eskiya dunyaya hukumdar olmaz 

kapat
  1. bir edip akbayram sarkisi.sozleri zulfu livaneli ye aittir.sozleri:
    bir yanımı sardı müfreze kolu
    bir yanımı sardı varilcioğlu
    500 atlıyınan kestiler yolu
    eşkiya dünyaya anam hükümdar olmaz

yıl 1341 mevsime uydu
    sebep oldu şeytan bir cana kıydım
    katil defterine adımı yazdı
    eşkiya dünyaya anam hükümdar olmaz

sen ağlama anam dertlerim çoktur
    çektiğim çilenin hesabı yoktur
    yiğitlik yolunda üstüme yoktur
    eşkiya dünyaya hükümdar olmaz

Not:sozler alintidir. (bkz: ukte dolduruyorum)
    #245205 (Hexagram, 14.05.2006 23:22)
  2. aslı "eşkiya dünyaya, hükümdar olmaz" olan türkü.
    #2134166 (mdtlck, 14.08.2007 23:00)
  3. edip akbayram in mukemmel okudugu, muzigi de mukemmel uyumlu, asli turku olan sarkidir.
    #2766069 (faidelibilgi, 30.12.2007 05:52)
  4. "eşkiya dünyaya hükümdar oldu bile" diye düşündüren edip akbayram'ın güzel yorumuyla daha da güzel olmuş türkü.
    #2766193 (patasana, 30.12.2007 11:08)
  5. (bkz: abd)
    #2766197 (cehennetlik, 30.12.2007 11:12)
  6. "sen ağlama anam dertlerim çoktur" diyip, ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar atasözünü bize hatırlatan bir şarkıdır.
    #2766274 (Cyqne, 30.12.2007 11:59)
  7. edip akbayram'ın ağzından duyana kadar, eşkiyanın, dünyaya hükümdar olamayacağını söylediğini sandığım, sonra oradaki eşkiya'nın sıfat olduğunu anladığım ünlü şarkı sözü.
    #2944257 (regulus, 03.02.2008 20:54)
  8. edip akbayram yorumuyla dinlemeye alıştığımız zülfü livaneli şarkısı.
    #3263163 (meLa, 13.04.2008 00:35)
  9. sözleri sabahattin ali'ye ait türkü/şiir.
    #3263252 (auger, 13.04.2008 00:56)
  10. zulfu livaneli versiyonu ayrı bir güzel olan türküdür. 12 eylül öncesi sol kültürünün marşlarındandır.
    #3309040 (meredith, 23.04.2008 17:48)
  11. zülfü livaneli yorumundan başkası sarmaz.
    #4045251 (aclik kader olamaz, 04.10.2008 20:37)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

eskiya dunyaya hukumdar olmaz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. eskiya dunyaya hukumdar olmaz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eskiya dunyaya hukumdar olmaz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about eskiya dunyaya hukumdar olmaz. Copyright of the articles are belong to their authors.

» evet ile soze baslayan dj » cok sevilen marksizm kalintisi sembolik sarkilar » aglatan sarkilar » ya devlet basa ya kuzgun lese » bozatli hizir » eskiya » araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » en eski mucevher » the mind s eye » basbakan in youtube izlemis olabilecegi videolar » hypertext » kabare dev aynasi » slovenya » aysen uysal » saca bok dusmesi » george laura bush ciftinin sevisme tarzi » the days run away like wild horses over the hills » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » lahana kapsulu » oyun uule oynanmaz buuyle oynanir » huseyin gocek » nigel doughty » curlin » recep tayyip erdogan » adi tolga olanlarin yavsak olmasi » ankaragucume gidiyor boyle yasamak » ben almanca biliyorum » kisa zamanda ortamin en iyisi olmak