evelallah 

kapat

1. "kendine güven" anlamı taşıyan arapça kelime.
    #1254117 (deli bozgun dolu dizgin, 03.02.2007 22:08)
  2. kelimenin kökeni "evvel allah"tır, yani "önce allah" anlamı taşır. yani; "allah'ın izniyle önüme bi' gelsin ben gerisini hallederim" demektir, ya da götümden sallıyor da olabilirim.
    #1254134 (dopdop, 03.02.2007 22:10)
  3. barış manço'nun nick the chopper adlı şarkısının üzerine türkçe söz yazdığı parçanın ismi. 90'lı yıllarda ilk olarak af grubunun söylediği şarkı, daha sonra 1999 yılında barış manço öldükten sonra çıkan mançoloji albümünde "nick the chopper" ile birlikte yer almıştır.

rüyamda dün gece seni gördüm
    dağlara taşlara seni sordum
    hayırdır dedim hayra yordum
    gördüm, sordum, yordum evelallah

beline de dolamış güllü basma
    dal gibi narin fidan haspa
    salınıp duruyor körpe yosma
    haspa, basma, yosma evelallah

deli gönül uçtu haydin evelallah
    helalim ol kız gel evelallah

dudakları kiraz yoksa bal mı
    gonca açmıs yoksa gül mü
    sana köle olayım yoksa kul mu
    bal mı, gül mü, kul mu evelallah

haberimi uçurun nazlı yare
    yüreğim yanıyor pare pare
    lokman hekim gelse bulamaz çare
    yare, pare, çare evelallah

deli gönül uçtu haydin evelallah
    helalim ol kız gel evelallah
    #1254185 (deli bozgun dolu dizgin, 03.02.2007 22:16 ~ 22:17)
  4. af grubunun da güzel coverladıkları bir barış manço şarkısı.
    #2737507 (filozofil, 24.12.2007 00:08)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

evelallah başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. evelallah ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu evelallah nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about evelallah. Copyrights of the articles are belong to their authors.