ey cefakar birinci nesil eserinize sahip cikin 

kapat
  1. Kimse yok iken burada olanlara,

bir doğumu olduranlara,

doğanı kucaklayarak gözlerinden dahi sakınanlara,

yeni doğanın emeklemesine tanık olanlara,

bu emekleme sırasında türlü fedakarlıklar ile alın teri dökerek ve emek katarak bu emeklemeyi, emekleyeni bir süre sonra ayağa kaldırarak yürür kılanlara,

dünün yeni doğmuş bebeğini bugünlerin fırtına olup önündeki setleri birer birer devirerek ilerleyen deve dönüştürmek babında yadsınamaz etkinlikleri bulunan birinci nesil yazarların, birer ikişer sözlüğü terki diyar eylemesi karşısında hüzün burçlarında gözleri buğulanan ve bu gidişlere dur diyerek,

sözlüğü sözlük yapan gerçek sahiplerine, eserlerini sahipsiz bırakmamaları ve her şeye rağmen ve bazı şeylere inat burada kalarak korumaları gerektiğine inanış akabinde, tüm içtenlik ile yapılan çağrıdır.

Dikkate alınır mı ya da duyulur mu bilinmez bu çağrı ama onca emeği, alın terini ve çekilen cefayı, karşılaşılan kimi yıldırmaya dönük uygulamalar veya türeyen kimi yazar türleri karşısında elin tersi ile iterek, onca yaşanmışlıkları bir çırpıda silmek ve gitmek, en basit deyim ile teslim olmaktır.

Oysa birinci nesil yazarlar içlerindeki inanç ile mücadele ruhu ile ve umutları ile uludag sozluk'e inanmışlar ve bizlere bu sözlüğü armağan etmişlerdir.

Hal böyle iken çekip gitmek nededir ? nerededir o içlerindeki mücadele ruhu, nerededir umutları ve nerededir sözlüğü sözlük yapar iken kuşandıkları sözlüğe inançları.

Gitmek kolaydır, tıpkı yıkmak gibi ama kalmak zordur, tıpkı yapmak gibi. Seçilmesi gereken ise zor olan olmalıdır. Hem dosta, hem düşmana nazire yapar gibi.
    #3057847 (bluevelve, 25.02.2008 20:43)
  2. (bkz: valla ben buradayım)
    #3057875 (trablus, 25.02.2008 20:48)
  3. (bkz: valla trablus burada)
    (bkz: deep derinlerdedir.)
    (bkz: karga desen bir bir orada bir burada)

aslında mantıklı bir söylemdir. lakin sahip çıkılmayan ve hatta belki de nefret edilen bir neslin fertlerinden biri olarak zor işş diyorum. su yolunu bulur neticesinde. ama 6 online kişiyle günde adam başı 200 entry girerken aldığım keyfi başka hiç bir yerde bulacağıma inanmadığımdan bir türlü de tamemen kopamıyorum.
    (bkz: seviyorum ulan seni)
    #3057933 (karga, 25.02.2008 20:58)
  4. birinci neslin hakkını teslim etme sözüdür. 400 binden fazla başlığı gördükçe, bu sözlüğün temelini atan yazarları takdir etmeden geçemiyor insan. ikinci ve üçüncü nesiller de çekmiştir cefalarını. açtıkları güzel başlıklar ve okuyup da yön bulduğumuz entryleriyle, her artı oyumda payları olduğunu düşünüyorum.
    #3057961 (tepesersemi, 25.02.2008 21:03 ~ 21:09)

© 2008 - uludağ sözlük

ey cefakar birinci nesil eserinize sahip cikin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ey cefakar birinci nesil eserinize sahip cikin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ey cefakar birinci nesil eserinize sahip cikin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» irib » gece sesleri » porcelain » nette tanisanlarin reeldeki ilk gorusmeleri » dis hekimlerinin onerdigi dis macunu » yigit ozgur esprileri » el kurutma makinesi » ivana » sualtu housing » pkk nin aktutun karakoluna bayrak asma hayali » 14 ekim 2008 belarus turkiye maci » bir deniz gider bin deniz gelir » powerofaith » sozluk u birakip facebook ta takilmak » philippos » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » futbol kulubu » artvin kemalpasa festivali » eski karim » carsaf bulamayinca otu nitrogliserine sarip icmek » minik mavi balina » dave matthews band » insan » yavuz sultan selim agliyor » ali riza yildiz » okul zilinin requiem for a dream ile calmasi » 7 nokta 4 yetmedi mi » the cosby show » nevarki » cahil kalabaliklar tarafindan linc edilmek » paint it black