikilan ilk an » arnold joseph toynbee » billy mehmet » james connolly » fener zenci sever » alman erkegi » nur cemaati » saipsiz » vermek » le fabuleux destin d amelie poulain » laiklik » dan dan » telegol » en az iki manita yapmak » kim olursan ol yine gel » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » gecmisle hesaplasmak » tayyip in ordularin basina gecip sefere cikmasi » akasya duragi » pete heller » boss » 0 alacagim diye aglayip 95 alan kiz » turist omer uzay yolunda » bir turlu huzur bulamamak » kiyamet gunu okula canta goturen ogrenci » bayira karsi yatirmak tirmalayip kasimak » isvicreli bilim adamlari » leydis en centilmini » sozluk formati » genelkurmay bu kez hesap versin » pastafaryanizm