fenilalanin 

kapat
  1. iceceklerde bulunan aromatik amino asit turu.
    #371161 (Antistar, 24.06.2006 14:42)
  2. phe veya f şeklinde simgelenen esansiyel amino asitlerdendir.
    #371164 (scarface, 24.06.2006 14:44 ~ 14:49)
  3. elzem bir aminoasittir. yani mutlaka vücuda alınması gerekir. doğal formda pek çok sebze-meyve ve protein içeren her türlü kaynakta bulunur. bunlar dışında yapay tatlandırıcılarda kimyasal formda bulunur.

vücutta dönüşüm geçiremediği zaman kanda birikir ve beyin hasarına neden olur. ama korkmayın bu durum sadece genetik bir hastalık olan fenilketanüride oluşur ve bu hastalık doğuştan gelen bir hastalıktır.

(bkz: yoksa fenilketanüri mi oldum?)
    (bkz: fenilketanüri)
    (bkz: PKU)
    #2618350 (kanber, 22.11.2007 17:45)
  4. coca cola zero ' nun içinde bulunan madde, birden içerken içindekiler kısmında görmek moralimi bozmuştur. *
    #3079691 (cherubim, 01.03.2008 16:45)
  5. "fenilalanin içermektedir. aşırı tüketimi laksatif etki yapabilir." ifaedisinin baş kahramanı. lakin bu iki cümle birbiriyle bağımsız olabilir. yani laksatif etkinin sebebi fenilalanin olmayabilir.
    zira bkz: (#2618373)
    #3713511 (istanbul, 24.07.2008 15:46 ~ 15:51)

© 2008 - uludağ sözlük

fenilalanin başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. fenilalanin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu fenilalanin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hacel obasi » sut vereyim icersin » mutabahi » kadin gerektiginde erkeginin ayagini yikamali » tufan ersoz » sulfur » yetenek sinavi » dev genc » evden ciktiktan sonra asagidan anneye el sallamak » bariz bir tiki tanimi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games