fatih camii 

kapat

1. istanbul'un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından 1470 yılında, Bizans'ın Ayasofya'dan sonraki ikinci kutsal tapınağı Havariyun kilisesi kalıntıları üzerine büyük bir külliye ile yaptırılan Camidir. ayrıca ilk selatin cami olma özelliğini taşır.
    mimar atik sinan tarafından yapılan ilk cami, yıllar içinde istanbul'da meydana gelen depremlerden hasar gördü ve 1766 yılında yaşanan depremin ardından harabe haline geldi. Cami, Sultan III. Mustafa tarafından, 1767 ve 1771 yılları arasında mimar mehmed tahir aga'ya yeniden inşa ettirildi.

daha fazla bilgi için:
    http://tr.wikipedia.org/w...%C4%B0stanbul_Fatih_Camii
    #2320398 (dalton ana, 15.09.2007 13:08 ~ 13:20)
  2. dikmen* sokulluda bulunan cami. sokullu mehmet paşa lisesinin tam karşısındadır.
    ayrıca dikmende her okulun hemen dibinde bir cami olması gerçeğide şaşırtıcıdır.*
    #2320517 (hocuspocus, 15.09.2007 13:30)
  3. 1932' de ilk türkçe ezanın okunduğu camidir, aynı zamanda.
    #2520207 (dalton ana, 26.10.2007 15:57 ~ 15:58)
  4. avlusunda metin yuksel'in öldürüldüğü yerde kare şeklinde kırmızı boya bulunmaktadır... ve birileri tarafından her daim orası boyanmaktadır...

http://img225.imageshack....6802/metinyuksel01gc3.jpg
    #2520224 (fatal, 26.10.2007 16:02 ~ 16:10)
  5. şu saatlerde hasan doğan'ın sevenleriyle dolup taşan mekan. bir o kadar kişi de caminin etrafında var. allah gani gani rahmet eylesin hasan doğan'a.
    #3631921 (naif, 07.07.2008 13:55)
  6. içerisinde halen devam eden tadilat nedeniyle * binlerce kişinin cuma namazını iç ve dış avlusunda eda edeceği cami.
    #3754145 (tu kaka bana, 01.08.2008 12:34)
  7. amasra'da kale surlarının içerisinde bulunan galiba kiliseden bozma cami. hayatımda gördüğüm en ilginç camilerden birisidir.
    #4040042 (oteki turkiye, 03.10.2008 17:38)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

fatih camii başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. fatih camii ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu fatih camii nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about fatih camii. Copyright of the articles are belong to their authors.

» olum allahin emri ayrilik olmasaydi » askerlik muayenesi » folbiol » emperyalizm » yemekteyiz nika » cek git bebegim » gazi universitesi turk dili ve edebiyati bolumu » komik telefon sakalari » glassgiant com » resim dersinde orak cekic cizen ogrenci » en guzel turkce cumleler » voipraider » sezgicilik » mevzuyu dramatize etmek » omeprol » antite » yerel saat » kalbim hep senin oldu birak hep oyle kalsin » astrenjan » ali cengiz oyunu » bir seviyorum bir sevmiyorum » engin guneysu » eskiya » fingerbang » melih cevdet anday » yaran msn iletileri » sema hastanesi » devin harris » zorla guzellik olmaz » akp ye oy vermek allah a oy vermektir » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » 5 aralik 2008 beyazit mitingi » shirley hufstedler » mp4 24 » agit » adamantan » akrep burcu kadini » orgeneral hayri kivrikoglu » kizlarin birbirlerine askim diye hitap etmesi » ahmet altan » paintitblack