fanatik denyolar 

kapat
  1. bu hayatta bir boka yarayamamış insanlardır. hangi takımı tutarsa tutsun, çevirebildikleri muhabbet sınırlıdır. bir galatasaray' lı, bir fenerbahçe' li ve bir beşiktaş' lı yı bir odaya kapatalım. muhtemel diyalogları;

fb: olm biz size 6 çaktık.
    gs: biz de uefa kupasını aldık lan.
    bjk: biz de kadıköy' de sizi kalececisiz yendik.
    gs: siz şikecisiniz bi kere.
    bjk: asıl sizsiniz lan şikeci.
    fb: en daşşaklı klüp biziz.

şeklinde olacaktır...

şimdi bu tür muhabbetleri kimler yapar ? ya tuzu kuru olacak, yani ambiyane bir tabirle s.ki taşşağına denk olacak parası bol olacak yani, ya da işsiz güçsüz bir adam olacak. ulan futbol klüpleri cebine para koysa hadi onları ölümüne destekle. iyi ama yarın alacağın sigaranın parasını zor denkleyeceksin sonra da kalkıp böylesine kültürsüz insanlara yaraşır sohbetlerin içine atıyorsun kendini..

her yerde görüyorum böyle adamları. neredeyse gırtlak gırtlağa gelecekler. kurdukları cümleler çok basit, genelde şu tarz cümleler; '' olm biz daha iyiyiz '' . tamam da belki karşıdaki adam farklı düşünüyor ? stadyumlara gidip '' ölmeye ölmeye ölmeye geldik '' diye bağıran dangalaklardan ne farkın kalıyor ? futbol takımı için adam kesen, futbol takımı için karşısındaki insana kin besleyen, futbol takımı için birbirini boğazlayan insanların alayı ruh hastasıdır.

işin bir de acı tarafı var ki eğitimli olduğu halde kendisini böyle s.kindirik muhabbetlere kaptıran insanlarla karşılaşmamız. bunlar daha bir enteresan. çoğu içlerinde kalan boşluğu bu tür konularla dolduruyorlar belki de. fakat tek düşüncesi futbol faşizanlığı olan insanlar acilen akıllarını başlarına almalıdırlar. yoksa otuzuna geldiği zaman çük gibi ortada kalıp iş sahibi olamadığını anlayınca ne yapar işte orası bilinmez...
    #3776711 (pryd rulazz, 06.08.2008 01:23)
  2. türkiye' nin her köşesinde 7/24 görev yapmakta olan zeki insanlar. çok zekiler çook. sabah/akşam '' ama biş sisi yendik bis daha iyi transfer yaptık '' muhabbetini yaparlar, başka da bi bok bildikleri yoktur.
    #3783871 (pryd rulazz, 07.08.2008 16:01)
  3. insanların takım tutmalarına yanlış açıdan bakma sorunsalıdır.

şu muhabbette kırk yıldır kahvelerde döner, futboldan anlamayan arkadaşlar genelde aynı teraneyi satmaya çalışırlar;

" futbol kulübü cebine para mı koyuyor bıdı bıdı bıdı"

takım zaten para pul için sevilmez. hayatınıza bu kadar faydacı bakıyorsanız, kız arkadaşınız da cebinize harçlık koymuyor.

takım tutmanın mantığını kısaca açıklayalım;

takımlar renkleri ve ya başka sebeplerden tutulabilir ama ben kendi takımım adına şu kısa açıklamayı yapayım yani beşiktaş için.
    beşiktaş bir kulüpten çok tarihi ve temsil ettiği şeylerle var olmuştur. beşiktaş fakir fukaranın ekmeği tuzudur.

asi ruh adlı belgeselde yaşlı bir dindar amcamız aynen şunları söyler;

" tüm gece dua ettim allahım diye tesbih çektim. dedim ki allah'ım hiçbir şeyimiz yok bari bu zaferi bize nasip eyle sevinelim"

bu adam gerçek bir fakir ve kendine göre dindar biri. işte insanlar bu yüzden takım tutarlar. yani mutlu olmak için, hayat duruşu için filan...

bunları anlamak için işin içinde olmak gerekir. devletin koca paşası ve başbakanı bile futbol tartışmaktadır boş adamlar mı yani?

"futbol asla sadece futbol değildir " diye bir söz var ki çok doğru futbol sadece bir geyik değildir aynı zamanda gayet mantıksal bir felsefedir.

son olarak;

(bkz: futboldan anlamayan denyolar)
    #3783926 (fatihkul, 07.08.2008 16:14)
  4. utanmadan sıkılmadan rakip takımın değerlerine dil uzatma cüretini gösteren şahıslar. bu kişilere bir durumu tatlı dille izah etmek imkansızdır. bu insanlara kaldıramayacakları derecede ağır ayarlar verilmelidir. başka türlü fanatiklerle uğraşılmaz.
    #3783963 (abberline, 07.08.2008 16:24)
  5. kainatta hiç bitmeyecek denyolardır. şimdi her olayda olduğu gibi bunda da istisna var. çoğu zaman bu işin keyfini (kendi adıma ben oluyorum) çıkarıp bazen hafifmeşrep aşırıya kaçanlar olabiliyor, istisnai olarak. takım sevmenin dost kırmamak olabildiğini yakalayabilmiş insanlar bu kategoriye girmiyor genellikle ama anlamadığım, futbolun bu kadar sevilen bir spor olmasına rağmen insanları bu tarz hadiselerle sınıflandırma olayı. adam seviyor, kızdırmayı, ayar vermeyi ve almayı seviyor, futbol delisi ne yapacaksın! çok faideli işlerle uğraşıyorsan devam et, keyif al hayatından. sana kimse soruyor mu sözlükte niye vaktini heba ediyorsun! ee o halde. sorun sadece kişiler futbol değil yani!
    iş bu entry 40 yaşında çalışan bir futbol sever tarafından yazılmıştır!
    (bkz: fesuphanallah yani)
    #3783997 (galapagoslu iguana, 07.08.2008 16:29)

© 2008 - uludağ sözlük

fanatik denyolar başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. fanatik denyolar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu fanatik denyolar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sadist » kizla cikmayan reisin gay olma ihtimali » dogu perincek » yaran tekel bayii isimleri » insanin ilham perisinin olmesi » garip entry » 1515 » benzini olup arabasi olmamak » atagin devam etme egiliminde olmasi » zenci nicki a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games