evren 

/ 3
kapat
  1. moderatörlük görevini bırakmış * olan yazar.
    #2650323 (dis kapinin mandali, 01.12.2007 14:45 ~ 14:47)
  2. kısa moderatörlüğü döneminde hakkında yazıldığını gördüğüm türlü karalama yazılarından hiçbirini haketmeyen yazardır.
    #2666365 (mor bana gitmez peline gider, 05.12.2007 21:54)
  3. eski dilde* ejderha anlamına gelir. dede korkut eserlerinde bahse de gelir.

evreni evirdikleri insancından ötürü evren denilen ejderhalar kimi boylar tarafından yılan şeklinde sembolize edilebilmektedir.

kimi anadolu yörelerinde ise büyük yılanlar için hala evren isminin genellikle anneanne veya dedeler tarafından kullanılıyor olması hakikaten enteresandır.

diğer yönden alakalı olabilir; (bkz: tiny universe)
    #2789216 (dusk, 04.01.2008 17:35)
  4. omrunun sonu olarak belli bir zaman once, buyuk patlamanın tersi olarak aynı sekilde tersine bir kapanma evresi yasayacagı idi. fakat gozlemler sonucu evrenin genişlemesi; galaksilerin cekim gucunun engelleyemeyecegi sekilde ivemli bir sekilde surmekte. bu surec tum atomların, protonların, notronların, gluonların aklınıza gelebilecek tum parcacıkların birbirinden ayrılacagı evreye kadar devam edecek.
    #3238727 (elbruz, 06.04.2008 23:06)
  5. yargılamaz.
    #3272379 (chaotic good, 15.04.2008 07:01)
  6. uydurulmuş kelimime. uydurukça kelime. (bkz: feza)
    #3272384 (azerbaycan yarrakli kuvvetleri, 15.04.2008 07:07)
  7. 7. cumhurbaşkanımızın soyadı.
    #3492714 (Bard of Hell, 04.06.2008 15:38)
  8. "evren" astronominin, astrofiziğin konu edindiği şeylerin tümüdür.Galaksilerin birleşimiyle oluşan her şeydir. içinde "her şey" olan bu dev çorba, sonsuzluk veya hiçlik olarak tanımlanabilecek uzayın içinde yer alır. Daha doğrusu, uzaya fon olan siyah hiçliğin içindeki her şeydir evren.
    kısacasi evren diye bir sevgiliniz varsa seviniz, oksayınız, zira isminden ve genelde yengec burcu olmasından dolayı sevgiliniz olacak bu corbanın da kafası karisiktir.
    #3521710 (atgmuls, 10.06.2008 22:30 ~ 23:02)
  9. resmi olarak bej rengidir.
    #3688927 (uretim cini, 19.07.2008 21:51)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

evren başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. evren ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu evren nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hicbir sey demeden ayrilmayi tercih eden erkek » mona sax » baskici bir ailede yetismek » kizina sevgilinle aran nasil diye soran baba » tarik ziya ekinci » sozlukteki bolucu patlamasi » undo control » bursa valiligi onunde lezbiyenim diye bagiran kiz » ucgensel terapi » cem ozer » sebahat tuncel » cocuklarla sek sek oynayan eski sevgili » amuda kalkip alman ilahileri soyleyerek dans etmek » satriyazis » ronaldo luis nazario da lima » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ilkokulun vazgecilmezleri » sozluk yazarlarinin eksi oy itiraflari » bilinen ucu bir aradalar » 0 km kadin » yaran baslik yonlendirmeleri » bir derdim var yasanmisliklari » zall in aslinda onlarca yazar olmasi » tasikardi » bir anda » balik avlama yasagini savunan salci » arda turan » ideal tiki » separasyon anksiyetesi » uludag sozluk hakkinda ne dediler » zifir