etyen mahcupyan 

/ 2
kapat
  1. geçmişte hikmet özdemirle tartışması olan ve hikmet özdemire ayarı veren.yazıları akademik olan harika kurgulara sahip yazar...
    #367352 (shaq, 22.06.2006 21:26)
  2. politik bilimi yemiş yutmuş insandır. ermenidir, ancak ermeni çoğunluğundan farklı olarak katoliktir. resmi ideoloji karşıtıdır. ermeni soykırımı konusunda hem türkiye nin hem de ermenistan ın resmi tezlerini kabul etmez.
    #494149 (suzergecer, 03.08.2006 22:00)
  3. ülkemize demokrasinin hakkıyla uygulanması konusunda elini taşın altına koyan yazarlardandır. uzun süredir zaman gazetesinde yazar.
    #494157 (palta, 03.08.2006 22:04)
  4. zaman gazetesi'nde atilla yayla ile demokratlık-liberallik tartışmasına giren entelektüel.

kendisi, aslında bir siyasal sistem olan demokrasiyi yeni bir ideolojiye dönüştürmeye çalışır. bu ideolojiyi kurarken genel olarak mevcut liberalizmi baz alır ve temeli onun karşısına atar. (bkz: bir demokrat manifestoya doğru)
    (bilgi değil tamamen benim öznel yorumumdur)

bu açıdan ülkenin ileri gelen liberal teorisyenlerinden atilla yayla ile başlattıkları, daha sonradan fuat keyman'ın da dahil olduğu tartışma sıradan gazete okuyucusuna uzak olsa da konuya ilgi duyanlar açısından altı çizile çizile okunası, kesilip saklanasıdır.

bir gazeteye göre ağır, akademik bir dili vardır. öyle ki ayar verdiği çoğu kişi ne dediğini bile anlamaz. *

ulusalcı zevat tarafından ortalamanın üstündeki her entelektüele olduğu gibi kendisine de, çeşitli konulardan ötürü "vatan haini" yaftası vurulmuştur.
    #494280 (halit ayarcı, 03.08.2006 22:47 ~ 24.11.2006 16:29)
  5. yeni demokrasi hareketi isimli partinin kurucu üyesidir.
    #494337 (miksaj, 03.08.2006 23:01)
  6. yabancı bir yazarın bir kitabı vardı ve kitabında yahudilerin katledilmesini,yok edilişini anlatıyordu.bu yazarımız(!) da ordaki ermeniler yerine türkleri, yahudilerin yerine de ermenileri koydu.şimdi de zaman gibi bir gaztede yazıyor, gerçi zaman da eski zaman değil...
    #890881 (darkness nights, 21.11.2006 19:41 ~ 25.11.2006 15:26)
  7. nur serterle katıldıkları bir programda serter e "atilla yayla söyledikleri nedeniyle üniversiteden uzaklaştırılıyorsa sanırım atillanın kemalizm hakkında söyledikleri doğru" diyerek; nur serteri geçici olarak hizmet dışı bırakmış kişidir.
    #901517 (registerlater, 24.11.2006 01:54 ~ 24.01.2007 23:59)
  8. zaman gazetesi'ndeki köşesini takip ettiğim ve çoğu zaman güldüğüm, gülerken şöyle bir durup ulan gülüyorum ama neye gülüyorum deyip düşündüğüm ve en sonunda "haaa" diyerek "anladım" manasında kafamı salladığım yazar..Selam olsun sana burdan, hep yaz, bizi kendinden mahrum bırakma..
    #960500 (xiphoideus, 06.12.2006 22:30)
  9. 1950 istanbul doğumlu. Robert Kolej'I 1968'de, Boğaziçi Üniersitesi Kimya Mühendisliği'ni 1972'de bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi'nde ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iktisat Bölümü'nde master yaptı. 1977-1980 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde asistanlık yaptı. 80 sonrası ticaret uğraşan Mahçupyan bu arada çeşitli kitaplar ve makaleler yazdı. Etyen Mahçupyan 1996'dan bu yana Radikal Gazetesi'nin köşe yazarları arasında yer alıyor.

ESERLERi
    Mahçupyan'ın "ideolojiler ve Modernite", "Osmanlı'dan Postmoderniteye", "Türkiye'de Merkeziyetçilik: Devlet ve Din", "Radikal yazıları 1", "Radikal yazıları 2", Radikal Yazıları 3-Yönetemeyen cumhuriyet" adlı kitapları bulunuyor.

HAKKINDA YAZILANLAR

ETYEN MAHÇUPYAN ZAMAN'DA YAZACAK!!!
    sonsaniye.com
    11 Mayıs 2001

Kamuoyunda demokrat bir yazar olarak tanınan Gazeteci Yazar Etyen Mahçupyan Zaman Gazetesi ile anlaştı. Mahcupyan Zaman'da haftada iki yazı yazacak. Zaman Genel Müdürü Recep Uzunallı gazeteye yeni yazarlar kazandırmak için çalışıyor. Uzunallı Şahin Alpay ile de görüşmeleri sürdürüyor. Bu hafta Zaman'da Sabah'tan ayrılan Ahmet Vardar göreve başladı.
    http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=1386
    #1118329 (cadi findigi, 07.01.2007 10:05)
  10. hrant dink in ölümünden sonra agos gazetesi nin genel yayın yönetmenliğine getirilen gazetecidir. bir kaç televizyon programında kendisini dinleme fırsatı bulmuştum. oldukça yapıcı fikirlere sahip olduğunu ve hrant dink kadar türkiye yi seven birisi olduğunu düşünüyorum. umarım o da katledilmez.
    #1189962 (pygmalion, 22.01.2007 16:36)
  11. zaman ve agos gazetesi arasında tarif edemediğim bir ilişki olduğunu düşünmeme neden olan gazete yazarı, taze genel yayın yönetmenidir. zaman gazetesi ve fethullah gülen'in ne çizgide olduğunu anlamak zor. fethullah gülen'e göre müslümanlık ve hristiyanlık arasında genel hatlar itibariyle benzerlik olduğu, ancak teferruatlarda farklılıklar bulunduğu ifade edildiğine göre zaman gazetesi ve agos gazetesi arasında da genel hatlar tibariyle benzerlik olduğu, ayrıntılarda fark bulunduğu sonucu çıkarılabilir sanırım.
    #1189998 (karizmatiklider, 22.01.2007 16:46)
  12. yabancı bir yazarın yahudi soykırımını anlatan bir kıtabını değiştirip ermeni soykırımı şeklinde aynen piyasaya süren şerefsiz.kitaptaki hitleri çıkarıp yerine turkleri, yahudileri çıkarıp yerine ermenileri koyup, geri kalan kısmını aynen bırakan satılmış.agos gazetesi'nin genel yayın yönetmenliğine getirilmesine de hiç şaşırmadım.
    (bkz: sıra sen de galiba)
    #1195755 (darkness nights, 23.01.2007 20:19)
  13. buradan asala türk büyükelçilerimizi, yurt dışındaki görevli vatandaşlarımızı öldürdüğü zaman, "Biz ermenilerin hepsi böyledir diye mi düşündük, ya da böyle mi düşünmeliydik?" sorusunu sormak istediğim kişi, olurda girerse diye...
    #1202020 (zabalayn, 24.01.2007 23:25)
  14. gayet doğru söylemiş yazar. buyrun ben de diyorum;

"bu memleketten bir bok olmaz."

boğun eksiye. ama olur mu bu memleketten bir bok? olmaz.
    #1202074 (thedewil, 24.01.2007 23:34)
  15. o çok özendiğimiz kanadalı turistlerin, ki bilen bilir kanada'da ermeni nüfusu yoğundur turistlerinin gittikleri ülkelerde sokağın ortasına sçmak gibi bir huyları vardır, anlıyoruz ki kanada cumhurbaşkanı'nı bu ülkeye getirmemek lazım? Niye adam apronda askeri bölüğe selam dururken tam bekleme dairesinin ortasına sçabilir Allah muhafaza, bu kanadalıların hepsinden korkacaksın arkadaş. Hepsinde meydana sçma potansiyeli olduğunu düşünüyorum ben. Biri yapıyorsa, kesin onun komşusu akrabası da yapıyordur. Körle yatan şaşı kalkar misali, hem tıbben meydana sçmak bulaşıcıymış diyorlar, aynı köhneleşmiş bakış açılarının bulaşıcı olduğu gibi.

Etyen mahcupyan gür sakallı ermeni kökenli türk vatandaşımızdır..
    #1202112 (zabalayn, 24.01.2007 23:38 ~ 23:41)
  16. (bkz: Dink cinayeti sonrası mahçupyan yazıları)
    #1202117 (debian, 24.01.2007 23:39 ~ 23:40)
  17. türk düşmanlığını alenen ortaya dökmüş olan insanımsı.

bu memleketten tabi bir bok olmaz. neden mi?

önümüze geleni, geçmişte ne boklar yediğine bakmadan ilah yaptığımız için. halkın inançlarını sömürenlere, dolandırıcılara oy verdiğimiz için. amerikan yanlısı, emperyalist şerefsizleri adam yerine koyup gazetelerdeki köşe yazılarını okuyup onlara paye verdiğimiz için. bütün cumhuriyet düşmanlarını alenen desteklediğimiz için. insani duygularımızın sömürülmesine izin verdiğimiz için. sürekli gaza geldiğimiz için. balık hafızasına sahip olduğumuz için. bütün bunlara muhalefet edenleri şövenist, ırkçı diye suçladığımız için. bu kafayla gidersek daha çok binerler tepemize. hadi iyi uykular sizlere.

* *
    #1202226 (buhara, 24.01.2007 23:56)
  18. onun sirketinde calisan bir akrabamin anlattigina gore, ugur mumcu olduruldugunde "mit'in adamiydi, o yolda olduruldu" demistir. umarim simdi anlamistir gorusleri ne olursa olsun bir dostu, degerli bir insani kaybetmeyi; o kisi olduruldukten sonra arkasindan yanitlayamayacagi iddialar atmanin yanlisligini.
    #1212376 (isla morada, 26.01.2007 22:12)
  19. hrant dink'in, hakkında, ''o benim aklımdır ve fakat ben onun yüreğiyim'' dediği, aklı sakalından çok entelektüel!
    #1212417 (little girl in bloom, 26.01.2007 22:18)
  20. (bkz: agah)
    #1212436 (cryptic, 26.01.2007 22:21)
  21. eğer uğur mumcu'ya mit adamı dediği doğruysa, kendisine ab şakşakçısı demenin son derece yerinde olacağı adam*.
    #1426754 (soul forged sin, 18.03.2007 19:01)
  22. zaman gazetesi'nden ayrılmış lakin 2 haftada bir today s zaman'da yazmaya devam edecekmiş. bırakma sebebi malum: artık agos'un genel yayın yönetmeni.
    #1426806 (keserim ulan topunuzu, 18.03.2007 19:22)
  23. zaman'dan ayrıldıktan sonra eski yazılarının,
    gazetenin sitesinde yayınlanmamasının sebebini merak ettiğim yazar.
    zira böyle bir duruma ilk kez rastladım.
    örneğin mine kırıkkanat'ta radikalden ayrılmıştı
    ancak eski yazılarına ulaşılabiliyordu.
    #1567727 (ArsMagna, 25.04.2007 10:22 ~ 10:25)
  24. son aylarda gerceklesen danistay, hrant dink, rahip ve misyoner cinayetlerini ulusalcilarin ustune yikmaya calisan yazar. tabii islamcilar, seriatcilar hic cinayet islemez. bu cinayetlerde gozaltina alinanlardan bazilarinin anne/babasinin akp uyesi cikmasini ulusalcilar ayarlamistir. hrant dink cinayetinde adi sik sik gecen bbp solcu ve ulusalci partidir, 1990 secimlerinde sol partilerle ittifak yapmistir (!). islamcilarin hizbullah, el kaide, taiban, ibda-c diye orgutleri yoktur. sivas'ta insanlari yakan, ingiliz buyukelciligi ile HSBC bank'i bombalayan da ulusalcilardir. hatta 11 eylul dunya ticaret merkezi saldirisini, londra metro saldirisini ve de madrid tren saldirisini da bizim ulusalcilar yapmistir (askeri darbeye zemin hazirlamak icin).

bunlara guluyorum ve onun gibi ben de komik oluyorum... (bkz: sutyen mahcupyan)

not: 1990'da bbp'nin ittifak yaptigi partiler mhp, refah partisi ve aykut edibali'nin partisidir. o yil recep tayyip erdogan de bu ittifaktan milletvekili secilmistir. bbp ulusalcilara mi daha yakin rte ve ekibine mi??
    #1606775 (isla morada, 04.05.2007 15:53 ~ 15:59)
  25. zaman gazetesi'nin enteresan bir şekilde prim verdiği insan. hrant dink cinayeti gibi bir olaydan sonra bile akıllara nefret ve fitne tohumu atacak cinsten yorumlarını sürdürmekte ısrar etmiştir. fikir özgürlüğü meselesinde biraz aşırıya kaçıyor kendisi. birleştirici olunmadığı takdirde kurşun bumerang gibi dönebilir aman diyeyim.
    #1606817 (unknown artist, 04.05.2007 15:59)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

etyen mahcupyan başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. etyen mahcupyan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu etyen mahcupyan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kral tv alt yazilari » afrodizyak » derya baykal » meksika da emo katliami » you have a cete savaslari invitation » aile bireylerinden gelen komik sms ler » hizmetlilere efendi diyen insanlar » yavru bufalo gibi olmussun » bilgi yanlisini duzeltmek icin entry girmek » 5 vodka icip arabasiyla eve donen kiz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games