euphrosyne 

kapat
  1. Yunan mitolojisinde Okeanos kızı Eurynome'nin üç güzeller diye bilinen kızlarından biri. Üç güzeller ( Kharitler) ; birinci özellikleri nedeniyle çoğunlukla Hora'larla karıştırılırlar. ikinci özellikleri nedeniyle Aphrodite'nin ve Apollon'un alaylarında yer alırlar. Kharitler, sanat etkinliklerini esinleyen tanrıçalardır. insan yaşantısını hoş kılan, güzelleştiren şeyin kişileştirilmesidir.
    Euphrosyne; üç güzeller içinde sevinci ve neşeyi temsil eder. Yanında durduğu ya da omzuna dokunduğu kişiye ilham ve mutluluk verdiği inanılır.
    #1960871 (euphrosyne, 18.07.2007 17:09)
  2. 4. nesil yazar hoş gelmiş, acaba ne getirmiş..
    #1990961 (eşşağan ala gazuğu, 23.07.2007 05:14)
  3. eşşağan ala gazuğuna girdiği enrtyle, benim de naçizane 27 dişimi ortaya seren yazar. hoşgelmiş nesildaşım. bu yazarda hayat var. takibe başlıyorum.
    #1998672 (tepesersemi, 24.07.2007 11:10)
  4. mitoloji anlatmaya yetmez onu. Bir yazar demekse hiç yetmez.. gözüm üzerinde olacak diyebilirim ancak.
    #2062416 (nowomantaksimcry, 03.08.2007 14:01 ~ 09.08.2007 12:19)
  5. entrysini ilk gördüğümde nick benzerligi yuzunden "bunu ben yazmadım ki" diye şaşırdığım yazardır. *
    #2321752 (euphrates, 15.09.2007 18:04)

© 2008 - uludağ sözlük

euphrosyne başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. euphrosyne ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu euphrosyne nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turban ile bas ortusu arasindaki farklar » patlayan seker » uzerinde seytan yazan domates » yeni baslayanlar icin staj » 2008 ingiltere gp » seri halde arti oy veren melek » otistikabi » kahvalti elemani » kamera » nikki fernandez a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci