evsiz 

kapat
  1. evi, sığınacak yeri olmayan sokakta yaşayan insan.
    #36296 (darkname, 25.01.2006 00:47)
  2. ingilizcesi (#homeless) dir...
    #80867 (pink floyd, 21.02.2006 20:03)
  3. her kar felaketinde zabıtalarca kovalanarak bilumum spor salonuna götürülen kalabalık güruh.
    #80874 (Elendil, 21.02.2006 20:05)
  4. yorganı gazete sayfaları olan. evsiz bırakılan yada sokakta yaşamaya zorlanan, serseri tayfası olarak algılanıp devletçe gözetim altında tutulan.
    #903779 (collector, 24.11.2006 18:19)
  5. http://okuzcuk.azbuz.com/...5000000000768314#comments
    #1268592 (okuzcuk, 07.02.2007 00:32)
  6. her bölge de her sokakta görülebilen , evi barkı olmayan kimsesiz insanlar. şuana kadar muhattap olduğum evsiz kişilerin türkçesi ve konuşma tarzları çok düzgündü. zaten nereden baksan hepsinin zengin bir geçmişi var. ben ise ayırım yapmaksızın , özellikle bu soğuk ve yağışlı havalarda hepsi için dua ediyorum en azından rahatlıyorum böylelikle. benim semtimde bulunanlar için yapabileceklerim sınırlı ama genel olarak türkiye geneli olarak binlerce evsiz var , kar yağdığı zaman spor salonu açıp bir iki gün bakmakla kalmaz . her konuda özeniyor ve ab şartlarına uygun yaşamaya çalışıyorsak diğer ülkelerde evsizler nasıl bakılıyorsa türkiye de despor salonu haricinde çok çok daha verimli işlerin yapılması şart. ben görüyorum , sen görüyorsun üzülmekle kalıyoruz. bir iki tinerci görüyor yakıyor diri diri o adamı uyurken. onlar için hala bir proje yok. dışarısı evsiz kaynıyor. onlar da insan değil mi?
    #4266549 (bambu, 22.11.2008 22:06)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

evsiz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. evsiz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu evsiz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about evsiz. Copyrights of the articles are belong to their authors.