bugün

her şey yerli yerinde ya, bir tablet bilgisayarımız eksikti evet. bu sektördeki tanıdıkları zengin etmek için yapıldığı bariz belli olan proje.
Gayet de yerinde bir uygulamadır. her b*ku eleştirmeyin. eğer bu uygulama olmasa bu sefer de ''japonya'daki okullarda ne güzel, öğrencilerin herbirinde bilgisayar var. bizim ülkede olur mu hiç bu tarz şeyler!'' diye eleştirirsiniz. siyasi ideolojinizi her yerde, her an belli etmek zorundasınız sanki.
mantıklı bir uygulamadır fakat sistemi tam olarak oturtamamışlar. şöyle ki;

dağıtılan tablet pc' ler sadece okulda çalışabilecek. yani tahtada bir verici olacak ve bilgisayarın verici ile teması kesildikten kısa bir süre sonra otomatik olarak kapanacak. yani çocuk evinde kurcalayıp, kendi kendine bir şeyler yapamayacak.

mantıklı bir neden de bulmuş adamlar. o bilgisayarların satılmasına, çalınmasına karşı bir önlemmiş. teknolojiye aç çocuklarımız bunları satacak kadar şerefsiz değil daha. ha ailesi satar dersen de başka bir yol bulacaksın. al sana bir hayır al bacaklarından ayır durumunun yaşanması hoş değil.

hem satarsa da satsın. bir daha vermezsin; babasına da para cezası kesersin biter. çocukların ağzına bir kaşık bal çalıp bırakmak neden?
önce bilgisayara geçilmesi gerekilmektedir.
eğitim kalitesi sümer tabletleri düzeyindeyken, bu zihniyete yeni bir tablet biraz fazla gelir.
hapı (tableti) yuttuk demektir.
tablet bilgisayarlari olanlarin artik hava atamayacagi anlamina gelir.

- ayyy ipod cok güzel yaa istedigin yerden istedigin gibi giriyorsun ne o öyle kocaman kocaman pc ler fln.
- coluk cocuk kullaniyor la onu amk liselisi.
çok mühim bir gelişmeye sebep olacak bir uygulama değil. bizimkiler tablet deyince tüm dertlere ilaç sanmış olmalılar.
300 bin öğretmen iş beklerken,binlerce çocuk pedagojik eğitim almamış kişilerin ücretli öğretmenlik yaptığı sınıflarda eğitim gazisi olurken tahtıravanla sıçmaya gitmektir.
giyecek montu olmayan çocuğa eldiven almaktır. Ayranı yok içmeye atla gider sıçmaya deyiminin tam karşılığıdır bu durum. Gaza gelmeyin modern ve bilimsel eğitim düşmanı tabiki değiliz ama buna önce alt yapı gerekmez mi? Birde kimlere verildi bu milyarlık ihale oda ayrı bir konu.
bir çok ilimizde halen 40-50 kişilik sınıflarda ders yapılmaya çalışılırken,okulların çoğu ikili öğretim yaparken, binlerce öğretmen atama beklerken yapılması gereken en son iş. maliyetin ilk etapta sekiz milyar dolar olduğu açıklanmış. bir okulun maliyetini yaklaşık bir milyon dolar olarak hesaplarsak, bu rakamla yaklaşık 8000 tane okul yapılabilir. 8000 tane okul ile hem kalabalık sınıf problemi hem de bu okullara öğretmen atanması gerekeceği için işsiz öğretmenlerin problemleri çözülebilir.
teknolojinin çok yavaş ilerlediğini gösteren bir uygulamadır.
bildiğin uyuşturucu tabletlere geçmeliydik şimdiye;
iki tane yutturacaksın sabahları tok karnına;
ömür boyu köle:
hadi bakalım.
o günleri de görürüz umarım.
öğretmenlerin, öğretmeden aciz olduğu ve tabiri caizse bok gibi bir müfredatın, çocuklara ' eğitim ve öğretim ' adı altında verildiği göz önüne alınınca isterse 2100 yılının teknolojisini bugün eğitimin hizmete sunsalar bile bir halt olmaz.
sorulması gereken bazı sorular
-tablet bilgisayarlar neye göre seçildi?
-android 2x yüklü tabletler ne kadar faydalı olacak ilerisi için?
-senin ülkenin koşullarına göre uygun mu tablet? özel olarak sağlam kasa tasarımından bulunulması taraftarıyım. mevcut tabletler öğrenciler için çok hassas kaçacaktır.
-uzun saatler süren eğitim sisteminde verecekleri ne kadar süre aktif bir şekilde kullanabilecekler tableti, android tabletlerin pil olarak ipadin altındalar.?
-daha bilgisayar kullanmayı bilmeyen hocalar var. bunlar için ne yapacaksınız?
sıfır zeka ürünü olan iştir. ulan bi başlarım eğitimdeki eksiklikleri, çarpıklıkları yazmaya sabaha kadar sürer. bunların hiçbiri hakkında kafa yormayın bu eksiklikleri düzeltmeye çalışmayın, temeli çürümüş bir binanın üstüne bir kat daha çıkmaya çalışın. bu zekadaki insanlar şu koskoca ülkeyi yönetiyor ya vay amına koyim ben.
faydalı olabilecek bir uygulamadır ama öncesinde bir soru sormak gerek,
okulları tam anlamıyla donattınızmı?
tüm öğretmenleriniz tam anlamıyla eğitimlimi?
eğitim sisteminiz böyle bir yatırım yapacak kadar düzgünmü?
bütün öğrencilere vermedikleri anlaşılıyor: görsel
değişmesi gereken akıllı tahta ve tablet değil eğitim sistemidir. köklü ve kalıcı bir reforma ihtiyacı vardır. zira 10 yılda 10 eğitim bakanı değişmiş ve her bakan da bu sistem olmamış deyip bir öncekini değiştirmiştir. peki olmamış denilen sistemde harcanan öğrencilere ne olmuştur? kimse bunu düşünmüyor. birinci sınıf başlayan ve liseden mezun olana kadar her türlü başkalaşımı yaşamış, kafası allak bullak olan öğrenciler eğitim sisteminin kalitesiz ve içler acısı halinde yoğrulup medeti dershanelerden umarken o da olmamalı denilerek kapatılmıştır. peki nerede bu öğrencilerin gelecek hayali?

dershanelerin kapatılma mevzusuna gelindiğinde benim kanaatim şöyledir; 4+4+4 zırvasında yeterli eğitimi alamayan öğrenci haliyle düzgün bir liseye gidebilmek için dershaneye gitmek zorundadır. şayet yeterli puanı alamazsa önünde tek yol vardır*imamhatip. çok başarılı tezgahlanmış sistemi yıllar yılı bakın eğitimde şunu yaptuk bakın bunu yaptık derken yedire yedire insanları uyutmuşlardır. zira bir anda yapılacak değişimi kimse kabul etmez.

peki ya zorunlu din dersleri.. seçmeli adı altında zorunlu olan ve öğrencinin eğitim hayatını ve daha önemlisi hayata bakışını etkileyen bu dersler andımızı bu ülkede türk dışında halklar da var diye kaldıran zihniyetin tutarsızlığının apaçık göstergesidir. peki bu ülkede gayri müslim yahut ateist insanlar yok mu?

devletin halkına tanıdığı negatif haklar azınlık ya da çoğunluk bakılmaksızın doğuştan elde edilen haklardır. devlet ya da hiç bir kurum buna dokunamaz. insan haklarına aykırıdır. pozitif haklara gelindiğinde ise kişi devletten eğitim sağlık vs. haklar talep edebilir ve bu haklar devletin baskıcı yönetiminin verdiği kararlara göre değil bireylerin talep ettiği şekilde olmalıdır.

şayet böyle olmuyorsa o zaman demokrasiden değil otoriter ya da daha ilerisi totaliter rejimden söz edilmelidir.

peki zırvalanan demokratik rejim, kişilerin haklarına saygı nerede? inancı ne olursa olsun bir devlet başkanı halkı kendine göre şekillendiremez. kaldı ki inancı da bunu ondan istemez. baskı yaparak zora koşarak bu işler yürümez.

son söz eğitimde tablet bilgisayara ya da daha ileri bir teknolojiye geçmek değil, mühim olan eğitim kalitemizi yükseltip ülkeye yararlı bireyler yetiştirmektir.

ulu önder atatürk'ün de dediği gibi; Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.
soygun ve yolsuzlukta ayakkabı kutusana geçmiş ülke olan ülke ile aynı ülkedir.
eğitimde imkan olanakları arasında farkı açacaktır. birileri tablet taşırken birileri tezek taşıyacak. o çocuğun günahı ne. tablet kullanacak okullardaki çocuklar zaten üst düzey çevre faktörlerinden yararlanıyorlar. tüm öğrencilere tablet dağıtacağım gibi ütopik bir düşünce anladığım kadarı ile söz konusu değil. hayır adamın sınıfında kara tahta var tebeşirle yazıyor tableti hangi akıllı tahtaya bağlayacak amk. dahası çok fark var. bence ilk önce standart bir imkan listesi oluşturulmalı ondan sonra stadart üstüne çıkılmalıdır.
lise sonlar çarpım tablosunu bilmiyor.
tablet bilgisayar ihalesinden de paraları cukkalayan akp nin skik uygulaması.