ferikoy 

kapat
  1. şişli ilçesine bağlı, gayrımüslüm ve müslümanların bir arada yaşadığı harika bir semt.

mevlütlere gayrimüslümler de davet ediir. paskalya bayramlarında gayrimüslümler tebrik edilir.

bunlar yapılmadığında "aaaa ne kadar ayıp" diye komşular arasında dedikodu başlar.

evet etle tırnak.
    #314254 (pilotmont, 04.06.2006 15:54 ~ 15:58)
  2. osmanbeyden yukarı dogru cıkıyorsunuz, kurtulusa inmeden saga sapın dümdüz gidin.ahada orası feriköy.
    #746935 (memolf, 17.10.2006 08:46)
  3. zamanında kulüp ve arzum adında iki yazlık sineması bulunan sıcak semt.

öyle ki evlerin yakınlarında, kıvırcık tarlalarından taze taze kıvırcık alıp hemen akşam yemeğine yetiştirme imkanı vardı.
    #1101367 (pilotmont, 03.01.2007 22:26)
  4. (bkz: feriköy spor)
    #1192053 (pilotmont, 22.01.2007 23:44)
  5. madam feri'den adını almış olan semt.
    #1781157 (marionette, 17.06.2007 17:43)
  6. sabahları tek tük olan mecidiyeköy hattını saymaz isek eminönü hattı dışında otobüs hattı olmayan semttir. eskiden yenikapı da vardı onu da bi b.k biliyomuş gibi kaldırdılar.
    #1792553 (isildur, 19.06.2007 23:03)
  7. mustafa sarıgülün zorla oraya buraya "sağol sarıgül", "varol sarıgül", "harikasın sarıgül ehieh", türünden pankartlar astı(rdı)ğı, -dolayısıyle- şişli belediyesine bağlı, taksim tam karşısındayken maalesef ulaşmak için ya dolapdereden geçerek cüzdanı, çantayı, cep telefonunu ve böbreğin tekini gözden çıkarmak gereken ya da feriköy yokuşunu çıkıp kurtuluştan geçerek, osmanbeye inip harbiyeden yürümeyi mecbur kılan, ermenilerle türklerin yıllardır içiçe huzurlu yaşadığı istanbul semti.

sabahları madam feriyle kahve içiyoruz karşılıklı bu sıralar.
    #2693701 (perikizi, 13.12.2007 19:54 ~ 15.12.2007 13:15)
  8. bir tatil günü sakin sakin dolaşılması gereken semt. farklı bir havası vardır. kurtuluş a yakın kısımlarından son durağa kadar farklı bir havası vardır.
    #2879085 (pilotmont, 22.01.2008 15:49)
  9. eminönü haricinde hiç bir yere otobüs bulamayacağınız, son zamanlarda gayrimüslümleri aşan nüfuslarıyla tişörtünü pantolonun içine sokup karı kıza laf atan doğudan gelip güzelim semtimize yerleşmiş gereksiz tayfasının bol miktarda bulunduğu mustafa sarıgülün ataklarıyla yolları biraz da olsa adama benzemeye başlamış semt. ek bir not 90 lı yıllarda ve öncesinde çocukluğunu feriköyde yaşamamış hiç kimse ben çocuk oldum demesin...
    #3587787 (aslicf, 27.06.2008 11:01)
  10. çocukluğumdur
    dışarıda durup akyıldız apartmanına baktım hep.
    artık dışardaydım. çocukluğum bitmişti.
    apartmanın altındaki canpolat düğün salonu, mavi oyuncakçı, ova ticaretin bir gözü sakat sahibi, doktor recai, halamın oturduğu ana apartmanının incecik merdivenleri, kirliydi ayrıca, feriköy karakolunun gece ışığı, toros market, oranın sahibi kazıkçı arif, pazar beni bakkala gönderirlerdi, çocuktum, ağzıma hep salamın iyisinden tıkıştırır ye koçum derdi, yağlı kağıda kötülerinden koyardı, babam kızardı, babamın gömüldüğü yer, onun "çıktığı" kahve, sokağın köşesindeki yaşlı bakkal, yanındaki aşçının camlarına yazılmış güzel yazılar, sokağın diğer tarafındaki köfteci, aşağıdaki kürt börekçisi, sabah sabah gidip oradan börek alırdım, orta okuldaydım, ayakkabılarımdan utanırdım falan filan....

feriköy işte.
    #3763543 (encam, 03.08.2008 12:25)
  11. dünyaya geldiğim günden beridir oturdugum yerdir.paşa mahallesi olarakda bilinen ve şişli ilçesinin en komik sokak adı olan CiVELEK sokak sakiniyim ve sakinleriyiz.tamam sakin olun.
    #4485642 (peligroso, 07.01.2009 20:44)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ferikoy başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ferikoy ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ferikoy nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ferikoy. Copyrights of the articles are belong to their authors.