fakir insanlarin cok kotu giyinmesi 

/ 4
kapat
  1. (bkz: belki de paraları yoktur dostum ha)

tanım: maddi durumu kötü olan insanların, olanlar kadar iyi giyinememesi durumudur. muhtemelen maddiyattandır.
    #3789507 (proton pompasi inhibitoru, 08.08.2008 18:54 ~ 19:12)
  2. tiksinc bir durum. bazen igrenc kokarlar boyle, boouugghyyk!

ek: ab onundeki tek engeldir bunlar. hatta ergenekon soylentileri bile dolasiyor.

edit: bir daha ironi yapanin kafasina sicayim.
    #3789538 (revolter00, 08.08.2008 19:00 ~ 10.04.2009 01:03)
  3. ilginç bir şekilde benim de dikkatimi çeken olay. niyeyse çok kötü giyiniyor bunlar. hayır piyasada onca moda dergisi var; git, al, oku, sınıf atla di mi? neyin peşindeler bazen hakikaten anlamıyorum!

(bkz: yok anam yok yaşanmaz istanbul da)
    #3789564 (fizikalibilitesice, 08.08.2008 19:05 ~ 09.08.2008 10:13)
  4. Başlık bir facia içeriği ayrı bir facia, isviçrede mi yaşıyoruz? Yemek için ekmeği olmayan halk açlıktan kaburgaları sayıldığı için,üzerlerine en şık markayı da giyseler yakışmayacaktır. Millet açlık derdinde açılan başlığa bak, resmen rezalet. Ha bir de derler ya ne elbiseler gördüm içinde insan yok,o geldi bir de aklıma nedense başlığı görünce.
    #3789569 (bir cipsten cikan 2 taso, 08.08.2008 19:05 ~ 09.08.2008 02:18)
  5. insan can derdinde, ekmek derdinde olunca nasıl giyindiğini düşünmez. elde avuçta yokken, sahip olduğu şeyi, bulduğu şeyi giyer. başka bir seçeneği var mıdır? hayatın çarkları arasında ezim ezim ezilirken misal renk uyumu insanın aklına gelebilecek en son şeydir. fakir insanları kötü giyindikleri için eleştirmek kıt beyinlilikten başka bir şey değildir.
    #3789575 (ashtarte, 08.08.2008 19:07 ~ 19:08)
  6. zengin insanların çok kötü giyinmesinden daha beter olmayan durumdur.

niye her şeyi maddiyata yoruyoruz ayrıca? zevk denen şey parayla alınsaydı süreyya yalçın kişisi düzgün giyinirdi en başta.
    #3789587 (My MooN, 08.08.2008 19:10)
  7. (bkz: t-shirt bulamıyorlarsa tuvalet giysinler) *
    #3789599 (superisi, 08.08.2008 19:12)
  8. fakirlik başka pislik başka. insan fakir olsada temiz giyinmelidir. giyim bir bakıma insanın karakterinin belirtisidir. giyim ayrıca zevk işidir. fakir insanların elbiseden önce yeme ve barınma ihtiyacı vardır. güzel giyinmek marka giyinmek değil. önemli olan elindeki elbiselerden güzel bir nüans oluşturmaktır. sadece giyimde insanları değerlendirmeye yetmez...
    #3789609 (belinay, 08.08.2008 19:13)
  9. parası yok,fakir.yapabiliceği bir şey yok ne bulsa giyiyor kimi bulsa giydiriyor,yaşam zor.
    #3789614 (Biyolojik Baba, 08.08.2008 19:14)
  10. "yoksul insanların çok iyi giyinecek parası olmadığından dolayıdır." herkes anasının karnından zengin doğmuyor. birileri yoksulluktan parasızlıktan giyinemez, diğerleride paranın çokluğundan saçmalar durur işte..
    #3789625 (I belong to che, 08.08.2008 19:16)
  11. -fetiii, olım çok rüküşün laaa, heheee
    -yuh, daha yeni 10 senesi oluyo lan, ne rüküşü, gıcır gıcır evelallah...kendinkine bak sen!
    -olım ben bunu nerden aldım biliyon mu! bit pazarının en daşşaklı seyyarı sansar necmiden *
    -kaça aldın ki?
    -vala o zamanın parasıyla 5 kuruşa
    -ne zamanki o zaman?
    -bizim rahmetli sansarın bıyıkları yeni terlemişti...öldü işte yaşlılıktan, avaz avaz bağırmaktan, sen hesap et işte...

öyle iğrençler işte bu fakirler, ıyyy, öldürcen hepsi, kurtulcan kötü giyinenlerden...
    #3789641 (berxwedan, 08.08.2008 19:24)
  12. (bkz: sözlüğü tikkyler basmış), (bkz: kaç kaç tikky), (bkz: banal)
    #3789653 (divide et imperium, 08.08.2008 19:28)
  13. nasıl giyindiklerinden önce, ellerine ayda kaç para geçiyor diye sorulması gereken kişi. ayrıca realiteden de bahsedildiği üzere, o insan için ne giydiğinin bir önemi yoktur, onun için önemli olan akşam ne yiyeceğidir, evine nasıl yemek götüreceğidir asıl önemli olan. kötü giyinmelerinin asıl sebebi, giyimini düşünene kadar, düşünmesi gereken birçok şey olduğudur.
    nasreddin hoca boşuna dememiş, ye kürküm ye diye, sözlük bile böyle düşündükten sonra. biraz empati.
    #3792319 (darkwingsoul, 09.08.2008 11:37)
  14. cevabı başlıkta gizli olan sorunsaldır.acaba fakir insanlar neden çok kötü giyinirler?bu ülkede açlık sınırı asgari ücretten fazla olduğu için olabilir mi mesela?insanların, yolda görülen yaşlı kadınların çöpleri karıştırıp, yiyecek aramasını neyle açıklayabileceksiniz?onlar iyi bir hayatı hak etmedi mi?belki evlerinde kalp krizi geçirirler, ya açlıktan daha fazla dayanamazlar, ya da range rover'ların altında ezilirler..
    lütfen fikirlerimizi temellendirelim
    mevlana ne demiş: ben ne insanlar gördüm, üzerindeki kıyafet değil, ben ne kıyafetler gördüm, içindeki insan değil...
    (bkz: zenginim diyorsun hiç chanel giydin mi)
    #3792367 (sosyopatbey, 09.08.2008 11:49 ~ 11:50)
  15. fakir acisindan bakarsan (bkz: hangi giyim)dir...

* * * *
    #3792370 (vilisipidist, 09.08.2008 11:50 ~ 11:54)
  16. son dönem modernizm açılımlar incelendiğinde, aslında yanlış bir saptama yapılmış olan genelleme. zira yeni modern gençliğin, çıkış noktası itibariyle postmodern dış görünümü yenilik olarak dayattığı, bunu da kapital pazarlama mantığı ile gözümüze soktuğu bir yanılgıdır. çarşıda, pazarda o kadar rahatsız edici görüntüler ile karşılaşmaktayım ki bu durum artık farklılaşmanın benzeşmesi ile tikyy-yozlaşmış bir şekilde normalleşmiştir. tam olarak anlayamadığım bir başka durum ise elit kesim şeklinde tanımlanan zümreler ile al tabaka arasında, aynı şeyler giyinilse dahi ortaya konulan farklılaşma. yoksa parası var diye o her b.ku yiyecek alt tabaka da b.k yemese de sürçülü ihsan eyleyecek. yok öyle yağma tikyy can...

(bkz: kıt beyinlerin tikyy olması)
    (bkz: tikyy jargonu)
    #3792374 (arup, 09.08.2008 11:50)
  17. hayatta ev geçindirme sorumluluğunu almamış dar bakışlı bünye zırvalaması.yurdum insanının yüzde doksanı ay sonunu getiremiyorken, millet borçla yaşıyorken, evinde yiyecek ekmeğe muhtaç kalmışken nasıl gidipde eline geçen üç kuruş parasını pahalı kıyafetlere ve kaliteli parfümlere versin ki.
    (bkz: uzaktan davulun sesi hoş gelir)
    #3792411 (klinik vaka, 09.08.2008 11:57)
  18. aşağılanmayı hak etmeyen insan. insanları giydiği kıyafetle, bindiği arabayla vs ile değerlendiren mal zihniyetten eleştiri almayı hiç hak etmeyen insan. (mal dedim ya gelsin eksi oylar hobaa).
    #3792465 (cake on the dabak, 09.08.2008 12:10)
  19. (bkz: ne insanlar gördüm üstünde elbise yok)
    #3792972 (cadıı, 09.08.2008 14:15)
  20. (bkz: fakirlerin zenginlerden daha markalı giyinmesi)
    #3801893 (zenci nicki, 11.08.2008 12:04)
  21. kime göre kötü olduğunun ciddi anlamda sorgulanması gereken iddiadır.

kötüyle kastedilen kiç* olma durumuysa, fakir bir insanın sosyokültürel arkaplanında "aman da estetik oldu mu bu" tarzı bir soruya pek yer olduğunu düşünmüyorum. fakir insanlar ister istemez giyimlerini daha pragmatist* bir kaygıya dayandırarak belirler. üstelik kırsal ve kentsel farklılaşmalar vardır, ve fakirlik kavramının sosyolojik** tanımı ile sosyal alanda belli grupların ve sınıfların algılayışı arasındaki uyuşmazlık da dikkate alınmalıdır. sosyolojik olarak fakirlik, kişilerin ve grupların toplumsal kaynaklardan yoksunlukları olarak algılanabilir, ama burssuz bir bilkent öğrenci grubu için renault lagunası olan bir arkadaşları da fakir olarak tanımlanabilir.

yani toplum içinde fakirlik, ekseriyetle yukarıdan, kendini zengin görenler tarafından tanımlanır. bu yüzden "fakirlerin kötü giyinmesi" yaklaşımı fakirlerin mahiyetinden çok, zenginlerin fakirleri nasıl düşündüğüne yönelik bir çıkarıma izin verebilir, eğer böyle bir genelleme mümkünse.
    #3801977 (dr cureklibatur ve bay arkin, 11.08.2008 12:19)
  22. Sevgiyle bakardık,tüm insanlara
    Nefret, kin bilmezdik, böyle değildik.
    Düşkünü kollardık, kucak açardık.
    Garibe gülmezdik, böyle değildik.

Yalan riya yoktu, sözler senetti.
    Selam her kapıyı açan biletti.
    Sevgi, saygı vefa aynı niyetti
    Dostluğu silmezdik, böyle değildik.

Sabır vardı, şükür vardı, sır vardı,
    Edep vardı, haya vardı, ar vardı,
    Gönül vardı, sevda vardı, yar vardı,
    Sevgiden yılmazdık, böyle değildik.

mustafa yıldızdoğan
    #3802098 (rweasley, 11.08.2008 12:42)
  23. zevklerinden değil maddi durumlarından kaynaklanan durumdur.
    asıl gerçek bir zevk faciası duymak istiyorsanız şuna bakın:
    (bkz: milyarlarla oynayan yurt kantincilerinin çeşitli bölgelerinden rengi atmış pantolon pislikten geçilmeyen ayakkabı ve çirkin hırkaları)
    #3807091 (yenidunya atlasi, 12.08.2008 14:04 ~ 14:05)
  24. (bkz: şakaysa komik değil)
    (bkz: ciddiyse biri bana parmak atsın)
    #3810194 (kratostol, 12.08.2008 23:53)
  25. öncelikle kendimi tutamıyorum kusura bakmayın *
    (bkz: aferin çok iyi düşünmüşsün)

eveet sözlük. işte yurdumun en büyük sorunlarından birisini daha dile getiren başlık. öncelikle bu müthiş tespiti için arkadaşımıza teşekkürü bir borç görürüm kendime. neden şu fakir insanlar pardon insan dedim fakirler modaya uymaz ki. hay allahım anlayamıyorum yani bir insanın modaya uygun giyinmemesinin sebebini. paran mı yok tamam olmayabilir ama sonuçta yemeğe, suya , çocuğunun ilaçlarına para harcıyosun demi ,kes ordan, git cevahir e. hay allahım bu fakirler beni çıldırtacak. alfonso viskim nerde kaldı yavrucum .
    #3810236 (uzaydangelenkozmikisin, 13.08.2008 00:02)
/ 4
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

fakir insanlarin cok kotu giyinmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. fakir insanlarin cok kotu giyinmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu fakir insanlarin cok kotu giyinmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about fakir insanlarin cok kotu giyinmesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.