evrim teorisi 

/ 24
kapat
  1. budur:

http://www.evolution-mens...e/thema/arten/habilis.php
    http://www.ccbuchner.de/m...seiten/detail/m4791_8.pdf
    #3706486 (annabell lee, 23.07.2008 11:08 ~ 11:09)
  2. eger böyle birsey mümkün ise neden sadece maymun denen mahlukat akıllandı bilinclendi , diger hayvanlar neden bilinclenmedi , bir at neden konusmadı yada bir yunus balıgı neden o kadar akıllıyken konusmadi... yahu hayvan nedir insan nedir.

bu teoriye kabul eden kisi , dünya üzerine bugune kadar inmis tüm dinleri redetmiş olur.ikisinin arası yoktur , ya öylesindir yada böyle. maymun bu kadar gelişti benim gibi sevmeyi , vefayı bilen akıllı , konusabilen bir varlık haline geldi , ancak diger canlılar daha bu noktaya gelemedi yapmayın yahu.
    #3706765 (bu nick tam yirmi bir harf, 23.07.2008 12:09)
  3. --spoiler--
    aids virusu de, ebola virusu de maymun patentli. maymundan gelip gelmediğimiz belli değil ama, maymundan gideceğimiz kesin.
    --spoiler--
    #3706772 (bomlet, 23.07.2008 12:11)
  4. evrim; her şeyi neden-sonuç ilişkileri içinde yaratan allah'ın, canlıları yaratmakta kullandığı ilahi bir sistemdir. ama mevcut allah'ın bilinçli yani bir amaca yönelik müdahalesini kabul etmeyen haliyle eksiktir, gelişimi açıklayamaz. (bkz: evrim teorisi/#3652812)
    #3706787 (serbest radikal, 23.07.2008 12:13 ~ 12:15)
  5. evrim caliskanlari grubunun berkeley universitesi'nce hazırlanmış olan evrim sitesininin bir kısmını türkçeye çevirerek türkçe literatürüne büyük katkı yaptığı teori. tüm dökümanların çevrilme işlemi devam ediyor.

http://www.evrimianlamak.com

şu ana kadar çok fazla soru sorulmuş, büyük oranda teoriyi kötülemek maksadıyla. bunları tutup sözlüğe yazana kadar biraz okumakta fayda var, çünkü tüm bu soruların cevapları çoktan verilmiş durumda. bir kısmını verdiğim linkte bulabilirsiniz.
    #3711988 (kamasutra denedim begenmedim, 24.07.2008 10:51)
  6. (#3719052)
    #3719192 (nobran ne ya, 25.07.2008 16:24)
  7. evrim var mı yok mu bilmem ama evrim teorisinin saçma olduğu bir gerçektir. mesela;

-araform denilen yaratıklar bir türlü bulunamıyorlar. bulunduğu iddia edilenlerin hiçbirinin kesinliği yok zaten olsaydı bugün herkes evrime inanırdı.
    -bu araform olayı çok garip, sudan karaya çıkan balık yavaş yavaş milyonlarca yıl içinde evrimleşiyormuş peki niçin bu balık kılıklı karaya çıkma sevdalısı yaratıklar karaya çıkmak isterler. yemek ihtiyacını karşılamak için diyorsunuz tamam ama milyonlarca yıl boyunca sudan çıkıp karada avlanan ve nesli tükenmeyen bir hayvan karaya çıkmasa daha mantıklı bir evrim sureci olurdu bence.
    -bir de kendini akıllı sanan ve evrime inanan insanlara evrimin yanlış yönleri hakkında zorlayıcı sorular sorulduğunda "önce siz gidin dini kimliğinizi bir tarafa bırakın öyle gelin, aptalsınız ya bu evrime inanmayan aptaldır, bir türlü bilimsel gerçeklere inanmadınız zaten" gibi aşalayıcı sözler etmek onları benim gözümde oldukça ikna edici gösteriyor.
    -son olarak niçin evrim ile ilgili adam akıllı sorulan bir soruya evrimciler adam akıllı cevap vermezlerki? mesela,

*araformlar hani nerde?
    **1822 yılında afrika da bir gölde sokulus atulus isminde bir canlı bulundu, bu canlı şöyle böyle...

yada bir soru sorarsın cevabını alamazsın. mesela;

*bu evrim dediğin olayda x nasıl gerçekleşiyor bir anlatsana bana.
    **git biraz araştır senin bu sorduğun sorular yüztyıllar öncesinden cevaplandı sen hala buralarda mısın?
    nedir şimdi bu? gerçekten bize evrim teorisini açıklamak istiyorsanız, adam akıllı ve güvenilir kaynaklardan bilgiler sunun bize cahillikle sorulan bir soruya cahillikle cevap vermek cahilliğin en önde bayrak taşımaya eşittir.
    #3725114 (coolgoose, 26.07.2008 18:31)
  8. (bkz: senin annen bir maymundu yavrum)
    #3725118 (izam, 26.07.2008 18:31)
  9. (bkz: steve o meter)
    #3731809 (infernal, 28.07.2008 01:44)
  10. ara geçişlere ait fosillerin birtürlü bulunamadığı(çünkü yok),artık savunucuların bile bu teorinin safsata olduğunu kabul ettiği,yüz yıl önce tamamiyle çökmüş saçmalıktır.
    #3732232 (anilar, 28.07.2008 03:59)
  11. destekleyen ara formların bulunamadığını öğrendiğimiz teoridir. istediğiniz kadar biyoloji okuyun, master doktora yapın, o ara formların isimlerini ezberleyin. harun yahya bulunamadı diyorsa bulunamamıştır. kimsenin bakacağını sanmıyorum ama yine de bir bakınız vereyim:

(bkz: lucy)
    #3732245 (infernal, 28.07.2008 04:11 ~ 04:25)
  12. bu teoriye göre her ne kadar tüm fosil kalıntıları az ya da çok ara geçiş özellikleri taşısa da evrim aldatmacası safsatacılarının düşündüğü anlamda (olmadığını iddia ettikleri) ara geçiş formlarından bazıları şunlardır:

"Balıktan hem su hem karada yaşayan amfibyumlara geçişi gösteren ara formlar: Tiktaalik rosae, Osteolepis, Eusthenopteron, Panderichthys, Elginerpeton, Obruschevichthys, Hynerpeton, Tulerpeton, Acanthostega, Ichthyosgtega, Pederpes finneyae ve Eryops; amfibyumlardan ilk sürüngenlere geçiş aşamasını gösteren: Proterogyrinus, Limnoscelis,Tseajaia, Solenodonsaurus, Hylonomus ve Paleothyris; dört ayaklı sürüngenlerden memelilere geçişi gösteren: Protoclepsydrops, Clepsydrops, Dimetrodon ve Procynosuchus; iki ayaklı sürüngenlerden kuşlara geçildiğini gösteren: Compsognathus, Protoavis, Pedopenna, Archeopteryx, Changchengornis, Confuciusornis ve Ichthyornis"

Kaynak:
    http://www.evrim-teorisi.org//content/view/28/48/

ingilizce bir başka kaynak: http://www.talkorigins.or...-transitional/part1b.html

insan evrimi ara formları ile ilgili Ankara Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. izzet Duyar 'ın bir forum sitesine paste edilmiş yazısı:

http://www.turkish-media..../index.php?showentry=2813

insan evriminin halkaları, ki her biri bir ara geçiş örneği olarak kabul edilebilir:

(bkz: australopithecus afarensis) nam-ı diğer lucy
    (bkz: australopithecus robustus)
    (bkz: australopithecus africanus)
    (bkz: homo habilis)
    (bkz: homo erectus)
    (bkz: homo sapiens)

iki farklı örnek:

(bkz: homo floresiensis)
    (bkz: neandertal)
    #3733379 (kamasutra denedim begenmedim, 28.07.2008 14:18 ~ 14:27)
  13. her şeyden önce bir teoridir. adı üzerinde mutlak doğruluğu ispatlanmamıştır. ancak dünya genelinde insanın varoluşuyla ilgili kabul gören en yaygın bilimsel görüştür.
    dini görüşlerle büyük çelişkiler gösterir. ama bana asıl garip gelen dine inananların bu görüşü saçma sorularla çürütmeye çalışmasıdır. benim bildiğim islam dini bilimi destekleyen bir dindir. insanın sürekli kendini geliştirmesini aydınlanmasını ister. başkası nasıl düşünür bilemem beni de ilgilendirmez ama ben inandığım islamı bu şekilde yorumluyorum.
    evrim görüşünü kabul etmememe rağmen 'sen inanıyorsan senin baban maymun benim babam insan' gibi komik bir cümlenin ardına sığınmıyorum. evrim teorisi bilimsel bir görüştür ve -inansanız da inanmasanız da- okunmaya, araştırılmaya, tartışılmaya değer bir teoridir.
    #3744287 (johnnyturhan, 30.07.2008 16:36 ~ 16:56)
  14. edit : evrim yaradılışı açıklamaya kalkmadıkça evrimle bir sorunumuz yok. sonuçta bir teoridir ve ispata muhtaçtır.

tanım : (eğer yaradılışı açıklamaya çalışıyorsa) en ateşli savunucularına bile saçma gelen bilimle uzaktan yakından alakası olmayan kaynağı darwin'in oturma organı olan teori.

sırf daha açıklanası bir teori ortaya atılmadı diye başı ve sonu belli olmayan bir hikaye anlatmak ne kadar bilimseldir? bir de sırf bu teoriyi savunacağım diye inançlı insanları ''gözü kapalı inananlar'' diye tarif edenler var ki onlara söyleyecek söz bulamıyorum. yine sırf bazı canlıların yapılarında benzerlik var diye bu canlıların aynı atadan geldiğini savunmak bir dogmalar bütünü olduğunu baştan kabul ettiğimiz din inancından bile daha dogmatik bir yaklaşımdır.

daha önce sorulmuş ve hala cevapsız çok önemli bir soruyu tekrarlamak isterim :

-evrim varsa, neden hala evrim geçirmekte olan canlı yok? mesela insan neden kanatlanmamış. evrimin temelinde canlıların zayıflıklarını giderme ihtiyacı varsa dünya üzerinde uçmaya insan kadar ihtiyaç duyan bir varlık daha var mıdır?

bi de benim kafama takılmış başka birkaç soru:

-her renkten canlı varken insanlar neden sadece siyah ve beyaz tenli. niye evrimleşip yeşermemişiz.

-evrimleşme neden insanla hayvan arasında konu ediliyor. mesela düşünebilen bir ağaç ya da kolunun biri elma ağacı olan insanla karşılaşmıyoruz. bitkiler de canlı değil mi sonuçta. onlar da hücrelerden oluşmakta.

son olarak ;

(bkz: din dogmadir begenmeyen inanmaz)

(bkz: atası maymun olanın dini islam olamaz)
    #3746367 (eurasian, 30.07.2008 22:27)
  15. maymunla insanı ayırt etmemize yarayan turnusol kagididır.

1-1000 yil
    +
    2-1000
    +
    3-1000
    +
    4-1000
    +
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    +
    5997-1000
    +
    5998-1000
    +
    5999-1000
    +
    6000-1000
    +
    ----------------
    6 000 000 yil (al ti mil yon yil)

orrorin tugenensisden homo sapiens sapiense geçen süre.(öncesi de var)
    peki sen bu 6 bin x 1000 yildan bir tanesinin 40 ta biri kadar olan hayatında ne görebileceğini sanıyorsun?

evrimi anladığınız yer olan gödünüzün üzerindeki kuyruk sokumu,
    inkar ettiğiniz kuyruklu ecdadınızdan hatıradır.
    #3746549 (edip sharabi, 30.07.2008 23:06)
  16. corç bush u gördükçe daha da inandığım teori.
    #3746552 (rakimalboga, 30.07.2008 23:07)
  17. gün itibariyle hakkında evrim teorisi ile ilgili salak sorular top10 listesine kafadan giriş yapabilecek 3 adet soru sorulmuş teori. bir alkış istiyorum:

"evrim varsa, neden hala evrim geçirmekte olan canlı yok? mesela insan neden kanatlanmamış. evrimin temelinde canlıların zayıflıklarını giderme ihtiyacı varsa dünya üzerinde uçmaya insan kadar ihtiyaç duyan bir varlık daha var mıdır?"

"her renkten canlı varken insanlar neden sadece siyah ve beyaz tenli. niye evrimleşip yeşermemişiz."

"evrimleşme neden insanla hayvan arasında konu ediliyor. mesela düşünebilen bir ağaç ya da kolunun biri elma ağacı olan insanla karşılaşmıyoruz. bitkiler de canlı değil mi sonuçta. onlar da hücrelerden oluşmakta."

hele ki son soru tam bir efsane olmaya aday, fakat ne yazık ki yedinci sıraya kadar geldik, artık bunları 8-9-10 şeklinde uygun bir zamanımda listeye yerleştiririz.
    #3746622 (kamasutra denedim begenmedim, 30.07.2008 23:16)
  18. ister altı milyon yıl ister 1 milyar yıl geçse bile olamayacak hadise. kenidinizi buna inandırmaya çalışmayın objektif bir şekilde bakın. evrim varsa nerde geçiş sürecine ait fosiller? ayaklı yılandan bahsetmiyorum veya ayaklı balinadan. onlar tam olarak özelleşmiş yapıya sahiptirler. ayağı yarsına kadar çıkmış bir fosile rastlanmamıştır. pıt diye mi oluyor bu evrim. hem biraz biyoloji biliyorsanız. vücudunuzda meydana gelen fiziksel değişmeler oğul döllere aktarılmaz. evrim mümkün değil.
    #3748866 (CarpeDiem55, 31.07.2008 12:54)
  19. artık öğğğg...! dedirten bir teori, benim dedem maymun değildi, öyle olsa ortada maymunlar olmazdı, onlarda birbirlerine baka baka insan oalabilirlerdi. bilime ve bilim adamına saygımız sonsuz ama sayın darwin sırf iskeleti ve genetik yapısı bir birine çok yakın diye bu sonuca nasıl ulaştı bilmiyorum ama sanırım bi noktadan sonra koptu bi grup sazanda koptuğu yerden tuttu, arslan ve kedininde genetik yapısı çok benzer ama aslan aslan kedide kedidir hiç bir aslanda benim dedem bir kediydi demez.
    #3748922 (kirikminare, 31.07.2008 13:05)
  20. ara form yok, ara form yok, ara form yok diye altı yüz elli kere tekrarlayınca çökecek teori. hadi tembellik var, linklere tıklayamıyorsunuz anladık ama üç beş entry yukarda otuz tane ara form örneği verilmiş, sadece mouse'un wheel'ini azıcık yukarı çevirseniz göreceksiniz.
    #3748924 (kamasutra denedim begenmedim, 31.07.2008 13:06)
  21. (#3744333)**
    #3748939 (galapagoslu iguana, 31.07.2008 13:08)
  22. kanıtlama çalışılmaktan çok cevaplanamayan soruları araştıran kuram..

bizim anlamadığımız şey ise sanki evrim darwin den sonra hiç gelişmemiştir.. üzerine tek bir tuğla bile konmamıştır.yok böyle bir şey arkadaş bilim ileliyor..

ki bir de araform bulunamamıştır deniyor.. en çok üzen de bu işte.. kardeşim bu kadar da belli edilmez ki evrimi harun yahya dan takip ettiğin..

ayaklı balina, ayaklı yılan ve bir çok fosil bulundu ki (bunların milyon yıl önceden olduğu tespit edilmiş) neandentalleri saymadım bile..

bunca şeye karşı nasıl halaa bulunamamıştır deniyor anlamıyorum..

sonra marx a kızıyolar, din toplumlarin afyonudur diyor diye..
    #3749079 (sir isaac, 31.07.2008 13:43)
  23. bilim adamı bozuntularının ilk canlı olduğunu iddia ettikleri mikroorganizmaların suda kendi kendine(bir yaratıcısı olmadan) oluştuğunu,bu mikroorganizmların zaman içinde balıklara dönüştüğünü,daha sonra yaşamın sudan karaya geçtiğini ve insanların da bu başkalaşımlar yoluyla oluştuğunu yani insanın da hayvan kökenli olduğunu iddia etmeye çalışan,görünüşte sadece bilimsel bir teori gibi duran ama biraz araştırıldığında birilerinin ne tür amaçlar peşinde olduğunu açıkça görebileceğimiz teori...
    #3749433 (bozlak, 31.07.2008 14:40)
  24. bir organ grubunun yada dokunun, artık kullanımına gerek kalmadıgında zamanla yok oldugunu; ya da yeni bir dokuya, organa ihtiyac varsa bunun zaman içinde olustugunu savunan teori.

bir haber cıkmıstı, cinli kadınlar ayaklarını 28 numara tutacak demir ayakkabılar giyiyorlar ama hala yok olmadı diye, fotograflar felan da vardı. o kadınlar o genis ayaga ihtiyac duydugu surece o ayak kuculmez.
    #3771707 (syme, 05.08.2008 00:36)
  25. genel olarak "değişmeyen tek şey değişimdir." şeklinde ifade edilebilecek teori.

ayrıca;
    "gelişerek değiştim" (bkz: recep tayyip erdoğan)
    "artık devir değişti e tabi çelik de değişti" (bkz: çelik erişçi)

insanın inanası geliyor vallahi.
    #3779184 (maca papazi, 06.08.2008 16:09)
/ 24
© 2008 - uludağ sözlük

evrim teorisi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. evrim teorisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu evrim teorisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cadillac escalade » radyo limon » komunist ataturkcu » recep ivedik » fenerbahce huzurevi » umut sarikaya » enjoy the silence » nicki uzun olanin penisi de uzun olur » yusuf u kaybettim » muglaspor a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games