eskiyi ozlemek 

kapat
  1. gecmiste yasanılanların, genelde eglenceli, mutlu olanları hatırlandıgından dolayı, bir sıgınma seklidir, o an içinde bulunulan zamanın getirdiklerinden kacmaktır, lakin o an içinde bulunulan zaman, belli bir sure sonra gecmis olacak ve ozlenecektir
    #362698 (dopdop, 21.06.2006 00:56)
  2. ESKiYi ÖZLEMEK

Öyle özledim ki eskiyi..
    Komşunun bahçesinden atlarken kanattığım dizim,
    Uçurtmamın takıldığı direk,
    Ve ilkokul önlüğüm hala gözümün önünde...
    Eskiden büyümek isterdim...
    Şimdi yaptıklarımı yapmak için..
    Oysa mahalle maçı yapmak daha güzelmiş.
    Uçurtma uçururken daha maviydi gökyüzü..
    Ufacık ellerim daha sıkı tutunurdu dallara..
    Şimdi anlayamadığım bir inatla büyüdüm...
    Ama sevemedim büyüklüğü
    Ve hala büyüyorum..Nedense...
    Filmleri sevmiyorum ki ben..
    Şiirleri de istemiyorum..
    Sadece ayıcıkla susam sokağını istiyorum..
    Üst mahalleye bir kez daha yenilmek..
    Misket oynamak istiyorum ben misket...
    Herkesi yutmak istiyorum
    Hayata yutulmadan önce...
    #362783 (gazoz_kapagi, 21.06.2006 01:23)
  3. (bkz: gelen gideni aratır)
    #362795 (yasakani, 21.06.2006 01:27)
  4. (bkz: ah nerde o eski günler)
    #362798 (alem, 21.06.2006 01:28)
  5. şimidiye bir perde çekmek ve kendine acı çektirmekten başka bir şey vermez insana. *
    #1452896 (lili, 25.03.2007 19:49)
  6. yenıyı ozleyemezsın kı zaten.terk etmıstır artık o senı,eskıler arasındadr senın ıcın.
    okula gıderken cocuk olup oynamayı ozlersın,su okul bıtse dersın bıtınce okul yıllarını 'eskı'yı ozlersın.yuregının bır kosesınde kırıntıları kalan tum eskılerı ozlemektir işte..
    #1455530 (froidviolace, 26.03.2007 15:39)
  7. froidviolace 'ın dediğine katılıyorum tabii ki ama acaba geçmişi özlemek , geçmiş olduğu için mi yoksa gerçekten daha güzel olduğu için mi?

bu özlem belki:

bir domatesin kokusunu tanımaktır...

çileğin aslında bir tadı olduğunu bilmektir...

ayranın ve limonatanın yazın en favori serinleticisi olarak görmektir.

siyah önlük giydiğimiz ilkokulda kimsenin aslında başkasından çok da üstün olmadığını , şimdiki gibi yarışa girilmediği zamanları yaşamaktır.

müziklerin sırf ticari olarak değil, bazı duyguları yansıtmak için , yaşanmışları anlatmak için yapılmış olduğunu bilmektir.

elindeki bilyalardan araba yapıp, üreticililiğinin gururunu yaşamaktır. parayla sahip olmak değildir...

hayattan tad almayı bilmektir belki de, dolu dolu yaşamak, yaşadığı anın tadını çıkarmak...

bu bağlamda bence sadece geçmiş ve tekrar gelmeyeceğini düşündüğümüz için değil, daha naif duygularımız orda bıraktığımız için özlüyoruz eskiyi...
    #3354383 (jack daniel, 04.05.2008 02:37)
  8. önceden zevk alarak yaptıgımiz seylerin özlenmesi durumu.
    #3354432 (Yasak Kadin, 04.05.2008 03:00)
  9. beynin, ruh sağlığını koruma adına; bir savunma mekanizması olarak; yaşanan kötü şeyleri unutup iyi olanları hatırlaması sonucu yaşanan duygu..
    (bkz: bilim)
    #3356212 (steinbeck, 04.05.2008 17:46)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

eskiyi ozlemek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. eskiyi ozlemek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eskiyi ozlemek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about eskiyi ozlemek. Copyright of the articles are belong to their authors.

» araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » oral seks » pafta » karma police » sakarya universitesi esentepe kampusu » entrylerini kiz arkadasinin takip etmesi » isvec lalesi » malagard » ebru cesitleri » nobetlese yoksulluk » ko tu sa » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » tear » sick the red » banyodan yeni cikmis kiz » benim adim tatar ramazan ben bu oyunu bozarim » ronaldo luis nazario da lima » desti izdivac » idare i maslahatcilar esasli inklap yapamazlar » elektrik zammi » panama bandirali bir kuru yuk gemisi » molfix kukla show