fethullah cia papaz okulu 

kapat
  1. HiKMET CETiNKAYA'nın fetullah hakkındaki dikkate değer bir yazısıdır.

Yeni Vakıflar Yasası Türkiye 'de yeni bir yapılanmanın önünü açtı mı?

Elbet!..

Artık ''Misyonerlik Vakıfları'' kurulabilecek Türkiye'de...

Yıllardır ABD, CIA denetiminde yaşayan, Bush 'un Irak'ı işgalini destekleyen Fethullah Gülen, yeni Vakıflar Yasası'nın TBMM'de kabulünden sonra, ABD'deki Hartford Papaz Okulu 'na 2 milyon dolar bağışladı...

Şimdi yaklaşık 30 yıldır sorduğum soruyu bir kez daha yineliyorum:

''Ey Fethullah, bu değirmenin suyu nereden geliyor, açıkla!''

2 milyon doları Hartford Papaz Okulu'na başlayan kişi Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Ali Bayram, Fethullah Gülen'in çok yakını... Okulun etkin isimlerinden Dr. Ralp Ahlberg yaşamını Hıristiyanlığa adamış bir papaz. Bunun yanı sıra okulun 34 kişilik mütevelli heyetinden. 34 kişilik mütevelli heyetinde ayrıca 4 Müslüman, 3 Musevi üye var.

Papaz Okulu 1830 yılında kurulmuş. Hıristiyan ilahiyat okulu olarak öğrenci yetiştirmiş.

O zaman temel amaç misyonerliği yaygınlaştırmak.

Peki nerede yapacaklar yaygınlaştırma eylemini?

Yanıtını kendileri vermiş 170 yıl önce:

''Osmanlı coğrafyasında...''

2005 yılında Papaz Okulu'nun yetkilileri Fatih Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti üyesi Dr. Ali Bayram'ın çağrısı üzerine istanbul'a geldiler...

Fethullan Gülen'in ABD'li misyoner konukları Konya , Şanlıurfa, Mardin , Kahramanmaraş'ı gezdiler, yediler, içtiler...

Papaz Ralph Ahlberg, Fethullah Gülen'le ABD'de tanıştı. CIA bağlantılı tanışmada ikisi de kucaklaşıp öpüştü...

Bakın Papaz Ralph, Fethullah Gülen için ne diyor:

''Gülen, çok önemli bir insan. Ben Türkiye'ye ilk ziyaretimi 2002 yılında yaptım. Gelmeden önce Said-i Nursi 'nin, Fethullah Gülen'in kitaplarını okudum, etkilendim. Okulumuza Abdullah Antepli geldi, kilisede genç Hıristiyanlara islamiyeti anlattı. Fethullah Gülen, misyonerlere kucak açıyor, israil'le sıcak ilişkiler kuruyor. Benim de islamiyete hayranlığım artmaya başladı. Gülen, bağnazlıktan diyalogla kurtulmayı öğütlüyor.''

Hartford Seminary (Papaz ve Misyoner Okulu) başta belirttiğim gibi 1830 yılından bugüne dek papaz yetiştiren misyoner bir kuruluştur...

Okulun ''The Moslem World'' adlı bir dergisi vardır. Dergiden bazı alıntılar yapıyorum:

''...Dunya genelinde Müslümanları maddi ve manevi olarak Hıristiyanlığa yönlendirmektir. Böylece Hıristiyanlığın önündeki engeli kaldırmak, Müslümanları Hıristiyanlaştırmaktır. Bu yapılırsa, Müslümanların islama olan sevgisi azalır , onlar da isa'yı kurtarıcı olarak görürler.'' (Cilt 1, No 1, Sayfa 3)

Hartford Seminary ABD'nin Connecticut eyaletinde kurulmuştur. ABD'deki 230 Hıristiyan ve misyoner okulundan en eskisidir.

Ali Bayram, ABD 'deki Papaz Okulu 'yla ilişkilerinin 1999 'da başladığını söylüyor...

Bakın bu doğru!..

Fethullah Gülen ABD 'ye 1998 yılında kaçtı...

CIA devreye girdi, Papaz Okulu 'nun yöneticileriyle Fethullah Gülen'i buluşturdu...

Olayın özü budur!..

Şimdi bir soru daha:

''Gülen'in yanında kimler vardı o zaman?''

Eh, bunu Zaman Gazetesi yöneticisi biliyordur, açıklasın!..

Fethullan Gülen'in ilişkiler zincirinin bir ayağında CIA'nın olduğunu, onlar tarafından yönlendirildiğini anlamak için ABD 'ye gitmeye gerek yok!..

Türkiye'deki okullarına, hastanelerine bakın, Almanya'daki yatırımlarını görün, Talabani'yle Barzani ilişkilerini izleyin, Balkan ülkelerinde ne olup bittiğini anımsayın, Rusya 'da neler yapıyorlar bir görün, anlarsınız...

Fethullah Gülen neden Endonezya 'da, Kuzey Irak 'ta, Romanya 'da, Rusya 'da, Orta Asya Cumhuriyetleri'nde okul açabiliyor da iran 'da, Suriye 'de, Yunanistan 'da okul açamıyor?

Fethullah Gülen işini biliyor...

Parayı Müslümanlardan toplayıp Hıristiyan misyonerlere veriyor. McDonald's Merkezi 'ndeki Papaz Okulu'nun islam-Hıristiyan-Musevi ilişkileri Bölümü 'nde ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ne destek veriyor...

Ne diyorsunuz Fethullah'a tapanlar, haydi yanıt verin!..
    #1608531 (hyperion, 04.05.2007 23:01)
  2. bir gun olmasi kesin olan okul.
    #2110194 (scurtel, 11.08.2007 01:56)
  3. * saçma sapan mantık(!) yürüten yüzeysel, gotik ve botik formatlı, kendi vehimlerini evrensel doğrular gibi algılayıp 'öyle' algılatmaya çalışan yarı şizofren, sözde vatansever, özde oligarşik cahil gürühun 'vallahi doğrudur' diye sahipleneceği iftira... doğru olsaydı benim haberim mutlaka olurdu sevgilim sözlük...
    #2110226 (cryptic, 11.08.2007 02:03 ~ 02:04)
  4. (bkz: gerçekler acıdır)

(bkz: gerçekler acıtır)
    #2110227 (sıpa, 11.08.2007 02:03)
  5. yaklasik bilmem kac yildir amerikada olan amerikan baskanin ziyaret etigi amerikan parasiyla turkiyeyi yesile boyuyan birinin elbet birgun acacagi okulardir.
    #2110231 (scurtel, 11.08.2007 02:04)
  6. şakirt lerinde bilincinde olan bir durumdur, ancak hepsi kurulmuş gibi bu olayın, din dayanışması adı altında islam sempatizanlığını yaymak için yapıldığını söylüyorlar.

E o zaman sormak istemiyor mu insan ?

-Bu para nereden gelir ?
    -Hristiyanlar arasında hoş görülmekten daha önemli vukuatlar yok mudur ?
    -Madem çok hayırsever yüce bir şahsiyettir, yatırımları neden ülkemizde sadece şakirt yurdu, nurcu evi, tarikat okulları şeklinde varolmaktadır ?

Edit: -Saniyesinde nasıl kötülenir, nurcu ağı bu kadar mı gelişmiş, bu kadar mı kadrolaşmıştır ?*
    #2110254 (sarap icen sarap icen sarap, 11.08.2007 02:08 ~ 02:11)
  7. actigi binlerce okul icin nasil para buldugunu sorarak gorebilecegimiz gercek. buyuk bir sermayesi vardir arkasinda buda amerikadir.
    #2110260 (scurtel, 11.08.2007 02:10)
  8. bu kadar mı salakça bir yazı olabilir. yahu misyonerlik dediğiniz nedir sizin, bir insanın kendi dinini birbaşka insana anlatması. ne yaygaralar kopardınız yahu, gören de sizi gerçekten müslüman zannedecek, eğer gerçekten müslüman olsanız sizden olmayan birisini susturmak yerine onu da dinler ve onunla gerçekleri konuşurdunuz; ama sizde nerde o yürek, ne bana dokunsunlar ne de ben onlara dokunayım, kendi kabuğumda mal mal yaşamıma devam edeyim derdindesiniz.
    yazı baştan aşağı saçma sapan iddialarla dolu, bir tane akıllı bir şey olsa cevap verecem. laiklik, laiklik diye meydanlara dökülüyorsunuz sonra da burda çıkıp hristiyan din adamlarını, yahudileri öcü gibi gösteriyorsunuz, hani lan laiklik, neden kendi çağdışı ideolojik düşüncelerinizi diğer insanların fikri ve vicdani düşünceleri üzerinde tahakküm kurmaya zorluyorsunuz. bırakın artık bu ayakları, dünya globalleşiyor, dünya iyice küçüldü, siz de takip edin biraz olanı biteni, ordan efendim müslümanlar neden kendileri gibi olmayanlarla çatışıp da ilkelce davranışlar yapmıyorlar, onları daha iyi sindirirdik ne güzel olurdu diye düşünmekten vazgeçin, müslüman deyince aklınıza sizin terör örgütleri gelir genelde, oysa ki islamın özünde vardır diyalog, bunu biri çıkıp söylediğinde, bize islamın gerçek yüzünü gösterdin deyip alkışlayın ama sizde nerde o yürek siz istiyorsunuz ki müslümanlar sapkın yollara girsin, biz de üzerinden kendi ideolojimizi nemalandıralım. off yeter yahu, saçma sapan bir başlığa bu kadar şey yazmam bile çok..
    #2110317 (xiphoideus, 11.08.2007 02:24)
  9. (bkz: kuran ı kerim yasaklansın)*
    #2110333 (sıpa, 11.08.2007 02:27 ~ 02:28)
  10. bu ülkenin gençliği bu ülkenin küçük ve orta onbinlerce esnafının yardımları ile organize edilen en büyük sivil itaatsizlik, gerçek demokrasi ve fedakarlık örneğine, abd'nin aslında beş kuruş maddi destek vermediği, sadece kendi benzer organizasyonu için bilgi ve know-how toplamak için iyi geçindiği, ki 36000 amerikalı öğretmeni dünya sathında finanse etmektedir amerika ve hristiyanlık algısını yüceltmek için, bu halk harketine 'amerikancı' ' 'iğrenç' ve saire anlamsallıktan ve gerçeklikten yoksun, sadece fiziki olarak sarf edilmiş olması dışında bir somutluk durumu vaki olmayan bir takım iğrenç sözleri, götünden sallamanın en güzel(!) örneği olan laf-ı güzafları, ki bendenizin 'merhaba, ben türkiye'nin en zengin insanıyım, walla bak' demem kadar saçma bir biçimde, mutlak doğru gibi dayattığı yok okullar... gerçek vatansever sosyalistin dahi desteklemesi gereken samimim bir organizasyona hakaret etme gafletindeki beyinler şükür ki az bu ülkede ve iyi ki az bu azgın yüzeyseller sevgili ontolog sözlük... 'gidin bir noam chomsky, bir atilla yayla okuyun ve klişeleri bırakıp beyninizile vicdanınızı, varsa, ki yok gibi, beraber kullanın yahut gidin bi çay koyun' sözüne layık zavallıların abesötesi fantezi okulu...
    #2110381 (cryptic, 11.08.2007 02:38 ~ 02:39)
  11. bu kadar mı salakça karsı cıkılacak yazı. iddia gercek. açın arayın bulun. elinizin altında internet denen kaynak var. papaz okulu'na, o 2 milyon dolarlık yardım yapıldı.

al işte soru ortada, cevap vern olsun da dinleyelim. yok ki, veremiyorlar çünkü dogru. konuyu laikliğe getirmek ise tam şark kurnazı işi.

yazı da laik olun diyen mi var ?

hem bundan ala laiklik mi var ? adam istediğiyle görüsüyor, istediği yayını yaptırıyor. yapamazsın diyen mi var ?

laiklik cağdısı ideolojik düşünce de, teokrasi çok mu çağcıl ??

hade len ordan, tatlı su demokratları ...

hristiyan din adamlarını, yahudileri öcü gibi gösteriyorsunuz diyenlerin hiç mi yüzü kızarmıyor hz muhammed karikatürleri akıllarına geldiğinde, f.g papanın elini öptüğünde ?

ayıp be ayıp ... kalıbınızdan utanın.

globallesiyormus dünya ?

yapma yahu. sağolasın paşam, öğrenmiş olduk. peki sen mi globallestiriyorsun dünyayı ? sen mi yön veriyorsun bu politikalara ? bilderberg'de, orada burada oturttugun islami evangelistlerin var diye sana pay bırakacaklarını mı sanıyorsun ?

müslüman deyince aklımıza terör örgütü geliyorsa, f.g'nin sığıntı olarak kaldıgı, nato kurucusu, bop düzenleyicisi, sermayesinin cogunlugu yahudilerin elinde bulunan abd ve hollywood yüzündendir o.

25 senedir filmlerde savasan şahinler libya'yı, somali'yi vurunca biz de vurmus olduk ya, ondandır.

en hassas konuya gelmek lazım aslında, neden bu okullar yunanistan'da, iran'da yok ?

ekümen(!) hazretleri mi izin vermiyor yoksa, mollalara da pek rasyonel gelmemiş anlasılan. öyle ya atom bombası yapacka düzeyde teknolojiye sahip ülke egitime neden hayır desin ?

otel ayısı lakaplı, rahmetli mustafa taşar'ın zamanında güzel bir sözü vardı.

"bıraktıgımız yerde otluyorsunuz... "
    #2110438 (montajelemani, 11.08.2007 02:54 ~ 03:01)
  12. cok uzun cevap vermeye degmeyecek kadar sittir b.ktan bi idda.

ayrica, her iddayi isine geldigi icin kabul edenlere bir idda benden hediye.

embesillerin alay konulari isimli bir dergide cikan sallamasyona göre -... türkiye cumhriyeti 31 yil sonra gavurlasacaktir. (cilt 1 no 1 sayfa 31)
    #2110483 (alchemist, 11.08.2007 03:10)
  13. siyasi kaygılar bir yana sosyolingustik açıdan bakınca ve 'görünce', söylem ve semantik kurgular bakımından tamamen dayatmasal sözedimlerle dolu olması yönüyle de itici gelen bir 'şey'...
    #2110495 (cryptic, 11.08.2007 03:14)
  14. nurettin veren, fetullahı anlatıyor...

kanaltürk televizyonunda, merdan yanardağ'ın sunduğu "yolsuzluk ve yoksulluk" adlı programa katılan nurettin veren, "cumhuriyet savcılarının anlatacaklarımı ihbar kabul etmesini istiyorum. bu davanın tanığı da sanığı da olmaya hazırım" dedi. fethullah gülen'in 25 yıl boyunca başyaverliği ve kuryeliğini yaptığını belirten nurettin veren, "gizli bir örgüt" olarak nitelendirdiği "fethullahçılar'ın" içyüzünü anlattı. veren, "biz 12 kişi hayır için yola çıktık ancak örgütlenmenin devleti içten ele geçirme planı olduğunu anlayınca aforoz edildim. gülen beni öldürtmek istedi" dedi. nurettin veren devam ediyor;

"biz 1970 yılında 12 insan yoksul öğrencilerin okutulması ve hayır işleri için yemin ederek yola çıktık. yıllar boyunca bu dava uğruna hasır üzerinde oturdum. küçük hayırlarla büyük finanslar elde ettik. kaydı olmayan yardımlar fethullah'a teslim edildi. büyük ekonomik güce ulaşınca 1993'te harekete geçildi. bir cami nasıl milletin parasıyla yapıldıysa zaman gazetesi ve samanyolu televizyonu da aynen öyle yapıldı. ancak zaman gazetesi 20 yıl boyunca banka reklamı almadı. çünkü fethullah banka reklamı gibi, kola içmeyi, kot giymeyi de haram kılmıştı. sonradan asya finans'ı kurdum. gazetesine banka reklamı almayan gülen daha sonra bank asya'yı kurdurdu. gülen müslümanlara takıyye yapıyor.

nurettin veren, fethullahçı örgütlenmenin 7.5 milyar dolarlık ekonomik güce ulaştığını, türkiye'de dershaneye giden 4 çocuktan üçünün tarikatın eline düştüğüne dikkat çekti. veren, ailelere, "çocuklarınızı terörden kurtarmak isterken fethullah örgütüne teslim ediyorsunuz. uyanın, gerçeği görün" diye uyarıda bulundu.

gülen'in bütün şirketlerinin adını kendisinin koyduğunu belirten veren, "ama bunun belgesini bulamazsınız. çünkü hiçbir illegal örgütün belgesi olmaz. " dedi.

türbanı biz başlattık...

nurettin veren, türkiye'de önemli bir sorun haline gelen türbanın fethullah gülen'in talimatıyla bir furyaya dönüştürüldüğünü ifade ederken şöyle konuştu: "gülen'in talimatıyla birçok arkadaşımız 50 yaşına kadar evlenmedi. 1970'lerde ve 1980'lerde türkiye'de türban diye bir sorun yoktu. bunu topluma biz enjekte ettik. gülen, evli müritlerin eşlerini burunlarından topuklarına kadar kapatmalarını istedi. "siz başlatın gerisi gelir. " dedi. kadınlarımız da siyah gözlükler ve eldivenler taktı. ben de eşimi öyle giydirdim. toplum kamplara bölündü. sonra da bu örgütlenme fark edilince cemaate, "başı açık kadınlarla evlenin. " dedi. bu yüzden cemaat içindeki başı kapalı kadınlar dul kaldı!

gülen'in kendisini insanüstü, ileriyi gören, her şeyi önceden bilen bir canlı olarak tanıttığını belirten veren, "kendisi 1941 doğumlu olmasına karşın atatürk öldükten sonra, 1938'de doğduğunu söyler ve kurtarıcı olduğunu ima etmeye çalışırdı. ancak tasavvuf ve gönül adamı, bir mevlana ve yunus emre gibi takdim edilen bir insanın bugün ırak'ta 400 bin müslümanın ölümüne yol açan amerika'da ne işi var? siz hiç 137 dönümlük arazide 8 villa içinde 100 hizmetkârla yaşayan bir yunus emre gördünüz mü? " diye sordu.

beni öldürtmek istedi...

gülen'in gerçek amacının kilit noktalarda kadrolaşarak devleti ele geçirmek olduğunu belirten veren, bu planı anladıktan sonra ikazlarda bulunduğunu, bu yüzden aforoz edildiğini anlattı. veren şöyle konuştu: "1995'te fikren ve kalben koptuk. hayır için yola çıkmıştık ama örgüt çatısı içinde kullanıldık. gördük ki çatal bıçak için kurulan bir fabrika, silah fabrikasına dönüşüyor. devleti içten ele geçirecek bir plan olduğunu sonradan anladık. tepki koyduk, ikaz edilince dış görevlere gönderildik. abd'de 30 gün birlikte kaldık. 50 kişinin önünde beni öldürtmeye kalktı. bu hücum ve cinnet karşısında canımı zor kurtardım. gülen, "fbı ve cıa'yı arayın, bu adamı öldürtün. " dedi. sonra türk devletinin görevlendirdiği polise "silahını çek vur bunu! " diye bağırdı. insanlar itaat etmeyince şömine demiriyle üzerime hücum etti. sonra new york'ta gece yarısı sokağa atıldım.

gülen'in gerçek amacının dünyayı yönetmek olduğunu ve "hastalık yalanıyla abd'ye kaçtığını" belirten veren, sözlerini ağlayarak ve atatürk'e övgüler dizerek şöyle tamamladı:

"gülen, türkiye'deki örgütlenmesinin 2000 yılında kendini amorti ettiğini söyledi. yetiştirdiği vali, emniyet müdürü, kaymakam ve komutanlar var. cumhuriyet gazetesi, "tehlikenin farkında mısınız? " diyor. evet bu örgütlenme bir işgaldir, ihanet şebekesidir. yargıtay'a yönelik saldırıda birçok insan bir kare fotoğrafta göründü diye zanlı oldu. elimde yüzlerce fotoğraf ve belge var. savcıları göreve çağırıyorum. kimse bir şey yapmıyorsa demek ki fethullah'ın dokunulmazlığı var. "
    #2110563 (endoplazmik1kulum, 11.08.2007 03:36 ~ 03:37)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

fethullah cia papaz okulu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. fethullah cia papaz okulu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu fethullah cia papaz okulu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about fethullah cia papaz okulu. Copyrights of the articles are belong to their authors.