falciya gitmek 

kapat

1. mantıksız insan işidir...
    *
    #243917 (sidikli, 14.05.2006 16:55)
  2. insanın geleceği hakkında umudu kalmadığında girişebileceği eylem.
    #243922 (freedean, 14.05.2006 16:56)
  3. çaresiz kalındığından ve meraktan gerçekleştirilen eylem.
    #243929 (gonulcelen, 14.05.2006 16:57)
  4. fal baktırmak* amaçlı harcanan zaman ve para aktivitesi.

bu durumla iştigal edenlerin hiçbirinin yaptığı şeyle ilgili kesin ve net kararları, açıklamaları yoktur. adı üzerinde işte fal. bi' kere bunlar hiç ucuz şeyler değil sanımca. para tuzağı para. fakir adam gider mi falcıya? yok gitmez. zengin, parasını nereye harcıyacağını bilmeyen kişilerde görülür bu falciya gitmekhadisesi. kim para biriktireyim de falcıya giderim der ki? anlını karışlarım ben onun. ya da o benim anlımı karışlasın.*

e tabi ki;
    (bkz: fala inanma falsız kalma)*
    #356295 (xicrub, 18.06.2006 21:26 ~ 21.06.2006 20:41)
  5. inatla "inanmıyorum been" diyenlerin bile bir gazla gerçekleştirdikleri eylemdir. falcıya gitmek zevklidir ayrıca, hayatını falcının verdiği donelere göre yönlendiren var mıdır ki? gidersiniz, hep geçmişten bahseder (ki yapabilir), sonra iki -ecek,-acak cümlesi kurar *, seans bittikten sonra arkadaşlarınıza anlatır onlara söylenenleri dinlersiniz, gülersiniz ve biter. nokta.
    #2173992 (mitheithel, 21.08.2007 22:28)
  6. parayı bayılıp, deli saçması dinlemektir.
    #2174001 (coutcin, 21.08.2007 22:29)
  7. boş ve parası bol şahısların, yapacak işlerinin olmayışından mıdır, parayı savuracak yer bulamayışından mıdır yoksa hayattaki bunalımının getirdiği çaresizliklerinden bir sığınak olduğunu düşünmelerinden midir bilinmez tartışılacak bir batıl inanç ve zaman kaybıdır..
    #2174025 (no name, 21.08.2007 22:33 ~ 22:34)
  8. bir şeyler umularak yapılmaması gereken.

3-4 sene önce eski kız arkadaşımla beraber bir falcıya gitmiştik. kadın beyin dalgalarından fal bakıyormuş, kahve falan yok yani. aslında kız arkadaşım baktıracaktı falına ama kadın kahvelerimizi getirirken birden "sen çok büyük adam olacaksın" demişti. meğer bana kahve vermek için yaklaşırken dalgalanmalar artmış. "vay a.na koyim, neymişim lan ben" demiştim içimden.

o sene bir de öss ye hazırlanıyorduk, ikinci girişim olacaktı. e haliyle merak ediyor insan neler diyecek diye. sonra kadın bir uçtu, "sen milletvekili olacaksın", o da yetmedi "sen başbakan olacaksın, çok büyük adam olacaksın" dedi. e tabi ortam itibariyle "hass. ktir ordan" diyemiyorsun.

eski kız arkadaşımın ankara yı, benim de istanbul u kazanacağımı söylemişti, bambaşka yerleri kazandık.

salııyorlar, gitmeyin.
    #2267569 (rectoa, 05.09.2007 16:53)
  9. çok eğlenceli , heyecanlı, zevklidir ama adamı paranoyak edebilir.
    #2267675 (gammaze, 05.09.2007 17:12)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

falciya gitmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. falciya gitmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu falciya gitmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about falciya gitmek. Copyrights of the articles are belong to their authors.