faruk 

kapat
  1. ayıran anlamına gelir. hz. ömer'in lakabıdır. hak ile batılı birbirinden ayıran anlamında verilmiştir ona bu lakap. farik ve mümeyyizdeki farik sözcüğü ile aynı kökten gelir.

ayrıca hayatım boyunca en çok duyduğum isim.
    (arjen robben, 11.03.2006 11:54 ~ 12:12)
  2. iyiyi ve kötüyü birbirinden kolayca anlamına gelir. Bu özelliği sayesinde, adaleti ile nam salmış Hz.Ömer'in lakabı olmuştur.
    (maksat muhabbet, 28.06.2006 22:52)
  3. soyadı saraç olan giyim kuşam kişisinin adı.
    (BuRock_, 28.06.2006 22:56)
  4. bir erkek adıdır.
    (bkz: zeki kayahan coşkun)
    (yasakani, 09.08.2006 22:53)
  5. (bkz: apaçi)**
    (shyer, 09.08.2006 22:54)
  6. Haklıyı-haksızı ayırmakta güçlü olan, Doğruyu yanlıştan ayıran, keskin manalarına gelen güzel bir erkek ismi. isimlerin insan üzerinde etkilerinden olsa gerek, bu isme sahip kişilerde yamuğa rastlanmaz.
    (marjinal fayda, 07.01.2007 20:59 ~ 21:02)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» demet evgar » gerber kirisi » tokat seyahat » herman melville » oh » kendi kendine konusmak » ohmibod » turkstudent net » bind » nurgul yesilcay » swat » supernova » milvan kalesi » mustafa kemal ataturk » sener sen » rujdan tercan » sozlukle ilgisiz istekler » bjk lisesi solisti » sicak sarap » coban mustafa pasa camii » sol frame kapansin kampanyasi » nil karaibrahimgil » kavramsal sanat » insansiz ucak » a little less conversation » transmission » sozlukteki trakyalilar » kotuyum ben kotuyum » 19 mayis a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa