etek openler oldukca opturenler cok olur 

kapat
  1. kişiliksizliğin tavan yaptığı bünyelerin sonuçta kendini padişah sanan bünyeler doğurduğunu anlatan necip fazıl kısakürek sözüdür.

anlayana padişah kelimesi de etek öptürmek fiili de mecaz anlamdadır tabiki....
    #1030684 (kara hilal, 21.12.2006 03:56 ~ 04:07)
  2. hegomonik ilişkiyi anlatır. üstten bastıran alttan destek gördükçe bastırmaya devam edicektir. zira süleyman demirelin el öptürmesi. cumhuriyetin cumhurbaşkanı nasıl el öptürür? padişahlık zamanını hatırlatır bana. padişahımızda elini eteğini öptürürdü. değişen rejim halka ve yöneticilere pek fazla bir şey katmamışki; aynı ilişki cumhuriyette de devam edebiliyor. ancak bu şununda göstergesidir: tüm o devrimler, modernleşme hareketleri hepsi boşunaymış.

edit:

bu entrydeki padişah kelimesi gerçek anlamıyla kullanılmıştır. *
    #1030688 (Cavit, 21.12.2006 04:04 ~ 15:29)

© 2008 - uludağ sözlük

etek openler oldukca opturenler cok olur başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. etek openler oldukca opturenler cok olur ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu etek openler oldukca opturenler cok olur nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ybsg denilesi kizlar » felsefeyi gereksiz bulmak » alvin ailey amerikan dans tiyatrosu » aynadaki yuzunun karsiligi benim » malatya » utopik kiz » goztepe » hadise acikgoz » recep tayyip erdogan in msn i » tck da gecerli olan savlarin sozlukte yasak olmasi » hastalarin hastalardan nefret etme nedenleri » artik cok yiprandim diyen sevgili » alevilik bir mezhep degildir » tokatspor » no woman no cry » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » slovakya » yaran msn diyaloglari » oliver y benji » uludag sozluk » roma hamami » agzi dolduran gulme efektifi » zallasana zallasana mendilini » 3g » cennetten bir tapuya ruhunu satmak » yourgirlfriendfuckinglikechamp » sozlukte gay olmasi » soganli sirkeli ayran » tecrit » her yazara bir iphone » mutluluk